Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Κανένα απ τα 2.

Είναι ενα πορτρέτο της αδερφής μου που έβγαλα εγω (όχι raw, κανονικό jpg) και θα τυπωθει για να γίνει κορνίζα, σχετικά μεγάλη.

Ομως δεν θα την τυπώσω εγω, ουτε ξέρω σε τι θα τυπωθει (μηχανημα/υλικό).

Έκανα ένα έλαφρυ edit (gimp) και τωρα θα τη δώσω στην αδερφή μου να την παει για τυπωμα.

Σε τι να την κάνω export?

Έχω διαβάσει ότι τα tif είναι καλύτερα για τυπωμα επειδή είναι μη απωλεστικό αρχείο.

.tiff / .psd

Μην το ξανακάνεις jpeg ( εφόσον ήταν αρχικά JPEG ) γιατί θα χάσεις περαιτέρω ποιότητα.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Καλο θα ηταν να μην πεφτει κατω απο 150dpi ..

(κανε πραξεις να βρεις αναλυση στο μεγεθος :p)

Αν δε γινεται αλλιως ..τοτε δοκιμαζεις πιο κατω...(καλη ωρα) αλλα πιστευω οτι ειναι οριακα τα 100dpi και πανω 150dpi οκ..

(Η πριν ή τωρα εχω κανει λαθος..μαλλον πριν μιας δε ξερω πως βγηκε το 85:p)

Δεν θα βγεί ε?

Να σας πω την αλήθεια δεν ήξερα καν οτι παει για τύπωμα μεχρι σημερα το πρωι. Που και να μου το λέγανε δεν ξέρω τι θα μπορούσα να κάνω.

Στις πληροφορίες γράφει 300dpi, εκτός αν εννοείτε κάτι άλλο.

Δηλαδή αυτή η διασταση σε τι μέγεθος πρέπει να τυπωθει για να έχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα?

Περιμενε να σου απαντησει κανενας ακομα γιατι μαλλον παραεκανε σημερα ζεστη.

Αν βγαινει η εκτυπωση που θελεις πανω απο 170dpi εισαι οκ..(καπου εκει μου βγαινει πλεον....γιατι πριν εβγαλα τα μισα..δεν το εχω βρει)

Το 300αρι που ειδες μπαινει αυτοματα απο την μηχανη.Αν δεν ορισθει πουθενα αλλου αυτη ειναι η default εκτυπωση και θα σου βγαλει συγκεκριμενο μεγεθος εκτυπωσης(βαση του 300dpi).

Στο 99.9% αλλαζει ομως..δλδ αν δωσεις την εικονα στον εκτυπωτη και την βγαλεις σε Α4 ή πχ Α6 τοτε εχει παει στο θεο (το dpi)

Όταν σε ρώτησα πριν αν θα τυπώσεις σε Α4, έκανα πράξεις την ανάλυση που είπες δια 300 dpi. Οπότε αν την τυπώσεις σε Α3, θα είναι 150 dpi.

Εγώ θεωρώ ότι καλό είναι για φωτογραφικές εκτυπώσεις να έχεις μέχρι και 600 dpi.

300 PPI Print Myth

Και παλια που ειχαμε τυπωσει με λιγα dpi ~100 αν δεν απατωμαι (παλι σε Α3 και τοτε) φαινοταν ..οτι ειχες τραβηξει.

Αν ειχες θορυβο..θα τον εβλεπες και στην εκτυπωση.

Βασικα κανε και μια δοκιμη σπιτι σου να δεις πως θα φαινεται.

Τυπωσε μια crop-αρισμενη εικονα 1771χ1181 σε Α4...και θα ειναι το ιδιο dpi(150).

(ή 2007χ1338 για τα 170 που θα παει η δικια σου).

Για πείτε κάμια ιδέα!

κάνουμε τίποτα ή τσάμπα παιδεύομαι??

p67o.jpgo

Ότι παρατηρήσεις έχετε πείτε τες σύντομα,γιατί ότι γίνει μέχρι σήμερα..μετά..Αθήνα.

Η φώτο είναι από raw με extract σε jpeg με ACDsee και Lacanzos φίλτρο αν θυμάμαι καλά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.