Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Η μεσαία πολύ καλή, η τελευταία, όχι.

Ξεχασα να γράψω η τελευταια ειναι η Original η μεσαια είναι το Edit.. αλλά δεν μου κάθετε καλά το έδαφος.. Που στο Foreground επρεπε να σου πήγαινε το μάτι και λέω μην έκανα βλακεία.. 1ον η εστιαση ήταν στο κυμα.. λεω να εστιασω εκει να φανεί ο ουρανος.. αλλά και το Foreground αλλά μου φαίνεται για να το εκανα σωστά έπρεπε να έπαιζα με F/9 να άνοιγε λιγο η εικονα..

Και f/11 με ISO 400 μη σου πω. Και το βραχάκι ίσως λίγο πιο αριστερά. Χρωματικά όμως η μεσαία μου αρέσει πολύ.

Εν τω μεταξύ, τί σκατοθόρυβος είναι αυτός στη μεσαία, δεξιά στο σύννεφο; με ISO 100 είσαι FFS!

Για την άλω αριστερά, στο τελείωμα του βουνού δε λέω τίποτα, σου ξέφυγε στην επεξεργασία.

Και f/11 με ISO 400 μη σου πω. Και το βραχάκι ίσως λίγο πιο αριστερά. Χρωματικά όμως η μεσαία μου αρέσει πολύ.

Εν τω μεταξύ, τί σκατοθόρυβος είναι αυτός στη μεσαία, δεξιά στο σύννεφο; με ISO 100 είσαι FFS!

Και μην πω κιολας Shutter λιγο παραπάνω να βγει λιγο πιο σκουρα για να μπορω να παιξω ανετα..

Εντομεταξη μου κολάει και μένα το μυαλο και βαζω συνεχεια iso 100 μου έχει κολήσει το 100 = The Best Detail ενώ πρέπει να παίζει στις τιμες.. έτσι όπως λες..

xDEPeBO.jpg

Σε αυτήν εδώ για παράδειγμα βγήκε σωστά.. (Original)

Θα ποστάρω και τo Edit..

Αλλά στην άλλη εκανα βλακεια δεν κοίταξα καλά τα Settings και δεν με ενοιαξε και έδειχνα κάτι σε εναν ενώ στο σπιτι φάνηκε ενδιαφέρον

Τώρα για την παραπάνω έχω παίξει τα Sharp τερμα.. χωρις τα Noise.. :hehe:

HDsjf7j.png

Θα τις φτιαξω και αλλο / αλλιως..

LwlMWuw.jpg

Και σε αυτην έχει Noise έχει τα παραπάνω Settings θα τα φτιαξω θα τα φτιαξω .. θα γινουν Upoload..

EDIT!

αλλα εδώ θέλω γνώμη τι προτείνεται να παω αυριο να ξανατραβηξω αλλη μια λιγο πιο σωστα για να βγει σωστοτερα ή να ανεβάσω με λιγο καλύτερο edit..

Νομίζω ότι δεν γνωρίζεις να κάνεις sharpening.

Κάτσε να ψάξω εκείνο το link...

Το βρήκα, κάτσε διάβασε εδωχάμω:

Guide to Image Sharpening (Δώσε προσοχή στο Stage 3)

και

Sharpening Using an Unsharp Mask

Καλά κάνεις και επιδιώκεις το 100 ISO, αλλά στη συγκεκριμένη φωτό καλύτερα να μείνεις στη ταχύτητα 1/25 για να μη βγει κουνημένο το νερό. Στα πόσα mm είναι;

Ξεχασα να γράψω η τελευταια ειναι η Original η μεσαια είναι το Edit.. αλλά δεν μου κάθετε καλά το έδαφος.. Που στο Foreground επρεπε να σου πήγαινε το μάτι και λέω μην έκανα βλακεία.. 1ον η εστιαση ήταν στο κυμα.. λεω να εστιασω εκει να φανεί ο ουρανος.. αλλά και το Foreground αλλά μου φαίνεται για να το εκανα σωστά έπρεπε να έπαιζα με F/9 να άνοιγε λιγο η εικονα..

Βασικά έχεις στραβό ορίζοντα :p

Για την άλω αριστερά, στο τελείωμα του βουνού δε λέω τίποτα, σου ξέφυγε στην επεξεργασία.

Ο θόρυβος μάλλον ( μαντεύω ) ότι έχει βάλει αρκετό saturation ή/και vibrance στο post process κάτι που εισάγει "θόρυβο" στις afterhours φωτογραφίες.

Περσείδες έβγαλε κανεις ρε σεις ;

3 μερες τωρα που εχουμε στησει καμερες με τον θειο μου για αναλυση(ο θειος μου δλδ) , δεν περασε ουτε ενας..

πολυ φθηνια φετος.

ισως ειμαστε στην ακρη

και σημερα μη νομιζετε πως θα περασουν.Κριση και σε αυτους :)

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION] , πιστευω original θα δειχναν αρκετα καλυτερα :p

btw o καταρρακτης ειναι στο βουνο πεντελη ; Αν ναι πρεπει να εχω περασει με το ποδηλατο και να εχουμε δροσιστει λιγακι :)

3 μερες τωρα που εχουμε στησει καμερες με τον θειο μου για αναλυση(ο θειος μου δλδ) , δεν περασε ουτε ενας..

πολυ φθηνια φετος.

ισως ειμαστε στην ακρη

και σημερα μη νομιζετε πως θα περασουν.Κριση και σε αυτους :)

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION] , πιστευω original θα δειχναν αρκετα καλυτερα :p

btw o καταρρακτης ειναι στο βουνο πεντελη ; Αν ναι πρεπει να εχω περασει με το ποδηλατο και να εχουμε δροσιστει λιγακι :)

Ναι, στο Ντράφι στην Πεντέλη είναι ο καταρράκτης.

Με τον ήχο θα τον πήρες πρέφα φαντάζομαι, γιατί ο περισσότερος κόσμος ακόμα και οι κάτοικοι του Ντραφίου δεν ξέρουν ότι υπάρχει καταρράκτης χαχα :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.