Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Δε μπορω να καταλαβω για ποιο λογο ενοχλει.

Μια διαφορετικη ερμηνεια χρωματων ειναι που χρησιμοποιεται κατα κορον στο 95-99% των περιπτωσεων.

Προσωπικά είμαι υπέρ της "τυποποίησης".

Να υπάρχει ένα standard να βλέπουνε όλοι όσο πιο κοντά σε αυτό που δημιούργησες, και όχι να είναι ότι φέξει στον καθένα.

Το sRGB σαν color gamut είναι περιορισμένο, θα μου πείς πολύ πιθανόν στις περισσότερες photo να μην το πιάνει το μάτι σου, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ( π.χ. sunset σε ουρανό με σύννεφα και τοπίο με νερό να αντανακλά τον ουρανό κλπ ) μπορεί με καλύτερο color gamut ( π.χ. Adobe RGB ) να βλέπεις ( και κυρίως να τυπώνεται ) καλύτερα gradient από ότι με το sRGB.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
δεν ειναι δυσκολο να βρεις το milky way ρε συ..Μονο θερινο ουρανο θελει και να κοιτας προς νοτο.

Αστερισμους τοξοτης / σκορπιος και ανεβαινει προς τα πανω.Φαινεται δλδ.απλως για να γραψει η καμερα θελει σε καποιο βουνο εκτος Αθηνας.η Περιοχη χωρις φωτορυπανση.Αλλα σιγουρα αρκετα εκτος αθηνας

αν ο άλλος δεν το ξέρει, είναι δύσκολο να το βρει :p για αυτό του είπα να πάει με προγράμματα για αρχή :)

το 600/efl εφαρμόζω. Βέβαια νομίζω ότι το 500/EFL είναι λίγο πιο ασφαλές. Στο 600 αρχίζει και το "σέρνει" το αστέρι.

Φεγγάρι είναι κάτω από τον ορίζοντα μέχρι τις 11 περίπου το βράδυ.

Ίσως μια φωτογραφία κατά τις 10 να είναι οκ !

10-12.30 ειναι μια χαρα..

αργει να ανατειλει το φεγγαρι.(1+ )

στα 30seconds σε 14μμ βλεπω ενα ΕΛΑΦΡΥ startrail παντως..

Σε φυσιολογική ανάλυση (αν κάνεις resize δηλαδής) δε θα φαίνεται κάτι, λογικά. Τουλάχιστον, μέχρι πέρσι που ήμουν με την 400δ λειτουργούσε άψογα ο κανόνας αυτός. Ίσως τώρα με τα πολλά mp να αλλάζει το πράγμα και να φαίνονται πιο εύκολα οι μικρές κινήσεις.

Το rule of thumb είναι για το πόσο χρόνο μπορείς να τραβήξεις στα εκάστοτε "settings" δίχως να έχεις star trails, δεν περιορίζει τίποτα αναφορικά όσον αφορά το milky way.

Μίλησε κανείς για το milky way; γιατί νιώθεις ότι πρέπει να διορθώνεις τους πάντες, ακόμη κι αν δε χρειάζεται καμία διόρθωση; τζιζους κράιστ.

Λοιπόν, μιας και τα κατάφερα και ανέβηκαν όλα στο dropbox, ορίστε:

https://www.dropbox.com/sh/ei8mv1q26arfu4k/qmxBvJIYlA

Όποιος θέλει κάνει παιχνίδι.

Στο φάκελο V2 η φωτογραφία 3019 έχει πολύ φως γιατί πήγα με το αυτοκίνητο να ελένξω και δε μπορούσα να τα σβήσω αφού είχε σκοτάδι.

Μίλησε κανείς για το milky way; γιατί νιώθεις ότι πρέπει να διορθώνεις τους πάντες, ακόμη κι αν δε χρειάζεται καμία διόρθωση; τζιζους κράιστ.

