Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION]

Φιλε εφαγα κατι ωρες το ΣΚ να τεστάρω RAW conerters , capture one 7 pro , Capture NX 2 , ACR.

Το καλύτερο αποτέλεσμα απο θεμα χρωμάτων ( ποιο κοντα σε αυτο που έβλεπα ), οξύτητας , contrast , εχει το capture one 7 pro.

Ο καθενας με οτι βολευτείτε βέβαια... άλλωστε το κύριο μερος του PP ειναι στο PS.

μην επιμενεις αγορι.

DSC_1058.jpg

DSC_1058aaaaasss_1.jpg

DSC_1084aaaaasss.jpg

DSC_1084_01.jpg

_DSC1404.jpg

_DSC1404aaaaasss.jpg

εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι το capture δημιουργει παραπανω contrast , χανω σε δυναμικο ευρος λογω κοντραστ , επισης στα νερα του ξυλο στο τραπεζι εχω μεγαλυτερη ευκρινεια..

απο εκει και περα διαλεγετε εσεις.

αλλα το θεωρω παραλογο να πληρωνουμε χιλιαδες ευρω σε εξοπλισμο και να χανουμε την πληροφορια απο ενα προγραμμα.

Ιάσονα τα αποτελέσματα με d800 εχω την εντύπωση οτι ειναι λιγο διαφορετικά, ψάχνω τον "καλύτερο" RAW converter για καθε μηχανή ξεχωριστά.

To view NX δεν το ειχα τσεκάρει.. απο το λιγο που το ειδα εχθές , απο οξύτητα έρχεται πολυ κοντά στο capture one αλλα ρε φιλε πως να το δουλέψω αφου δεν εχω καμια επιλογή για επέμβαση πανω στο raw?

Καποια πράγματα πρεπει να γίνουν εκει , όπως τα color corection , και κάποιο βασικό curves για να επαναφέρει shadow - highlights.

To βραδάκι θα ανεβάσω 100% απο την E με c1 και view NX ( το Capture NX ειναι σαφώς χειρότερο σε θέμα sharpen )

ps. O dollys βρήκε το φως του με το c1! Παρτο απόφαση! :p

Ναι Αγγελε...αλλα σου λεω πως τα εχω τεσταρει ολα αυτα με raw απο πολλες μηχανες.

δ90/δ700/δ600/δ800

με πολλα προγραμματα και εχω καταληξει στα εξης συμπερασματα

το viewnx δημιουργει το πιο κοντινο προς το πιστο αντιγραφο , αρχειο.σαν τιφ παντα

οταν μεσολαβησει το CO , το αποτελεσμα που θα δεις πατωντας το raw θα παρεις παραπανω sharp και πολυ μεγαλυτερο κοντραστ , ως αποτελεσμα να χανεις σημαντικες πληροφοριες..Τα βλεπεις και στις παραπανω φωτογραφιες.

Οταν ομως κανεις export σε tif 16 μεσω του CO , το sharp που εβλεπες το χανεις , οπως και τις πληροφοριες σε textures και κυριως σε σκοτεινα μερη.

βλεπε παχος τραπεζιου ποση παραπανω και καθαροτερη πληροφορια εχει το viewnx (σαν τιφ 16μπιτ) εναντι του CO

ποιος ο λογος να μεσολαβησει το CO για curves / shadows - highlights οταν ΗΔΗ μεσω viewnx τα εχεις ετοιμα ;αυτο φωναζω..

Και το ξαναλεω.

το viewnx ειναι για 2 λογους προγραμμα το οποιο πρεπει να χρησιμοποιει καποιος

η για MASSIVE convert σε jpg με σκοπο να εχεις το album σου απο το καλοκαιρι σε jpg

η για convert σε TIF για επεξεργασια μετα στο PP με την καλυτερη δυνατη πληροφορια..

απο εκει και περα προγραμματα τριτων κατασκευαστων , δεν διαβαζουν ΣΩΣΤΑ τα raw της νικον.

Μερικές απο το Σ/Κ που μας πέρασε με τον 50αρι Νικον 1.8

8247464609_e4857d9518.jpg

let it snow... by aristos87, on Flickr

8248533286_46f8f66253.jpg

8248533608_fd123bf03e.jpg

8247464937_2c7d9b9cd2.jpg

8248533752_6597c7865b.jpg

8248533876_bc0612c84b.jpg

50mm candles by aristos87, on Flickr

Από επίσκεψη στο Αθηνών Αρένα με τον 15-85 και την canon 550d...

img6225alarge.jpg

img6262alarge.jpg

img6332alarge.jpg

Το μενού είχε και πρόταση γάμου...

img6345large.jpg

img6502large.jpg

Εδώ ο Ρόκκος αντιμετωπίζει δυσκολίες με την Φουρέιρα (και με το δίκιο του από τη συγκεκριμένη οπτική γωνία)

img6378large.jpg

img6417alarge.jpg

img6555large.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.