Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Και για να επανέλθουμε στο θέμα, δύο αποψινές με το φακό του γομαριού

(ακριβώς όπως βγήκαν από τη μηχανή γιατι δεν εμπιστεύομαι την οθόνη του λάπτοπ για επεξεργασία)

DSC_8651res.jpg

DSC_8660res.jpg

Νikon D600

Samyang 14mm @f2.8-3.2

Shutter 30''

ISO 4.000

Και μένα η δευτερη μ' αρέσει περισσότερο. Μου φαίνεται πιο "ολοκληρωμένο" το κάδρο.

Τα πλαγιασμένα δέντρα μπροστά αριστερά και πίσω απ' τη βάρκα δεξιά, είναι distortion του φακου ή έτσι είναι από μόνα τους?

Τέλος πάντων..

Ότι ναι είμαι καινούριος στην φωτογραφία, την κάμερα ναι δεν την ξέρω καλα αλλά την μαθαίνω σιγά σιγά με φωτογραφίες εξάσκηση κτλπ..

Αλλά το θέμα είναι ότι και μερικές φορές δεν μου κόβει το κεφάλι..

Για παράδειγμα σήμερα είχα βρει μια ωραία συνθεση.. την έφτιαξα και μόνος μου.. (όταν ήμουν για μπανάκι σε μια καινούρια παραλία) Κοντινή λήψη..

Και καθόμουνα τώρα με M Mode και έφτιαχνα F και Shutter και ISO ενώ μπορούσα να πάω κατευτείαν στο AV και να άλλαξω μόνο το F ή ακόμα καλύτερα.. (Που στην τελική έπαιζε με τα ίδια Settings τα οπόια έβαζα εγώ στο Manual..) Να πάω στο Close Up Mode της ίδιας της κάμερας..

Γενικά το απότελεσμα ήταν το ίδιο στις φωτό γιατί τα ίδια Settings υπήρχαν αλλά για 10 λεπτά παιδευόμουνα

Γιατί άμα ήμουν μαγκας θα έβαζα το Close Up και θα κοίταγα τι ISO έχει? 100 (ωραία) τι F έχει? 3.5 (ωραία) τι Shutter έχει 1/2000 Που ήταν και η καλύτερη.. εγώ στο Manual έβγαλα τρείς με τα ίδια Settings αλλά Shutter 1/1000 1/1600 1/2000 και κάπου εκεί μου έκοψε και λέω γιατί δεν βάζω Close Up και είδα τα ιδια Settings..

Τώρα όσον αφορά τις φωτο και τις κάμερες και τους φακούς δεν ξέρω τι λέτε εσείς..

Εγώ νιώθω έτσι..

Jason & Zannis

VmH8258.jpg

ME

K5QGLQl.jpg

Μην μου λέτε τώρα (Billpeppas) (deninho) ότι είμαστε κάπου με τρίποδο ιδια Settings ίδια mm μια Canon 1100D στα αριστερά και μια D600 στα δεξιά, βγάζουν το ίδιο πράγμα..

(Μιλάω για ποιότητα)

Ναι άμα πάμε βόλτα εγώ και gomar ναι λογικό είναι ο άλλος να βγάλει καλύτερες ξέρει 50 πράγματα παραπάνω εγώ δεν έχω ιδέα..

ME

tlCXnXE.jpg

Hayabusa

http://www.thelab.gr/ektypwtes-kai-psifiaki-fwtografia/oi-psifiakes-mas-fwtografies-dokimes-klp-15344-798.html#post1063531873

GoMar

http://www.thelab.gr/ektypwtes-kai-psifiaki-fwtografia/oi-psifiakes-mas-fwtografies-dokimes-klp-15344-794.html#post1063529927

Και μιλάω για το Milky

(Ναι ξέρω ότι δεν είμαι στο απόλυτο σκοτάδι δεν είναι ίδιες συνθήκες..

