Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

ναι Νίκο, ο 24άρης ο πρώτης γενιάς :)

πραγματικά είναι μια άλλη τεχνολογία που σε αφήνει λίγο μαλάκα...

πράγματα που στις φιλμάτες μεσαίου μεγάλου φορμα ήταν default(call me φυσούνα) οι ψηφιακές ακόμα τα ψάχνουν...

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

εμεις το ψαχνουμε σαν νεα γενια..(νεα...τεσπα)

ψηφιακο-αναλογικο ειναι ο τροπος συλληψης-αποθηκευσης.Απο κει και επειτα ειναι τι ζηταει η αθροα μαζα που απο hobby λιγων εγινε μοδα...(καλο βεβαια αυτο..μακαρι να γινει ακομα περισσοτερο)

τεσπα..

παρε να εχεις και ψηφιακα..(ορεξη να χεις να αγοραζεις : p )

FS: Nikon PB-4 Tilt/Shift Bellows w/El-Nikkor 50 N f/2.8

(παρε και reversible για μακρο που δεν εχουμε ξαναματαδει)

on D700, 100mm/4 bellow lens reversed

1η φορά σε στούντιο σήμερα,

Μόλις μπήκα σπίτι, οπότε ανεβάζω απλά resize απο μερικές, σε 1280, όπως είναι απο την μηχανή, 0 PS Πάνω τους η κάτι.

Θέλω λίγα σχόλια για τα φώτα.

Το σεταπ ήταν λάμπα απο αριστερά μεγάλη, μικρή απο δεξιά, και μία αριστερά απο μένα, ίσια με τις κοπέλες.

Δεν είχα χρονο να τα φτιάξω, απλά ψαχνόμουν για να βάλω settings στην μηχανή.

Πάρτε λοιπόν και μιλήστε παρακαλώ.

photo-329-7970.jpg

photo-318-7969.jpg

photo-308-7967.jpg

photo-276-7964.jpg

photo-260-7962.jpg

photo-251-7961.jpg

photo-250-7960.jpg

photo-213-7959.jpg

Το δεξιά το φως σαν να είναι πολύ κοντά στα κορίτσια και σε κάποιες Pic φαίνετε έντονα το κάψιμο και στην τελευταία pic έχει χαθεί το φόντο σαν καμένο είναι φιλικά Θάνος

[MENTION=1446]Dolly[/MENTION]

ξεκιναω παντα επι προσωπικου για το χρωμα του πανιου.Δε μαρεσει.

ο φωτισμος ηταν πολυ κοντα στο πανι για background? σε καποιες αυτο το χαλασε.(εντονες γυαλλαδες)

επισης ο φωτισμος απο πισω σου νομιζω ηταν περιττος και θα επρεπε μια να την ειχες πλαι και πισω για να γραφε καμμια σιλουετα / πλαινο φωτισμο (μια γυαλλαδα εστω)

Δε ξερω τι φωτα ηταν αυτα αλλα αν δε μπορουσες να παιξεις με εντασεις , επρεπε να παιξεις με αποστασεις απο το μοντελο.

οπως επισης καποιες φωτογραφιες ειναι υποφωτισμενες στα προσωπα τους.Πχ η δευτερη

ενω η πρωτη ειναι αρκετα καλυτερη

σωστος φωτισμος στο προσωπο ειναι οι 2 προ τελευταιες φωτογραφιες.

[MENTION=14364]::TNT::[/MENTION]

η πρωτη φωτογραφια φοβερη

αν ξαναπας και σε αυτο το καδρο φαινεται και η δυση του ηλιου , παρε και μια ομπρελιτσα η ρεφλεκτορ να φωτισεις το μοντελο με τα μαγευτικα χρωματα του ουρανου απο πισω :)

:hehe:

εχει γελιο να δεις πως κανουν την απατεωνια οι τυποι στην 3η φωτογραφια..:p

[MENTION=1446]Dolly[/MENTION]

ακομα και φλασομετρο να ειχες (ειχες?εχεις?το σκεφτεσαι?) δεν παιζει να βρεις δυσκολοτερο συνδιασμο σε οσες φωτογραφισεις και αν ξαναπας σε studio.

