Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Καλημερα και Χρονια Πολλα!

απολυτως κανενα PLugin δε χρειαζεται οσο αφορα τα χρωματα. sharpen θα κανεις με το USM που ηδη υπαρχει στα φιλτρα.

επειδη εχω μαθει με αυτο, παντα εγκαθιστω το Noiseware για να διωχνει το θορυβο, το οποιο ομως κανει επισης κι ενα μικρο sharpening. αν και προσπαθω να τα κανω ολα με τη μηχανη ωστε να χρειαζομαι ελαχιστη επεξεργασια μετα.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

μαλλον δεν υπαρχει απαντηση σε αυτο.

αναλογα τα λεφτα που εισαι διατεθειμενος να δωσεις, και τις λειτουργιες που θελεις να εχεις.

υπαρχουν πραγματα με τα οποια μπορεις να ζησεις και χωρις να τα εχεις, οπως το βαθος πεδιου και τις εξτρα ρυθμισεις σε ισορροπιες λευκου κλπ κλπ.

καποια πραγματα πρεπει να πληρωσεις για τα εχεις, οπως το στανταρ image stabilization σε καποιες.

το μονο σιγουρο παντως, ειναι πως η κατασταση ειναι χειροτερη απο γαμο: καθε εταιρεια εχει τα δικα της στανταρ σε φακους και φλας. αν ξεκινησεις με μια εταιρεια και φορτωθεις εξοπλισμο, δυσκολα πολυ να αλλαξεις μετα σε αλλη.

Αρχική απάντηση από .38-.45

.....το μονο σιγουρο παντως, ειναι πως η κατασταση ειναι χειροτερη απο γαμο: καθε εταιρεια εχει τα δικα της στανταρ σε φακους και φλας. αν ξεκινησεις με μια εταιρεια και φορτωθεις εξοπλισμο, δυσκολα πολυ να αλλαξεις μετα σε αλλη.

Nαι γιατί ίσως λυπάσαι τα λεφτά που έδωσες για να τη στολίσεις. Όμως επεδή αποκλείεται μια φωτογραφική να σε φέρει στο ΑΜΗΝ ώστε να πεις "Αει στην ευχή της Παναγίας εσύ και τα τερτίπια σου", θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε αυτό που είπες για το γάμο...:D

@ DarkSaga

τα κιτ παιζουν γυρω στα 7-8 κατοσταρικα. αν δωσεις κι αλλα 2 για ενα φλας της προκοπης, εφτασες στο χιλιαρικο. αλλα δεν εχεις φακο με μεγαλο zoom, συνηθως τα κιτ εχουν 70αρι ή 80αρι φακο. εκει ξεκιναει το δραμα. ενας 200αρης ειναι αρκετος, καθως γινεται 300αρης πανω στις dslr με μικρο αισθητηρα και κοστος. εκει ξεκινας περιπου στα 450 (καπου τα μισα απο e-bay) για μικρα διαγραγματα (5.6) και αρκετα μηνιατικα για να παιξεις σε f2.8.

@ Snips

να σε φτασει στο αμην, ουτε κι εγω το πιστευω οτι μπορει να γινει, δεν το εχω ακουσει να συμβαινει τουλαχιστο. οταν ομως φορτωθεις με εξοπλισμο μερικων χιλιαδων ευρω, τοτε αρχιζεις να λυπασαι τα λεφτα που εδωσες, καθως το κοστος της μηχανης ειναι ενα μικρο ποσοστο του συνολικο ποσου. μεχρι τωρα, απο τα λεφτα που εχω δωσει, το κοστος της μηχανης αποτελει σχεδον το 50%. και μιλαμε για βασικο εξοπλισμο: 2 φακους κι ενα φλας. εχω ακουσει πολλες φορες το "μου αρεσε η ΧΧΧ στο δουλεμα τις, αλλα τι να κανω τους φακους της ΥΥΥ που εχω;" γι αυτο και μιλαω για γαμο. απο τη στιγμη που τα εχωσες, απλα περιμενεις το επομενο μοντελο που ειναι συμβατο με τους φακους σου. ελαχιστους εχω δει που τα σουταραν ολα και αλλαξαν εταιρεια, αλλα προφανως δεν ειχαν κολλημα στο budjet.

DSC_5235.jpg.xs.jpg

iso200 f16 1/400.

απειρη δουλεια να ενωθουν οι 3 φωτο στο photoshop, το αυτοματο δεν την παλευει αν δεν ειναι οι φωτεινοτητες στα ιδια επιπεδα. πολλα, παρα πολλα Spot Healing Brush για να σβησουν οι βρωμιες απο τον αισθητηρα που εμφανιστηκαν με το πολυ μικρο διαφραγμα.

ελαχιστο color balance για να γινει πιο εντονο το μπλε.

την εχεις καταβρει με τις πανοραμικες εεε???

