Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από .38-.45

δηλαδη δεν υπαρχει τροπος να βαζουμε τα ΧΡ να εχουν τα χρωματα που πρεπει, παρα μονο να κανουμε το photoshop να εχει τα χρωματα των ΧΡ;

δεν παμε καλα μου φαινεται.

Εξαρτάται από το σκοπό για τον οποίο επεξεργάζεσαι μια εικόνα

Όταν την επεξεργάζεσαι για να την προβάλεις σε πάσης φύσεως οθόνες ρυθμίζεις το proof setup σε RGB και όταν επεξεργάζεσαι για να εκτυπώσεις σε χαρτί το ρυθμίζεις σε CMYC.

Η παραπάνω ρύθμιση στο μενού View δεν αλλάζει τίποτα στο αρχείο της εικόνας αλλά τον τρόπο με τον οποίο το βλέπεις την ώρα που την επεξεργάζεσαι. Είναι καθαρά θέμα αντίληψης του κάθε χρήστη το που θα το έχει ρυθμισμένο έτσι ώστε να μπορεί να αποδώσει καλύτερα

Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 01:26]

Είναι καθαρά θέμα αντίληψης

θεμα αντιληψης δεν ειναι, ειδικα οταν ερθουν απο το τυπογραφειο και καταλαβεις πως εισαι αλλού για αλλού στα χρωματα. ευτυχως που στους πελατες το τυπωμενο παντα αρεσει.

δε μιλαω για το proofing του Photoshop, που κανει εξομειωση των χρωματων σε σχεση με το τελικο μεσο. αυτο που θελω, ειναι μια universal ρυθμιση της οθονης, ωστε οταν κλεινω το PS και βλεπω τις ιδιες φωτογραφιες μεσα απο τα ΧΡ, να μην υπαρχουν διαφορες. κατι πηγα να κανω μεσα απο τις ρυθμισεις της καρτας φορτωντας διαφορετικα προφιλ, αλλα τα αποτελεσματα ηταν τραγικα: ειτε πολυ φωτεινο ειτε πολυ σκοτεινο.

@planetman

πλανηταρχη εξηγησου: εχω μπολικα τετοια στην αυλη. γιατι ειναι επικινδυνο και τροπικο;

Αρχική απάντηση από .38-.45

θέμα αντίληψης δεν είναι, ειδικά οταν έρθουν απο το τυπογραφείο και καταλάβεις πως είσαι αλλού για αλλού στα χρώματα.

Αρχική απάντηση από kaynd

Όταν την επεξεργάζεσαι για να την προβάλεις σε πάσης φύσεως οθόνες ρυθμίζεις το proof setup σε RGB και όταν επεξεργάζεσαι για να εκτυπώσεις σε χαρτί το ρυθμίζεις σε CMYC.

Να δεις ακριβώς τα τα ιδία μεταξύ "πραγματικότητας" χαρτιού και οθόνης είναι σχεδόν αδύνατο... Τα χρώματα που βλέπεις στο photoshop είναι ας πούμε μια προσομοίωση του πως θα φαίνεται στο χαρτί... Δεν είναι το "σωστό" αυτό που βλέπεις στο photoshop και "λάθος" αυτό που βλέπεις στα win.

’λλος ο συνδιαμος χρωμάτων για να εκτυπώσεις σε χαρτί και άλλος για την οθόνη του PC... εκτός του ότι η οθόνη είναι αυτόφωτη ενώ το χαρτί ετερόφωτο κάτι που κάνει μεγάλη διαφορά στην αντίληψη των χρωμάτων.

Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 16:11]

Να δεις ακριβώς τα τα ιδία μεταξύ "πραγματικότητας" χαρτιού και οθόνης είναι σχεδόν αδύνατο... Τα χρώματα που βλέπεις στο photoshop είναι ας πούμε μια προσομοίωση του πως θα φαίνεται στο χαρτί... Δεν είναι το "σωστό" αυτό που βλέπεις στο photoshop και "λάθος" αυτό που βλέπεις στα win.

’λλος ο συνδιαμος χρωμάτων για να εκτυπώσεις σε χαρτί και άλλος για την οθόνη του PC... εκτός του ότι η οθόνη είναι αυτόφωτη ενώ το χαρτί ετερόφωτο κάτι που κάνει μεγάλη διαφορά στην αντίληψη των χρωμάτων.

δε ψαχνω να τυπωσω σε χαρτι (ακομα). παλια που τυπωνα σε τυπογραφειο, ειχα βρει ενα μπακαλιστικο τροπο κι εφτιαξα τα χρωματα, ωστε ηξερα στο τελος που θα βρεθουν αυτα που θα ερθουν απο το τυπογραφειο.

αυτο που ψαχνω, ειναι ενας τροπος να εχω τα ιδια χρωματα στο photoshop και στα XP.

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 08:26]

πλανηταρχη εξηγησου: εχω μπολικα τετοια στην αυλη. γιατι ειναι επικινδυνο και τροπικο;

Συγνώμη αν παραπληροφόρησα με το συγκεκριμένο ποστ μου. Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα για το συγκεκριμένο φυτό, λίγο χιουμοράκι ήταν. Συνήθως τα έντονα χρώματα στη φύση δείχνουν δηλητηριώδη προδιάθεση, γι' αυτό το είπα. Για τις γυναίκες πάντως σίγουρα ισχύει, διασταυρωμένο...:p

ΥΓ: Γιατί όλοι μεταφράζετε το planetman σαν πλανητάρχης; Εγώ εννοώ Πλανητάνθρωπος.;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.