Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

δε γραφεις που δε γραφεις τα exif και τυχαια τα βλεπουμε σε αλλα site γραψε και ποιο ηταν αυτο αφου το αναφερες.

Δεν εχω προβλημα με το φ22...αλλα καταλαβαινεις φανταζομαι οτι δεν υπαρχει λογος να αντικαταστησεις το φακο που εχεις εε?

Οχι επειδη δεν χρησιμοποιεις ανοιχτα διαφραγματα..αλλα επειδη για αυτο που θες να παρουσιασεις το κανεις πανευκολα με τον φακο του κιτ@φ22(και πιθανως με ενα αμφιβολου ποιοτητας -υποθετω- nd φιλτρο.)

δε γραφεις που δε γραφεις τα exif και τυχαια τα βλεπουμε σε αλλα site γραψε και ποιο ηταν αυτο αφου το αναφερες.

Δεν εχω προβλημα με το φ22...αλλα καταλαβαινεις φανταζομαι οτι δεν υπαρχει λογος να αντικαταστησεις το φακο που εχεις εε?

Οχι επειδη δεν χρησιμοποιεις ανοιχτα διαφραγματα..αλλα επειδη για αυτο που θες να παρουσιασεις το κανεις πανευκολα με τον φακο του κιτ@φ22(και πιθανως με ενα αμφιβολου ποιοτητας -υποθετω- nd φιλτρο.)

Με Shutter Priority την έβγαλα την φωτό (20") όλα τα άλλα ήταν της μηχανής.. Και ΗΟΥΑ NDX400 8stop μου φαίνεται είναι..

Ολα τα άλλα μίλησε το Photoshop

Και για τον Φακο είπα ποιότητα και Sharpness θελω πράγμα που το Kit Lens δεν έχουν..

Πρεπει να ξεπερασει το κολλημα -γιατι περι κολληματος προκειτε- του οτι δεν εχεις καλο φακο.

Οτιδηποτε και να παρεις @φ22 ειναι σιγουρα χειροτερο απο οτιδηποτε αλλο @φ16 ..φ11..(οκ..πιο κατω δεν θα κατεβω).

Να πεις οτι πας πχ για τοκινα 11-16 να πω (και εγω και αλλοι ) οκ..αλλα για αυτα που λες ..δες το ποστ του gomarioy στη πισω σελιδα.Eιλικρινα ομως.

(στο αλλο θεμα)

Με Shutter Priority την έβγαλα την φωτό (20") όλα τα άλλα ήταν της μηχανής.. Και ΗΟΥΑ NDX400 8stop μου φαίνεται είναι..

Ολα τα άλλα μίλησε το Photoshop

Και για τον Φακο είπα ποιότητα και Sharpness θελω πράγμα που το Kit Lens δεν έχουν..

πρώτα από όλα πρέπει να σταματήσεις (και μαζί σου και ο peppas :p) να μπλέκεις τα ελληνικά με τα αγγλικά όταν γράφεις.

Δεύτερον έχεις δουλέψει το φακό σου στο F8 και είδες ότι δεν έχει οξύτητα ;

Τρίτον, σε f22 μην περιμένεις να πάρεις τη μέγιστη λεπτομέρεια από ένα φακό του κατοστάρικου. Αυτό όμως δεν καθιστά αυτόματα το φακό σου άχρηστο, απλά πρέπει να τον δουλεύεις στα σωστά διαφράγματα για να πάρεις τα μέγιστα από αυτόν.

Οταν πατας convert files σου βγαζει λογικα μια καρτελα οπου πατας οκ.Εκει δες.

Στο viewnx2 που εχω εχει κουτακια να τικαρεις να πεταει (:p) τις πληροφοριες

"remove camera settings"

Ξετικαρε το αν ειναι τικαρισμενο

Το είδα στο ViewNX, αλλα δεν ήταν τικαρισμένο.

Τελικά το exif δεν χάθηκε απο nef σε tif στο ViewNX, αλλα κατα το export από tif σε jpg στο Gimp (για να το ανεβάσω εδώ). :p

[κοιταξα μετα και nef/tif έχουν exif data ενώ το jpg όχι]

κάνε μια δοκιμή και με το Photomatix ή το SNS HDR

To photomatix αναλόγος το Preset αλλά σχεδόν πάντα σου βγάζει αυτό το πράγμα.. + το παραπάνω Noise από το Photoshop το αλλο δεν το ξερω θα το δοκιμάσω..

Το θέμα πιο είναι ότι By Defult δεν φαίνεται τόσο.. αλλά όσο πειράζεις Clarity και αυτά λογικό είναι να χαλάει αλλά περνεις αυτό το ωραίο Cartoon effect αλλά βγαίνει και το Halo..

Άλλα στην συγκεκριμένη δεν είχα σχεδόν καθόλου Halo..

Εδώ αυτή που έβαλα..

6LIYYjK.jpg

Και την By Defult

mv6xyOp.jpg

Και έτσι αυτό το πράγμα γυρο γυρο είναι σε Ok επίπεδο.. όπως και στην άλλη με την πελάδα.. αυτά είναι τα HDR μου πλάκα πλάκα..

Αλλά αυτό το HALO βγαίνει όταν έχεις ουρανό.. φωτεινό... μέρα...

εδώ πχ.. HDR και εδώ.. είναι καθαρή..

500px / Xarilaou Trikoupi Mesolongion by Kyriakos Dallas

επίσης εδώ..

500px / Sunset Watching by Kyriakos Dallas

αυτή είναι απλή αλλά το Clarity είναι γύρο 90 μου φαίνεται No Halo..

όπως και εδώ..

500px / House In Water by Kyriakos Dallas

αυτό που είναι πάνω στα ξυλα είναι Highlights από τον ήλιο που βαράει..

αλλα τες πα.. άμα υπάρχει κανας τρόπος δώστε Link εγώ έψαξα λιγο αλλά ουτε Halo το λένε αυτό το πράγμα και σε "πολλούς" αρέσει αναλόγος την εικόνα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.