Να ρωτησω πως τις ενωνεις στο photoshop μπας και γλιτωσουμε κανενα προγραμμα στο επομενο φορματ η ειναι κοπος???(δεν το εψαξα καθολου)

@δαρκ

απλη περιεργεια η επεσαν δυο μισθοι απανωτα στα χερια σου??(μην ξεχνας οτι τον ιανουαριο πρεπει να παρεις καρτα!)

γινεται με 2 τροπους.

ο 1ος ειναι ο τροπος που το κανουν οι αντρες: file->automate->photomerge. διαλεγεις τις φωτος που θελεις, σκαλιζεις λιγο τις ρυθμισεις κι αυτο ειναι ολο. αν ταιριαζουν οι φωτεινοτητες, θα τα φερει ολα μια χαρα.

αν δεν κατσει, ενεργοποιεις το His Master's Hands mode: αφηνεις τη φωτο που βρισκεται στη μια απο τις 2 ακρες χωρις να την πειραξεις, κι αρχιζεις να σκαλιζεις τις υπολοιπες:

α) layer mask με gradient στις ακρες για να μη φαινονται τα σημαδια απο τις ενωσεις.

β) τα σημεια που πεφτει η μια πανω στην αλλη, δε θα ερθουν καλα στο υψος εξαιτιας απο των παραμορφωσεων του φακου (μαλλον). αυτο το φερνεις με free transform και skew.

αν σε ικανοποιει το αποτελεσμα, cropαρεις για να εχεις παραλληλογραμμο, flatten image κι εισαι ετοιμος.

εχουν πλακα οι πανοραμικες. δυσκολο να μην τραβηξουν το ματι, μαλλον εξαιτιας των αναλογιων των πλευρων. το οπτικο πεδιο του ανθρωπου δεν ειναι 3:2.

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 10:38]

... η λιμνη πολυφυτου στη κοζανη?

ναι, τραβηγμενη απο τον εγκαταλελειμμενο οικισμο της ΔΕΗ στα Ιμερα, κοντα στο φραγμα.

να βάλω και εγώ μία??

Είναι η πρώτη μου απόπειρα..Δεν ξέρω σχεδόν τίποτα και έχω μία olympus C310 zoom (δεν βλέπω να έχει και πολλές επιλογές..)

πως σας φαίνεται για αρχή....???

Edit:δεν επεξεργάστηκε καθόλου στο Photoshop..

post-1564-1416072345,2845_thumb.jpg

αν σου αρεσει, δε μας πεφτει λογος :)

αρκετα υποφωτισμενη. με τι ρυθμισεις την τραβηξες;

ισως επρεπε να cropαρεις λιγο, εχει πολυ πραμα μεσα και δεν ξερεις που να πρωτοκοιταξεις.

Αρχική απάντηση από .38-.45

αρκετα υποφωτισμενη. με τι ρυθμισεις την τραβηξες;

εχει πολυ πραμα μεσα και δεν ξερεις που να πρωτοκοιταξεις.

Πράγματι.

Είναι ανάλογα με το τι θες να πετύχεις με την φωτογραφία που βγάζεις.

Δεν είναι πάντα το ζητούμενο να απεικονίσουμε τέλεια ένα αντικείμενο.

Ο κάθε άνθρωπος που βγάζει μια φωτογραφία με τα ιδιαίτερες ρυθμίσεις (αν γίνονται εν γνώσει του) δίνει έναν χαρακτήρα στη σκηνή που τραβά.

Στην περίπτωση της πάνω φωτογραφίας ίσως ήθελε να δοθεί ένας κάπως μελαγχολικός τόνος (ή απλά έκατσε έτσι και άρεσε).

Όπως και να έχει εμένα μου αρέσει, ίσως ένα κλικ ποιο φωτεινή να ήταν καλύτερη αλλά από θέμα κάδρου με ικανοποιεί που δεν αρκεί μια μάτια για να την δεις.

Πάρτε και λίγα γατιά ακόμα.

Η φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 25/12/05 κατά τις 10:30 ο ήλιος ήταν αρκετά λαμπρός για χειμώνα αλλά αρκετά χαμηλά έτσι ώστε να δημιουργεί έντονες σκιές.

Το ζητούμενο μου ήταν να βγάλω Φώτο τα γατιά. τώρα αν αυτά κοιτούσαν από λάθος πλευρά εγώ δε φταίω

Δε με ενδιέφερε το βάθος πεδίου γι αυτό επέλεξα ένα μέσο διάφραγμα και άφησα τον χρόνο να τρέχει ψηλά γιατί σε έδαφος με πέτρες και με τα γατιά να κινούνται σαν διαόλια πάνω στα δέντρα και χωρίς σταθεροποιήσει στη μηχανή δεν ήθελα να μου βγει κουνημένη.

F5

T 1/250

ISO 100

post-258-1416072354,5152_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.