Θα πάω ρε γαμώτο να το βγάλω πάνω στο χωριό που δεν έχει φώτα τίποτα θα με φάνε οι λυκοι! Γιατί ναι έχει φωτορυπανση και φαίενται έτσι.. Έχω πάει και για άλλα Milky αλλά δεν μου έχει βγεί τίποτα σώστό.. Και αυτό είναι το πρώτο που τουλάχιστον αχνοφαίνεται και έχει βγεί αλλά κόψε κάπου εκεί στην μέση την φωτό και συγκρινε ποιότητα πως φαίνεται ο ουρανός της μιας με της άλλης)

Για αυτό είπα και στον Hayabusa να στήλει γενικά ένα RAW ρε παιδι μου από την D600 να δώ σε αυτήν την οθόνη μέσα στο Photoshop κτλπ πως θα φανεί.. Αλλά κακώς τα ψέματα τώρα είναι η μέρα με την νύχτα..

Αλλο πράγμα άμα γενικά οι φωτό είναι καλα τραβηγμένες και κάθεται καλύτερα και άλλο η ποιότητα..

Επίσης θα πω και αυτό γιατι με πονήρεψε ο Hayabusa (Που είπε δεν εμπυστεύετε το λαπτοπ για Edit) πραγματικά δεν ξέρω τι παίζει όμως με αυτήν την ποιότητα της εικόνας και τα χρώματα.. (γιατί εκεί σκαλώνει το μυαλό μου εμένα)

Το ίδιο JPEG να φαίνεται αλλιώς στο 500px αλλιώς στο Facebook αλλιώς στο Youpic

Αλλίως στην οθόνη που κάθομαι τώρα αλλιώς στο λαπ-τοπ και αλλιώς σε ένα δευτερο λαπ-τοπ..΄

Αλλιως με INFRAVIEW αλλιώς με Windows Photo αλλίως μέσα σε Lightroom (αλλά εκει εχείς το RAW ok)

Αφού λέω μώρε μην φταίνε οι οθόνες και τα προγράμματα..

Γιατί όταν ήμουν ρουμανια ήταν η πρώτη φορά είχα τις DELL μου και ποτέ δεν ασχολήθικα αλλά και δεν παρατήρισα βέβεαια γιατί κοίταγα άλλα πράγματα.. Αλλά δεν είχα θέμα με χρώματα και ποιότητα..

Πχ εδώ τραβηγμένο JPEG

Τα πρώτα πρώτα..

Και από ποιότητα μου φαίνονται πολύ καλές

Με βάση αυτές που βγάζω τώρα..

Αφού λεω στην τελική να μην βγάζω RAW να μείνω JPEG και να μην χρησιμοποιώ και Photoshop

Για να μην της χαλάω η τις παρακάνω στην τελική.. με τα Sharp και τα Clarity και τα αυτά

Και βγαίνει ότι να νε και μου φαίνεται εμένα..

http://www.thelab.gr/ektypwtes-kai-psifiaki-fwtografia/oi-psifiakes-mas-fwtografies-dokimes-klp-15344-772.html#post1063516307

http://www.thelab.gr/ektypwtes-kai-psifiaki-fwtografia/oi-psifiakes-mas-fwtografies-dokimes-klp-15344-772.html#post1063516390

http://www.thelab.gr/ektypwtes-kai-psifiaki-fwtografia/oi-psifiakes-mas-fwtografies-dokimes-klp-15344-775.html#post1063517148

Αφού κατέβηκα εδώ.. Βρε δεν είναι Sharp Βρε πως είναι έτσι βρε τι χρώματα είναι αυτά.. εεεεεεε!

Κοιτα εδώ καταστάση..

Κοιτα σκια στην μια κοίτα στην άλλη κοίτα και στην παράλλη

Χρώματα στην μια χρώματα στην άλλη χρώματα στην παραλλη

Και Screenshots δεν φαίνεται αλλά η διαφορά μέσα στο Lightroom

(Ναι να μου πείς βλέπεις και το RAW αυτήν την στιγμή..) αλλά οκ..

Το ίδιο JPEG

iLsC0iz.jpg

AZrGyNl.jpg

Και απορώ γιατί πραγματικά δεν έχει γίνει ακόμα..

Γιατί δεν υπάρχει ένα Site που να κάνεις Upload RAW και να φαίενται RAW..

Ανοιξτε ένα Site που να ανεβάζεις RAW και να τα λεφτά..

Τέλος πάντων αυτά έιχα να πω οκ μην αρχίσεται τώρα και πυροβολήτε :p:hehe:

Αφού αυτό που κατάλαβα και σήμερα..

Να μην σε νοιάζει τι κάμερα έχεις κτλπ..

