Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από ΝTG

ilia να υποθεσω εισαι με auto white balance?

Παράληψή μου.

Αλλά πρόσθεσα μερικά ακόμα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τράβηξα τις φωτογραφίες.

Στην ερώτησή σου, ναι White Balance ήταν σε όλες Auto.

Ηλιοβασίλεμα στα σύννεφα :p

hghg.jpg

Η original φωτογραφία ήταν χάλια διχως καθόλου κοντραστ σε αντίθεση με τη πραγματικότητα που εμοιαζε περισσότερο στη μοντιφαρισμενη φωτο...

Καλα... όταν τρελαίνεται ο Ουρανός και βγάζει παχυά σύννεφα σε όλα τα επίπεδα του ουρανού και πέφτει και ηλιοβασίλεμα γίνεται της τρελής απο χρωματισμούς ! Και Βέβαια μια φωτογραφία δεν σε βάζει στην κλίμακα της πραγματικότητας. Ειδικά όταν έχει και τα παλούκια της ΔΕΗ να σου χαλάνε το θέμα !.

400X666 60.0 kb

01010475.jpg

Ωραιο!!μου θυμιζει τις δικες μου 2-3 σελιδες πριν!!

Στη δευτερη αμα εισαι καλος με photoshop μπορεις τα φωτα στη κολωνα της δεη να το κανεις σαν U.F.O!!Πλακα θα ειχε!Και μετα πουλα τη φωτο σε κανενα ΑΛΤΕΡ -ΣΤΑΡ!

Party animal!!!!!Δεν περιμενες λιγακι να φυγει το αλογο απο την μεση να τραβηξεις το ηλιοβασιλεμα?????:D:laughing::p

Ρε dag το εγραψες και με κεφαλαια!!Πηξαμε οχι πιξαμε! :flower:

α)Τι ειναι το subsec time που βγαζει στο exif?

β)Πως ανεβαζεις φωτο μεγαλυτερες απο 550?

γ)παρατηρηση απο κατι που ειδα->"Σωζει" τη φωτο με 300δπι ενω η z3 με 72!!:(

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 21:57]

Party animal!!!!!Δεν περιμενες λιγακι να φυγει το αλογο απο την μεση να τραβηξεις το ηλιοβασιλεμα?????:D:laughing::p

Ρε dag το εγραψες και με κεφαλαια!!Πηξαμε οχι πιξαμε! :flower:

α)Τι ειναι το subsec time που βγαζει στο exif?

β)Πως ανεβαζεις φωτο μεγαλυτερες απο 550?

α) Δεν ξέρω διότι είναι user comment το οποίο και ποτέ δεν έβαλα εγώ αλλά ίσως το έκανε το NIKON CAPTURE που χρησιμοποιώ για την μετατροπή RAW->JPEG...

B) Aν παρατηρήσεις η Φωτογραφία έχει ανέβει πρώτα σε άλλη σελίδα (Ιmageshack) και μετά εδώ με direct link του τύπου [ΙMG] http://www.......jpg[/ΙMG]

γ) Αυτό έχει να κάνει με το quality (Βαθμό συμπίεσης) που κάνω στο JPG κατά την μετατροπή...

Εχω βάλει GOOD QUALITY και γι'αυτό το λόγο έχει μέγεθος 244Κb ενώ θα μπορούσε να ήταν ακόμη και κάτω του 100Kb με μεγαλύτερη συμπίεση....

Αυτά...... ;)

Αρχική απάντηση από ΝTG [Χθες, στις 23:57]

300 ή 72, καμια διαφορα δεν εχει. τα pixel που γραφει ειναι τα ιδια. απλα καποια προγραμματα ειναι "χαζα" και θα πανε να τυπωσουν με τα 72dpi, και θα κανεις τη φωτο γιγαντοαφισα.

πρωτες αποπειρες (πρωτες φωτος που βλεπονται δηλαδη), Nikon D50.

post-9-1416072117,0333_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 08:18]

Ωπα..... Νά και η DSLR που σιγά σιγά άρχισε να έχει αρκετούς οπαδούς..... :D

Μεγιές μεγιές, και καλοδούλευτη....:T:

Εχεις λίγο δρόμο ακόμη μέχρι να μάθεις τα μυστικά της....

Πολύ καλή αγορά.... :worship:

Με ποιό φακό την πήρες ?

ευχαριστω Dag :). θελει δουλεια ακομη. οι πρωτες 2000 φωτο ειναι δυσκολες. απο χθες το πρωι που χτυπησε η πορτα, ειμαι στην 449 :hehe:

μονο το σωμα πηρα. ειχα εναν Tamron 28-80 και ενα Sigma 70-210 απο την F50, αλλα μαλλον δεν εχουν την αναλυση που θελω και θα παρουν ποδι μαζι με την F50.

Αρχική απάντηση από .38-.45

300 ή 72, καμια διαφορα δεν εχει. τα pixel που γραφει ειναι τα ιδια. απλα καποια προγραμματα ειναι "χαζα" και θα πανε να τυπωσουν με τα 72dpi, και θα κανεις τη φωτο γιγαντοαφισα.

μεγειες καλοριζικη η D50!Εβγαζες που εβγαζες καλες με την πανασονικ(πουληθηκε?) τωρα παμε(πας) για ακομα καλυτερες!!

Δεν εχω δει και πολλες φωτο περα των δικων μου αλλα σιγουρα δεν ειναι λιγο καλυτερες αυτες που σωζουν στα 300dpι??Δεν εχουν καλυτερη ευκρινεια οταν τις βλεπεις σε full size στο pc?Η ακομα και στην τυπωση?Δεν ειμαι σιγουρος μεχρι τωρα ετσι υπεθετα αλλα απο την αλλη συγκρινω (κακως) του dag με την δικη μου!Αν συγκρινα μια Ζ3 με 72 dpi (αυτην που εχω δλδ)με μια ολοιδια κατα τα αλλα Ζ3 που σωζει στα 300dpi δεν θα εβρισκα διαφορες?

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 17:43]

Αν συγκρινα μια Ζ3 με 72 dpi (αυτην που εχω δλδ)με μια ολοιδια κατα τα αλλα Ζ3 που σωζει στα 300dpi δεν θα εβρισκα διαφορες?

image size, ξετσεκαρεις το resample image, και κανεις τα 72dpi -> 300dpi. ποια η διαφορα; οσα στοιχεια ειχε πριν το αρχειο, εχει και τωρα. τα ιδια Pixel, καμια διαφορα. πληροφορια για "χαζα" μεσα εκτυπωσης ειναι, και τιποτα παραπανω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.