Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] :p πριν από "αυτές" έιχα βγάλει καμια 10αριά άλλες.. Και σε άλλα σημεία.. αλλά είχα MF και το είχα ξεχάσει.. Και κοίταγα τις Photo και έλεγα γιατί είναι θολές ρε γαμώτο :hehe:

Και το πήρα από την αρχή..

Σε αυτή με το ISO 1600 εστιασα με Live View στο πεζουλάκι..

Στην άλλη από πάνω έβαζα άτομο με φακό να κάθετε μπροστά να φοκάρει αυτόματα με Timing 10 Sec

Και φώναζα κλείσε τον φακό! Φύγε από μπορστά! :hehe:

Εσύ λες τώρα δηλαδή να βαρέσω με Maxim Zoom (55) να φοκάρω μονος μου κανα αστέρι και να το γυρισω στα 18? που τραβαγα?

[MENTION=4802]PetrosD[/MENTION] εμένα άμα βραδυάσει λίγο παραπάνω δεν φοκάρει τίποτα..

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

οταν τραβαμε τοπια με τριποδακι για να εχεις απολυτη εστιαση , παντα παιζουμε MF (μερα- νυχτα)για τον λογο οτι μπορει ο φακος να μη λοκαρει στο 100% στο σημειο που θελουμε.

το βραδυ ειναι αρκετα δυσκολοτερο βεβαια.Γιαυτο η βαζουμε απο τον χαρτη του φακου στο απειρο μονοι μας , η εστιαζομυε μεσω live view οταν μας δινεται η δυνατοτητα.

Οταν λεω τερμα ζουμ , εννοω στο live view.οχι στα μμ του φακου.

να εισαι πχ 200% - 400% στο live view και να παιξεις χειροκινητα εκει.

ειτε αστερι ειτε λαμπα δρομου εφοσων ειανι αρκετα μακρια και δεν εχει "διαφορες" στην "εστιακη αποσταση" με ενα αστερι.

Η μαθαινεις που ειναι η εστιαση του απειρου στον φακο και σημαδευεις πανω να ξερεις παντα που θα το γυρνας.

[MENTION=4802]PetrosD[/MENTION] , δεν εχει σημασια αν λοκαρει η οχι , αλλα να μαθει ποια ειναι η σωστη μεθοδος

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] Το έψαξα και εγώ και οι 18-55 infinity Δεν έχουν.. ούτε κάποιο σιγκεκριμένο γύρισμα..

Και έτσι λένε με με Live View εστίασε κανα φεγγάρι..

Κατάλαβα.. Θα πάω και σήμερα ίδιο σημείο λογικά ή θα δω..

Να μάθω τουλάχιστον σήμερα την σωστή εστίαση..

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] Το έψαξα και εγώ και οι 18-55 infinity Δεν έχουν.. ούτε κάποιο σιγκεκριμένο γύρισμα..

Και έτσι λένε με με Live View εστίασε κανα φεγγάρι..

Κατάλαβα.. Θα πάω και σήμερα ίδιο σημείο λογικά ή θα δω..

Να μάθω τουλάχιστον σήμερα την σωστή εστίαση..

κανε με autofocus σε ενα μακρινο σημειο (φωτεινο, για να μπορει να εστιασει) >3μ και γυρνα το σε manual για να κρατησει την εστιαστη στο απειρο.

Λοιπόν, το Gimp δεν ανοίγει nef. Τουλάχιστον όχι χωρις κάποιο script/προγραμμα/δεν-ξερω-τι. Δεν είχα χρόνο να το ψάξω χθες.

Αν κάποιος ξέρει, να ρίξει τα φώτα του.

Άλλη ερώτηση.

Τα nef στο ViewNX, τα μετατρέπω σε tif 8bit για να τα επεξεργαστώ μετα, σωστά?

Η άλλη μου επιλογή είναι να τα κάνω dng με adobe dng converter?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.