Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

ετσι για να επαναφερουμε το thread και να ρωτησω κατι τον ειδικο!!!

α)προσπαθουσα να βρω το red eye tool στο cs2 αλλα δεν το εβρισκα!!Που βρισκεται????

β)πως μπορω να βγαλω φωτογραφια με φλας σε μια επιφανεια που αντανακλα το φως χωρις να φαινεται η αντανακλαση???Πχ τραβαω πισω απο τζαμι υπο-γωνια οχι φατσα καρτα αλλα και παλι φαινεται οτι σοι ρυθμιση και αν εχω δοκιμασει....!!!Βοηθα φωογρααααφε....

εχω και αλλη μια ερωτηση αλλα θα στην πω καποτε με πμ.....(εδω θα γελασει καθε πικραμενος αλλα εμενα μου φαινεται δυσκολο)

post-699-1416072279,1396_thumb.jpg

οχι δεν εννος αυτο...Καταλαβα τι εννοεις

Απλα να μην φαινεται η αντανακλαση απο το φλας λες και εχω ηλιο στα χερια μου!

(@shumifer)

@38-45

ελα βρε εσενα περιμενουν 2 ερωτησουλες 2 ποστ πιο πανω!Αντε να μαθαινουμε και μεις τα νεουδια....

Αρχική απάντηση από ΝTG [Χθες, στις 04:57]

@38-45

ελα βρε εσενα περιμενουν 2 ερωτησουλες 2 ποστ πιο πανω!Αντε να μαθαινουμε και μεις τα νεουδια....

βρε μη λες τετοια, και θα τα διαβασει κανενας που ξερει και θα μας κοροιδευει.

το δοκιμασα αυτο που λες, και μαλλον δε γινεται. ο μονος τροπος να μη φαινεται η αντανακλαση, ειναι να μη χτυπησει το φως κατευθειαν πανω στο τζαμι. βαλε ενα κομματι χαρτι, διπλωμενο 2-3 φορες, μπροστα απο το φλας, ωστε να φυγει η φλασια στους τοιχους κι οχι πανω στο τζαμι. βεβαια θα σου κοψει αρκετα απο τη δυναμη του φλας, αλλα θα φωτισει πολυ ομοιομορφα. το κακο ειναι, πως επειδη επεσε περισσοτερο φως, εμφανιζονται πιο πολλα πραγματα πλεον πανω στο τζαμι απο τις αντακλασεις του χωρου.

οσο για το αλλο...

post-9-1416072281,0691_thumb.png

Thanks again!

About redeye->εψαξα λιγο στα τοολς αλλα κλασσικα ...αυτο δεν μου γεμισε το ματι να το κλικαρω!!!:boxed:

about φλας->Κατι τραβουσα τωρα τελευταια κοντα σε τζαμι και φαινοταν πολυ ασχημα....

Με χαρτοπετσετες το ειχα δοκιμασει και παλιοτερα (οταν φωτογραφιζα την λαμπα)

πολυ καλο κολπακι αν και λιγο ακομψο για αυτονπου θα σε δει και δεν ξερει τιποτα αλλον απο το να παταει μονο το κουμπι!

"Εβγαλα" και μια ωραια φωτο ετσι(με την χαρτοπετσετα) που αλλιως δεν γινοταν!

and finally δεν ξερω σε ποια κατηγορια ανηκεις αλλα σιγουρα εισαι πιο ψηλα απο μενα (ακομα και με την πανασονικ)και παντα εχεις απαντησει σε οτι ρωτησα οποτε............... συνηθισα.:flower: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

DSC_4488.jpg.xs.jpg

σοκ και δεος.

το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ viewfinder, τεραστιο εξαιτιας του 1:1 αισθητηρα, δε θες να την ξεκολλησεις απο τα μουτρα σου.

αλλο πραγμα οταν τραβαει και εντελως αλλο πραγμα οταν βλεπεις τα 12ΜΡ στην οθονη και παλευεις με το ποντικι να βρεις το θορυβο στο 100%.