Να βγάλεις μια σωστή και όμορφη φωτογραφια (και πιο πολύ για σένα) να νιώσεις καλά για τον ευατό σου..

Και άμα σου αρέσει εσένα δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο..

ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ :hehe: :hehe: :hehe:

Πέραν από την πλάκα σήμερα η φωτογραφίες που έβγαλα μου άρεσαν πάρα πολύ σαν καδρα σαν εκθεση συνθεση.. (ολοι οι ξένοι και τα Landscape βιβλία του Peppa αυτό λένε Composition Composition! Foreground! Layers! Horizon & The Rulz of third:hehe: :hehe: :hehe: ) και προσωπικά νιωθω ευχαριστημένος..

Καληνύχτα!

Στα γρήγορα γιατί πρέπει να συνεχίσω την δουλειά σε κάτι PC:

Σου το ξαναέγραψα πολλάκις ρε Κυριάκο.

Η ουσιαστικότερη διαφορά μεταξύ των μηχανών στο θέμα που πας ( νυχτερινές λήψεις, και ιδιαίτερα το milky way ) έχει να κάνει με το ISO Performance ( πόσο noise έχεις στα υψηλά ISO ).

Δες εδώ δίχως noise correction τι noise έχουνε η 1100D, D5100 & D600 στα 3200 ISO @ RAW:

noise_raw.bmp

Μπες στο site ( dpreview.com ) τράβα στο review της 1100D, τράβα στο Noise page και βάλε στα χαμηλά ISO @ RAW ( ISO 100, 200, 400 ) και δες πόσο μικρές είναι οι διαφορές.

Να σε πάω και στο άλλο άκρο.

Βάλε και δες στο comparison chart τι διαφορά έχουνε στην ποιότητα εικόνας η D5100, D600, D800E ας πούμε. ( στην τελευταία σελίδα οποιουδήποτε review έχεις comparison tool )

[MENTION=21436]sfirculitu[/MENTION]

Εγώ θα σου έλεγα να μην αγχώνεσαι πολύ και να διασκεδάσεις αυτό που κάνεις!

Είσαι σε καλό δρόμο, και αν κρίνω από το πάθος που οδηγεί σε σύνταξη ολόκληρων σεντονιών, έχεις όλα τα καύσιμα που χρειάζονται!

Χαλαρά, πειράματα δοκιμές , άλλαζε συγκεκριμένα πράματα, έτσι ώστε να ξέρεις τι προκάλεσε τις διαφορές που βλέπεις, και μην ξεχνάς , όλα αυτά δεν κοστίζουν τίποτε παραπάνω από χρόνο -που στο προκείμενο είναι καλά ξοδεμένος- οπότε αυτό που μένει είναι το ταξίδι της φωτογραφικής / εκφραστικής εξέλιξης!

Που μπορείς να το βαδίζεις χωρίς τα εμπόδια που είχαμε οι παλαιότεροι (έπρεπε να περιμένουμε μια βδομάδα να εμφανιστούν τα φιλμ, και ήταν πραγματικά πολιτισμικό σοκ , όταν ήρθαν τα αυτόματα μηχανήματα όπου -άμα είχες γνωριμία με το φωτογράφο :)- του έδινες το φιλμ το πρωί και το έπαιρνες σε κάνα δυο ώρες!!!)

Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σύστημα για να πειραματίζεσαι οργανωμένα και να μην χάνεσαι ανάμεσα σε συγκεχυμένα αποτελέσματα!

Καλή διασκέδαση!!!:yu:

Αυτα παθαινει καποιος αν αγοραζει canon....
να σου πω τη γνωμη μου σχετικα με αυτο το θεμα εχω τη canon 7d... λοιπον ειναι γεγονος οτι καπιες φωτ μηχανες τις canon βγενουν τζουφιες και παρουσιαζουν προβληματα με τη μια.. οι περισσοτερες φτηνες μηχανες της canon δε με τρελενουν ιδιεταιρα σχετικα με την αποδοση τους ομως οι ακριβες μηχανες της canon οπως η 7d ,5d και 1d ειναι καταπληκτικες εχω κολησει τρομερα με τη μηχανη μου ειναι τοσο βολικη και αποδιδει τοσο καλα που δυσκολευομαι πλεον να φανταστω να φωτογραφιζω χωρις αυτη...

