Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

[MENTION=12545]Dj_ALeX[/MENTION]

Kάνε ένα resize στις φωτογραφίες γιατι ειναι ασήκωτη η σελίδα :)

Από την επόμενη φορά και μετά θα είναι ποιό "μαζεμένες" οι φωτογραφίες! ;)

Και μένα η σελίδα μου έπεσε λίγο βαριά όντως! Sorry! :slap:

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

στην δευτερη φωτογραφια αν ειχες τηλεφακο , εχασες που δεν τον κουμπωσες..

θα εβγαζες μια παρα πολυ ωραια φωτογραφια , περνωντας η βαρκα πανω απο τον αντανκλαση του ηλιου.Σκεψου το σα καδρο.Η σιλουετα των επιβατων και το reflection απο κατω.

Κατα τα αλλα σα συνολο , καλυτερες απο ολες τις αλλες που μας εχεις μαθει

έχεις κάποιες που θα μπορούσαν με προσοχή στο κάδρο να βελτιώνονταν, πχ η 4

sfirculitu.jpg

επίσης σε αυτές που βάζεις foreground στο κάτω μέρος της εικόνας σου, το μάτι το απορρίπτει αν δεν είναι εστιασμένο... βέβαια αυτό σε βάζει σε άλλες περιπέτειες καθώς ανάλογα το θέμα σου δε σου φτάνει το βάθος πεδίου, αλλά εδώ δε χρειαζόταν τόσο να εστιάσεις στο άπειρο. μιλάω για την 5 που είναι και αρκετά ενδιαφέροντα τα χρώματα/τόνοι που έχεις πιάσει

στην 6 η απουσία πληροφορίας πάνω και το στρίμωγμα κάτω θα έπρεπε να σε οδηγήσουν είτε να χαμηλώσεις λίγο τη μηχανή είτε σε άλλο crop

στην 7 αν δεν είχες πάει να τα βάλεις όλα στο κάδρο θα μπορούσες να στήσεις ένα πιο ενδιαφέρον σκηνικό με τους βράχους αριστερά και το λιμανάκι και τις αντανακλάσεις από πάνω. και επειδή οι λεπτομέρειες μετράνε, η τρύπα αριστερά δεν χρειαζόταν που φαίνεται νερό και μισό προβόλι

practice makes u better και σίγουρα και η μελέτη πολλών φωτογραφιών άλλων

Στο καδρο του vouda (και στις παρομοιες) νομιζω ηθελε και 1-1.5 στοπ πιο κατω σε εκθεση.

Τετοιες ωρες που τραβηξες φωτος δε ξερω αν (νομιζω να) πρεπει το ιστογραμμα να ειναι στο κεντρο.

attachment.php?attachmentid=57447&stc=1&d=1374654803

Βεβαια δεν παυει να παραμενει αδειο καδρο -στα δικα μου ματια τουλαχιστον.

Η δευτερη εικονα υπερτερει των υπολοιπων με το ιδιο θεμα..και μαζι με τις τελευταιες τρεις οντως καλυτερες απο οτι μας ειχες μαθει.

[attach]57447[/attach]

post-699-1416077573,5956_thumb.jpg

Ψάχνοντας τις ρυθμίσεις και τα shot intervals & framerate για το σύντομο μέλλον για τοπίο ενδιαφέρον για γύρισμα Dawn to Dusk

Δυστυχώς το photoshop τα μερικά μικρά κενά στην αρίθμηση αντί να τα πηδήξει έβαλε blank frames και έτσι σε 2-3-4 φάσεις κάνει μια στιγμιαία μαυρίλα μαμώτο.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=efcJpv1ge18]Midday to Sunset Time-lapse test - YouTube[/ame]

[MENTION=33]Voudas[/MENTION] Ετσι θέλω να κάνω και την 4 και την 1 και την 8 αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω με Lightroom και της έφτιαξα και τις έβαλα κατευτείαν..

[MENTION=699]ΝTG[/MENTION] η φωτογραφία βγήκε έτσι..

mmboj5M.png

Μαζι με NDX 400 φιλτρο..

στην 6 η απουσία πληροφορίας πάνω και το στρίμωγμα κάτω θα έπρεπε να σε οδηγήσουν είτε να χαμηλώσεις λίγο τη μηχανή είτε σε άλλο crop

HQAqZBX.jpg

Για την 6 έχει γίνει ήδη CROP να φύγει η σκέπη και άμα την κάνω πιο κάτω βρίσκει δρόμο και κάτι πουρνάρια και χωρτάρια που είναι στα 5 μέτρα..

Θέλει ακόμα πιο πάνω αλλά δεν ξέρω που να πάω.. :hehe: :hehe:

Επίσης για να τραβήξω το βουνό χάνει το λιμάνι..

5QMUrE2.png

Στην 7 ήθελα να πιάσω τα πάντα όλα βράχους / λιμανια / φεγγάρια έχω και άλλες πιο σωστές αλλά μου βγήκαν λίγο κουνημένες.. Και έτσι έβαλα την ακούνιστη..

f850PPE.jpg

αλλά νταξ ούτε και το τρίποδο ήταν σταθερό για να πιάσω φεγγάρια κτλπ.. το 1 πόδι τερμα τα αλλα 2 πιο κοντά το κράταγα για να μην το πάρει το βάρος.. κατι σαν την 1η για παράδειγμα και ακόμα πιο χαμηλά..

Επίσης πως μπορείς να κατάλαβεις την στιγμή που βγάζεις στην LCD άμα είναι κουνημένη η φωτογραφία σου?

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] Σε ευχαριστώ και σας ευχαριστώ..

Σημερα μπορεί να παω και για κάτι άλλες πιο πολύ το μέρος ήθελα να δω με αυτές τις παραπάνω για να πάω την δευτερη φορά να τραβήξω κάτι πιο ενδιαφέρον..

Σήμερα θα παω σε μια παραλια με βαρκούλες κτλπ να δω πως θα στηθώ..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.