Μα αν δεν θυμάμαι λάθος και το post που έκανες quote για το milky way έγραφε.

Παρεπιπτόντως δεν είναι διόρθωση, είναι διευκρίνιση, γιατί δεν γράφεις ξεκάθαρα περί τίνος είναι, οπότε κάποιος που δεν έχει κάποια γνώση επί αυτού του θέματος ( π.χ. sfirculitu ) δεν θα καταλάβει που αναφέρεσαι.

Μοντελο ηθελα..τεσπα..

Αντε να δεχθω οτι εχεις adobe ργβ ~90% και srgb 70-75%..

Πλεον αρκετες (αναφερομαι στις δημοφιλεις...και οχι αναγκαστικα πανακριβες) εχουν 99-100% και στα δυο προτυπα.

Εστω οτι ησουν ενας τυχερος που δουλευε σε lacie 730/724 με 123% adobe rgb.(και οτι δουλευες photoshop οπως λιγοι :p) τι ακριβως πιστευεις θα εβλεπαν αλλοι?

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION]

Το αποτέλεσμα το βλέπεις από τη φωτογραφική?

Εννοώ, τραβάς, βλέπεις ilky-way και ξαναβάζεις τη μηχανή σε καλύτερη θέση?

Ή τραβάς σχετικά στην τύχη και τα φτιάχνεις στο pc μετά?

Εχω την dell u2711 με adobeRGB προφιλ και την εχω καλιμπράρει με το spyder.

Δεν ειχα πειραξει κατι στο camera raw, οποτε η εισαγωγή έγινε με adobeRGB.

Στην αρχή εκανα export με sRGB (για lightroom μιλαμε, οπου default ειχε sRGB ) και μετα δοκιμασα και adobe RGB και ήταν καλύτερα, οχι δραματικά βέβαια.

Το αποτέλεσμα το βλέπεις από τη φωτογραφική?

Εννοώ, τραβάς, βλέπεις ilky-way και ξαναβάζεις τη μηχανή σε καλύτερη θέση?

Ή τραβάς σχετικά στην τύχη και τα φτιάχνεις στο pc μετά?

Φαίνεται κανονικά στην φωτογραφική το milky way.

Οχι

η συγκεκριμενη , επειδη ηταν ΣΚΟΤΑΔΙΑ , εβλεπα μονο ουρανο , ειχα παρει 900αρη λουμενς φακο , φωτιζα τους βραχους , να καδραρω + εστιαση , ειχα 12κ + iso με 2-3 δευτερολεπτα εκθεση (long exposure off) για να μπορω να καδραρω ακριβως.(να μη περιμενω δλδ 30δευτερολεπτα για καθε καδρο)

οταν εβρισκα μετα απο μιση - μια ωρα (γτ ημουν και μεσα στο νερο μεχρι την μεση περιπου) τοτε long exposure nr on Και στα settings που θελω..

Το φως στα δεξια του βραχου, που φωτιζεται στο πλαι , ειναι δικο μου.

το milky way για να βγει ετσι , πρεπει να φαινεται πεντακαθαρα και με γυμνο ματι.Η αλλιως πρεπει να το πασαληψεις με το φωτομαγαζο

αλλα ναι , οπως περιπου βλεπεις τη φωτο , βγηκε και απο την μηχανη.

Και με ένα χτύπημα με το flash ( το SB το μεγάλο δεν έχεις αν θυμάμαι καλά ? ) δεν θα έπαιρνες παρόμοιο αποτέλεσμα στα βράχια ? ( πέραν του ότι θα φωτιζότανε και από αριστερά, κάτι που μάλλον δεν ήθελες ε ? )

Στο Αχλάδι αφού πέρασε η ώρα που ήσουν στην παραλία, αν είχες απόλυτο σκοτάδι φυσικά δίχως φακούς, φώτα κλπ, αφού συνήθισαν τα μάτια σου, δεν το έβλεπες έστω αχνά ? ή δεν δοκίμασες να "σκοταδιστείς" απόλυτα για κανά 15λεπτο που χρειάζεται για να το δείς και με το μάτι ?