Νοίκιασε μια D800 με τον 14-24 και πήγαινε να τραβήξεις φωτογραφίες, για να δεις αν φταίει ο εξοπλισμός σου.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD

Πλακα πλακα αυτο σου εμεινε να κανεις, τραβα νοικιασε καμια να σου φυγει η καψα :)

best answer in thread

να σου πω τη γνωμη μου σχετικα με αυτο το θεμα εχω τη canon 7d... λοιπον ειναι γεγονος οτι καπιες φωτ μηχανες τις canon βγενουν τζουφιες και παρουσιαζουν προβληματα με τη μια.. οι περισσοτερες φτηνες μηχανες της canon δε με τρελενουν ιδιεταιρα σχετικα με την αποδοση τους ομως οι ακριβες μηχανες της canon οπως η 7d ,5d και 1d ειναι καταπληκτικες εχω κολησει τρομερα με τη μηχανη μου ειναι τοσο βολικη και αποδιδει τοσο καλα που δυσκολευομαι πλεον να φανταστω να φωτογραφιζω χωρις αυτη...

η 7D ειναι απο τις καλυτερες μηχανες της canon..

Και για να επανέλθουμε στο θέμα, δύο αποψινές με το φακό του γομαριού

(ακριβώς όπως βγήκαν από τη μηχανή γιατι δεν εμπιστεύομαι την οθόνη του λάπτοπ για επεξεργασία)

DSC_8651res.jpg

DSC_8660res.jpg

Νikon D600

Samyang 14mm @f2.8-3.2

Shutter 30''

ISO 4.000

Φωτισμό με LED φακό έχεις εδώ man ?

Φωτισμό με LED φακό έχεις εδώ man ?

Όχι, τίποτα. Μόνο το φυσικό φωτισμό από μια λάμπα που ήταν στο δρόμο, και δεν θυμάμαι αν περασε και κανένα αυτοκίνητο. Αλλά ο δρόμος φαντάσου ήταν κάπου 15 μέτρα μακρυά.

Sent from my Galaxy Note using Tapatalk

Τέλος πάντων.......

....

...

....

Καληνύχτα!

καταρχήν για τη φωτογραφία που ανέβασες, είναι κουνημένη, όποια μηχανή και να είχες αν δεν μπορούσες να την έχεις σταθερή, την ίδια μέτρια φωτογραφία θα είχες...

δεύτερον, όσο μιλάμε για φωτογραφίες με τρίποδο, οι διαφορες στο τί αποτέλεσμα θα πάρεις αλλάζοντας μηχανή είναι πάλι συμπιεσμένες σε εύρος διότι δεν ανεβάζεις iso για να ζορίσεις τον αισθητήρα και να χάσεις δυναμικό εύρος, και όσο οι συνθήκες είναι ελεγχόμενες τα διάφορα καλούδια των μηχανών παίζουν όλο και λιγότερο ρόλο. επίσης όσο μιλάμε για λήψεις όπου δε θα τις ξεσκίσεις στο photoshop πάλι δε χάνεις πολύ από το να είχες μηχανή με πιο "ελαστικά" αρχεία, το ίδιο και αν προορίζονται για web και μικρές εως μέτριες εκτυπώσεις...

οπότε μην κομπλεξάρεσαι... και διάβασε/παίξε/πειραματίσου... αν πάρεις τώρα νέο σώμα θα βγάλεις 2-3 λίγο καλύτερες (και 7-8 ίδιες) και θα με αυτές τις 2-3 θα επαναπαυτείς και ποτέ δε θα αξιοποιήσεις το καλύτερο σώμα (που θα έχεις χρυσοπληρώσει)... είναι και νωρίς για να είσαι κατασταλαγμένος στο ποιό σώμα χρειάζεσαι σαν επόμενο βήμα... δες πρώτα τις ανάγκες σου και το στυλ που τραβάς...

τρίτον για τη διαφορά εμφάνισης. α. ανέβασε τη φωτογραφία να δούμε σε τί color space είναι αποθηκευμένη. β. ανέβασε screenshot από τα color management settings των windows γ. ανέβασε screenshot από τα color settings του photoshop δ. πες αν έχεις καλιμπράρει την οθόνη σου ή αν χρησιμοποιείς κάποιο custom icc

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.