Αντε να αφησω ενα ενδεχομενο να βρεις πιο σκουροχρωμα μοντελα και εννοειται να ξαναβαλουν παλι ασπρα.

Κλασσικα θα γινω ο .."αρνητικος" της παρεας..εχεις χασει και το ασπρο και την επιδερμιδα σε αρκετες (ειτε μαζι ειτε χωρια)

Το background θελει σκουπισμα-καλυτερο φωτισμο.

Ξεχωριζω πρωτη τελευταια και 7964(προφιλ) αν και θελουν ππ..

(Η τελευταια εχει φωτισθει -ας πουμε σωστα- το background και δεν φαινονται οι πτυχωσεις-σκιες.Κρατησες το ασπρο ..αλλα εχασες την επιδερμιδα..την προτιμω απο τις υπολοιπες).

Και τελειωνω λεγοντας οτι πιο δυσκολο συνδιασμο πρεπει να το κυνηγησεις για να εχεις:p:T:

Ευχαριστώ αγάπη.

Τώρα που έχω 2 λεπτά να πω.

Αυτό είναι κάποιο απο τα meet ups που γίνονται στο Λονδίνο, και μπορείς να σκάσεις 20 λίρες, και να είσαι εκεί για 1 ώρα με τα μοντέλα (αυτή την φορά 4), και έχει και make up artist, και hair stylist και φώτα / background.

Δεν είχα λέγιν για το Ροζ απο πίσω, αν και μετά είδα πως έπαιζε και ένα σε χρώμα "grey card". Απλά όταν πήγα δεν ήταν καν εκεί.

Γενικά είχα 1 ώρα μαζί με άλλον ένα να βγάλουμε ότι κάναμε.

Έπαιζα και με τα διαφράγματα / κλείστρο / WB λίγο στην αρχή μέχρι να το βρώ. (καλά βρώ... ότι έδειχνε καλό).

Γενικά δοκίμασα απο f5.6 - f10, στα 5κ kelvin, και κλείστρο απο 125-200 περίπου. Iso 200 καρφωμένο.

Επίσης θέλω ένα +3 νομίζω fine tune γιατί σε μερικές είδα οριακό front focus.

Το καλό είναι πως με 20 λιρες παιζεις εκει, έχει και την άλλη Τρίτη και θα πάω να δούμε και εκει πιο πολλές δοκιμές. Βασικά την άλλη φορά θα φάω ώρα να στήσω φώτα (δοκιμάσω) και λιγότερο για φωτογραφία.

Αν και υποψιάζομαι πως ήταν και λίγο κωλοσυνδιασμός με μαύρα μοντέλα και άσπρα νυφικά...

EDIT για τον Νίκο (τώρα το είδα)

Θενξς ρε!! Είναι μερικές που θέλουν ΠΣ και ίσως είναι οκ συμφωνώ, έχω σύνολο 100κάτι φώτος οπότε κάτι παίζει, αλλά παρατήρησα και διαφορά (μετά βέβαια, άμα δεν έχεις εμπειρία και χρόνο...) πως κάνει και διαφορά πχ το ένα μοντέλο απο το άλλο (πιο σκούρη ή όχι) και τα νυφικά, πχ στην μια κοπέλα είναι "ζαχαρί" όχι λευκό.

Αν και τα φώτα με μαμήσανε λίγο γιατί το αριστερό είχε μπροστά και μια λευκή κουρτίνα => πιο μαλακό, ενώ το άλλο βάραγε με την μία.

Όσο ζεις μαθαίνεις.

καπου στην ευρύτωτερη περιοχή ζαγοροχωρίων...

μαγευτικη φιλε...

ειμαι και απο αυτα τα μερη και ενα σοβαρο καδρο δεν εχω κανει...ντροπη ειμαι

Βαλε και αλλες αμα εχεις:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.