Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

lol ρε :p

30'' δευτερόλεπτοα είχα, ξέχασα να το γράψω.

Γενικά μια χαρά, μπόμπα ο φακός και με την εστίαση δεν είχα κανενα θέμα.

Το μόνο που μένει τωρα είναι να βρω κανενα πιο ενδιαφέρον θέμα για να το συνδυασω με αυτό τον ουρανό :)

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] Πραγματικά δεν ξέρω άμα είναι η ιδέα μου άμα είναι καμέρα

Το ότι έιναι Entry.. ο φακός το ISO? η κατάσταση της εικόνας..

Και του τοπίου..

Πραγματικα Jason άμα θες σε προσκαλώ έλα εδώ που είμαι..

Σπίτια έχουμε τα πάντα έχουμε (και όποιος άλλος θέλει φυσικά)

Πάμε στο ίδιο σημείο διαφορετικές κάμερες..

Καλύτερες εικόνες θα έχετε :p

Αν πάρει, δηλαδή, τη δική σου μηχανή ο Γιάσωνας, νομίζεις δε θα βγάλει καλύτερες φωτογραφίες απ'ότι εσύ τώρα; Θα βγάλει, και είναι λογικό να τα καταφέρει καλύτερα, γιατί έχει εμπειρία και έχει εξασκηθεί. Εξάσκηση σου (μας) λείπει, όχι εξοπλισμός.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] Πραγματικά δεν ξέρω άμα είναι η ιδέα μου άμα είναι καμέρα

Και του τοπίου..

Κυριάκο νομίζω πως σου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η διαφορά εικόνας μιας επώνυμης Compact 20MP με μια entry-level DSLR θα είναι σαν να συγκρίνεις Radeon 3870 vs GTX Titan.

Δεν είναι τέτοιες οι διαφορές, ούτε καν με τις μεγάλες DSLR.

Και D800E μαζί με τον 24-70 AF-S να πάρεις, πάλι θα πείς ότι δεν σου φαίνεται καλή η εικόνα.

Πρέπει να πειραματιστείς αλλά και να διαβάσεις κάποια πράγματα.

Π.χ. δεν βλέπω να χρησιμοποιείς το φωτόμετρο.

Αν βγάζεις υπερ-εκθεσιασμένες φώτο, δεν πρόκειται να δείς αυτή την λεπτομέρεια στην εικόνα που περιμένεις.

Άλλες RAW που μου έστειλες και ήταν οκ από έκθεση δεν ήταν άσχημες οι ημερήσιες.

Τώρα αν βαράς νύχτα με ISO=>1600 λογικό να μην είσαι ικανοποιημένος με την 1100D.

Και την D5200 να πάρεις π.χ. πάλι αν βαράς πολύ αργά το βράδυ και με αρκετά υψηλά ISO πάλι δεν θα είσαι ικανοποιημένος.

Και θα λες να πάω στην D600 για καλύτερο περφόρμανς σε υψηλά ISO, κλπ.

Πρέπει να κατασταλάξεις στο τι σου αρέσει να βγάζεις, τι είδους, τι τεχνικές, τι θα χρειαστείς ( αν π.χ. πας για πορτραίτα κυρίως θες άλλο φακό από αυτόν που θα έπαιρνες αν θες να βγάζεις κυρίως τοπία, αντίστοιχα άλλο θες αν θες να βγάζεις wildlife, κλπ ).

Και να διαβάσεις και κάποια βιβλία για αρχάριους να βελτιωθείς σε κάποια πράγματα, ειδικά όσον αφορά το τι ρυθμίσεις θα βαράς ανάλογα την περίπτωση για να έχεις από εσένα τα πάντα σωστά για να μπορείς να εκμεταλλεύεσαι και στο έπακρο τον εξοπλισμό σου.

Και του τοπίου..

σου εδειξα φωτογραφιες απο μια πολυ (σε σχεση με τις τωρινες)παλια μηχανη 6μεγαπιξελ Nikon d40 + 18-55 που οι φωτογραφιες φαινονται πεντακαθαρες..

τι αλλο θες ;

σου εδειξα φωτογραφιες απο μια πολυ (σε σχεση με τις τωρινες)παλια μηχανη 6μεγαπιξελ Nikon d40 + 18-55 που οι φωτογραφιες φαινονται πεντακαθαρες..

τι αλλο θες ;

Ετσι απο περιέργεια καπως γίνεται να τις στείλεις και εδω?

Και του τοπίου..

Η αλήθεια είναι πως αν δεν σου έγραφαν και οι άλλοι δεν θα έλεγα κάτι, αλλά αφού έγινε η αρχή ας πω και εγώ τη γνώμη μου.

Προσωπικά πιστεύω πως με τη μηχανή σου και το φακο που έχεις μπορείς να βγάλεις καλλιστα παρόμοια φωτογραφία αλλάζοντας βέβαια κάπως ρυθμίσεις (προφανώς θα χρειαστεις μεγαλύτερη έκθεση και χαμηλότερο ISO γιατι με 4.000 ο θόρυβος θα είναι απάλευτος).

Θέλω με λίγα λόγια να καταληξω στο ότι αυτό που χρειάζεται είναι να μάθεις τον εξοπλισμό σου και όχι να τον αλλάξεις. Να μάθεις πως λειτουργεί, που φτάνει κλπ.

Αν θες ένα παράδειγμα από εμένα, η πρώτη μου dSLR ήταν μια Nikon D60 και ένας Nikon 18-135.

Τη μηχανή αυτή την πήρα στα μέσα του 2008 και την άλλαξα στα τέλη του 2009 για τη D300.

Tη δε D300 την άλλαξα μόλις πριν από κανα 6μηνο. Kαι ειλικρινά αν είχα την οικονομική άνεση να πάρω την D600 χωρίς να δώσω την 300 θα την κρατούσα κι άλλο (μιλάμε για απίστευτη μηχανή που σε ορισμένα σημεία κερνάει τσαγάκι την 600).

Στο μεταξύ πειραματιζόμουν και με φακούς κλπ.

Παρόμοιο μοτίβο ακολούθησε κι ο Ιάσωνας ([MENTION=5513]GoMaR[/MENTION]).

Γι'αυτό σου λέω. Μάθε τη μηχανή σου, διάβασε το manual, φτάστη στα όριά της και μετά την αλλάζεις. Κατά την ταπεινή μου άποψη οτιδήποτε άλλο θα είναι απλά χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.