Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

[MENTION=17242]apostolis159[/MENTION] PTGUI, MS ICE

To παραπάνω είναι με το ICE.

[MENTION=6199]SirDiman[/MENTION] Αυτό είναι η πρώτη από τις 5 λήψεις. Εγώ προσπάθησα* να δείξω την ξερή κοιτη του στρυμόνα.

*=Το δέντρο είναι σε νησίδα στη μέση της κοίτης. Τωρα που το παρατηρώ όμως, φαινεται σαν να είναι η όχθη. Όταν ξαναπεράσω το απογευμα θα βγάλω μια pano με την κοίτη απο άκρη σε άκρη.:giveup:

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Πανόραμα πως φτιάχνουμε?

Προγραμματάκι η στη μηχανή?

Στη D7000 πάντως δεν εχω δει κάτι σχετικό.

Τράβα τις φωτογραφίες κανονικά χειροκίνητα, απλά φρόντισε να έχεις ένα 20% του προηγούμενου καρέ μέσα στο επόμενο.

Μετά Photoshop -> File menu -> Automate -> Photomerge -> choose photos -> automatically align, fix geometric distortion & remove vignetting -> ok -> done.

Τράβα τις φωτογραφίες κανονικά χειροκίνητα, απλά φρόντισε να έχεις ένα 20% του προηγούμενου καρέ μέσα στο επόμενο.

Μετά Photoshop -> File menu -> Automate -> Photomerge -> choose photos -> automatically align, fix geometric distortion & remove vignetting -> ok -> done.

Το να εγκαταστήσει το ICE, να του πετάξει τις φωτογραφίες και να κάνει export το πανόραμα λιγότερη ώρα θα πάρει πάντως :hehe:

Το να εγκαταστήσει το ICE, να του πετάξει τις φωτογραφίες και να κάνει export το πανόραμα λιγότερη ώρα θα πάρει πάντως :hehe:

Δεν ξέρω, πόση διαφορά στον χρόνο έχεις δηλαδή ?

Εγω έχω συνηθίσει να κάνω τα περισσότερα στο photoshop και γενικότερα αποφεύγω την χρήση 10 προγραμμάτων για ένα πράγμα ( αρκεί το export από NX -> tiff -> open with photoshop -> process -> save as... :D )

Για το post εδώ έχεις κάποια πρόταση/άποψη Ζαννή ?

Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει οτι το Photoshop κάνει καλύτερο stiching από το ICE.

Έχω βάλει σε αρκετές περιπτώσεις τα ίδια καρέ και στα 2 προγράμματα και το photoshop έχει βγάλει καλύτερο αποτέλεσμα. Μερικές φορές απλά στις ενώσεις, την έκανε πιο smooth από το ICE και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις δεν απέρριπτε καρέ που το ΙCE δεν τα χρησιμοποιούσε.

τι διάολο; αυτά τα ζα που τα έχει; παλιότερα περνούσα συχνά πυκνά από εκεί, και δεν είχα πετύχει τίποτα πέρα από κάτι παπαγαλάκια σε ένα μεγάλο κλουβί...

στις φωτογραφίες, η φωτογραφία που έχεις κάνει σέπια μ'αρέσει πολύ. Μόνο να μην είχαν κοτσάρει εκείνον τον τενεκέ πάνω στο φως

τι διάολο; αυτά τα ζα που τα έχει; παλιότερα περνούσα συχνά πυκνά από εκεί, και δεν είχα πετύχει τίποτα πέρα από κάτι παπαγαλάκια σε ένα μεγάλο κλουβί...

στις φωτογραφίες, η φωτογραφία που έχεις κάνει σέπια μ'αρέσει πολύ. Μόνο να μην είχαν κοτσάρει εκείνον τον τενεκέ πάνω στο φως

Ακριβώς κάτω απο τα παπαγαλάκια είναι μαντρωμένα.

Για τις φωτό είμαι ακόμα στο παίζω και μαθαίνω:red:

Στη φωτό που λες επεξεργασία έκανα με το nik color stylizer απο photoshop.

εβαλα ":T:" για τη μηχανη!!!:D

Δουλευει ακομα?

Raw παιζει?(oχι ..οκ δεν θελω ..απο συνηθεια).:p

Χαχα, ηταν αστέρι στην εποχή της η άτιμη.

Δουλεύει αλλά τρώει κολλήματα, τώρα που το αναφέραμε θα την σκαλίσω μπας και στρώσει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.