για την ιστορια: Nikon D50 στο χερι, iso1600, 1/25, f5.0, -2ev, απο raw σε tiff, USM και noiseware.

_MG_0091.jpg.xs.jpg

Canon EOS 5D στο χερι, iso1600, 1/100, f2.8, ολη η επεξεργασια σε raw (θερμοκρασια λευκου, φωτεινοτητες, κοντραστ, οχι οτι στο auto του adobe raw ηταν ασχημα).

_MG_0092.jpg.xs.jpg

Canon EOS 5D σε τριποδα, iso200, 25secs, f20, θερμοκρασια λευκου-φωτεινοτητες- κοντραστ στο raw, USM κι ενα μικρο κλικ στο κορεσμο στο photoshop .

υγ: το 100% ειναι ολα τα λεφτα.

μονο 3 φωτογραφιες βλεπω.....εχεις βαλει περισσοτερες???(και με ΙΕ και με Μοzilla).

Παντως γιατι να κουραζεσαι με 12Μπχ να ψαχνεις θορυβο???Αλλαζουμε??4Μπχ και ο θορυβος ειναι μπροστα σου!Ουτε να ψαχνεις ουτε τιποτα....:p:P:P:P:P:P:P

Πλεον συμβιβαστηκα....ακομα και με iso 400....ας ειναι καλα το photoshop!!

μονο 3 ειναι, μια με την d50 και 2 με την eos 5d.

αφου ξυπνησεις το επομενο πρωι, και τα βαλεις ολα κατω ξανα, καταλαβαινεις πως πρεπει να πουλησεις το αμαξι για να παρεις 1:1 αισθητηρα και κανονικο viewfinder, οποτε αποφασιζεις να παρεις ενα πιο φωτεινο φακο και να μεινεις με το 1.5 crop.

μαλιστα.....καμμια φορα οντως δεν μου εμφανιζει τα thumbs για αυτο.......

ελεγες κιολας canon eos 5d σε τριποδα και εψαχνα στις 3 φωτο που εβλεπα που ειναι ο τριποδας :confused:

Τωρα καταλαβα οτι γραφεις πως τραβηχτηκαν οι φωτο...

Kατι εχω παθει σημερα ......δεν εξηγειται αλλιως!

την τραβηξα χθες κατα τις 11 το πρωι.....ειχε ωραια χρωματα εκεινη τη στιγμη.....

προσπαθησα να τα τονισω λιγο με το photshop.Τι λετε (38-45) για το αποτελεσμα?

Ελπιζω να μην ειναι τελειως διαφορετικα ρυθμισμενες οι οθονες μας ........

Για την ιστορια f4 ,1/640 ,iso50, ολα manual...(wb +τα υπολοιπα) με 4χ περιπου ζοομ!(οπτικο παντα)

το κανονικο μεγεθος δεν ειναι 400Κβ αλλα καθως το εσωσα δεν ηταν στο μεγιστο η επιλογη..(κοντα στο 1.5Μβ το κανονικο)

ελπιζω να φαινεται...πρωτη φορα με imageshack

To καταφερα με την τριτη!!(δεν επρεπε να τσεκαρω το resize τελικα)

pict4357gialab7tm.th.jpg

πιο μικρα διαφραγματα οταν εχεις ουρανους, δεν καιγονται ετσι τα χρωματα στον ουρανο και δε χρειαζεται να σκαλιζεις τοσο πολυ μετα στο Photoshop.

γνωμη: image->adjustments->Shadow/Highlights

Shadows-> amount 2% (ισως και 5% για να μη σκοτεινιασει ο τοιχος της εκκλησιας), tonal width 30%

Highlights-> amount 22%, tonal width 53%

τουλαχιστο ετσι μου αρεσε εμενα. βγαινουν πιο ζεστα τα χρωματα ειδικα στον ουρανο, χωρις να χαλασουν τα υπολοιπα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.