Κατά τα άλλα... τώρα σκέφτηκα ο λαμάκας πόσο καλό milky way θα έβγαινε στο φαράγγι Δημοσάρη που είχαμε πάει με τον Αντρέα... ειδικά στην αρχή στην κορυφή του βουνού Όχη... νωρίς το σκέφτηκα γαμώτο :p

Δεν ειχα οπτικη επαφη.Ηταν 30μετρα μακρια και πισω απο αλλα βραχια.

Ειχα την ξαδερφη μου που τις ελεγα πως να βαλει το φως.

Που εννοειται ο "φωτισμος" κρατησε περιπου 1,5-2 δευτερολεπτα

sb800 εχω ναι

Οχι

η συγκεκριμενη , επειδη ηταν ΣΚΟΤΑΔΙΑ , εβλεπα μονο ουρανο , ειχα παρει 900αρη λουμενς φακο , φωτιζα τους βραχους , να καδραρω + εστιαση , ειχα 12κ + iso με 2-3 δευτερολεπτα εκθεση (long exposure off) για να μπορω να καδραρω ακριβως.(να μη περιμενω δλδ 30δευτερολεπτα για καθε καδρο)

οταν εβρισκα μετα απο μιση - μια ωρα (γτ ημουν και μεσα στο νερο μεχρι την μεση περιπου) τοτε long exposure nr on Και στα settings που θελω..

Το φως στα δεξια του βραχου, που φωτιζεται στο πλαι , ειναι δικο μου.

το milky way για να βγει ετσι , πρεπει να φαινεται πεντακαθαρα και με γυμνο ματι.Η αλλιως πρεπει να το πασαληψεις με το φωτομαγαζο

αλλα ναι , οπως περιπου βλεπεις τη φωτο , βγηκε και απο την μηχανη.

προσωπικα δεν εχω δει milky way με γυμνο ματι, ακομα και στο χωριο φιλου, τερμα θεου σε κατι βουνα επανω που δε βλεπεις ουτε βημα να κανεις. πως το βλεπειες εσυ με γνυμο ματι??

JSN_8642a_zps17e39fa8.jpg

οπως και εδω.δικος μου ειναι ο φωτισμος.

[MENTION=20642]andreas_a[/MENTION] , ενταξει ισως ξερω πως να το διακρινω γιατι ασχολουμαι και αρκετα με τον ουρανο.

Παντως αθηνα / παρνηθα / λαυριο / σουνιο δε βλεπεις..

Ξερω που ειναι αλλα ΔΕ το διακρινεις..

εκει που σου λεω , ειχε και γ@μω τους καιρους , φωτορυπανση 0 , οποτε βλεπεις μια θαμπαδα προς το νοτιο κομματι

JSN_8642a_zps17e39fa8.jpg

οπως και εδω.δικος μου ειναι ο φωτισμος.

[MENTION=20642]andreas_a[/MENTION] , ενταξει ισως ξερω πως να το διακρινω γιατι ασχολουμαι και αρκετα με τον ουρανο.

Παντως αθηνα / παρνηθα / λαυριο / σουνιο δε βλεπεις..

Ξερω που ειναι αλλα ΔΕ το διακρινεις..

εκει που σου λεω , ειχε και γ@μω τους καιρους , φωτορυπανση 0 , οποτε βλεπεις μια θαμπαδα προς το νοτιο κομματι

περιμενω την καλοκαιρινη αδεια, που θα φυγω εκτος αθηνων, αν εκει που θα παω δε βγει, να παει να γ@μ..

οκ πρεπει να το εντοπισω πρωτα, γτ δε μπορει τ αστερια να εισαι σα πετρες και να βγει το ρημαδι!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.