Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
α) Πολύ ωραία Διονύση η φώτο

β) γΙα 70-200 το βερζιον του κανονιού μου μοιάζει, που έχει φωτογραφίσει πιο πολλούς γάμους από τα δέντρα που έχουν κοπεί στον Αμαζόνιο.

α) Θνξ ρε φίλος. Προσπαθώ ακόμα να μάθω πως πρέπει να παίζω με τη μηχανή σε κάθε περίσταση. Είναι λίγο tricky μαζί με τα sweet spots του φακού από θέμα CA και sharpness. Ευτυχώς το φωτοσαπούνι έχει έτοιμο προφίλ φακού για την nex-5 οπότε φτιάχνει και της δικιάς μου- το κατά δύναμιν.

β)Σε κάτι τέτοιο κατέληγα και εγώ μιας και τέτοιο χρώμα δεν έχουν και πολλοί φακοί. Ήθελα να 'ξερα γιατί τους έχει βγάλει σε τέτοιο χρώμα η Canon. Πάντως διαβάζω πως είναι αρκετά sharp φακός. Το έχει το 1500αράκι του περίπου.:cry:

α) Θνξ ρε φίλος. Προσπαθώ ακόμα να μάθω πως πρέπει να παίζω με τη μηχανή σε κάθε περίσταση. Είναι λίγο tricky μαζί με τα sweet spots του φακού από θέμα CA και sharpness.

β)Σε κάτι τέτοιο κατέληγα και εγώ μιας και τέτοιο χρώμα δεν έχουν και πολύ φακοί. Ήθελα να 'ξερα γιατί τους έχει βγάλει σε τέτοιο χρώμα η Canon. Πάντως διαβάζω πως είναι αρκετά sharp φακός. Το έχει το 1500αράκι του περίπου.:cry:

ο 2.8 usm2

ο παλιος στα 900 μεταχείρο

o 70 200 είναι

σε κροπ μηχανή τα 50μμ είναι αρκετά για γάμο

και σε φφ τα 85μμ

πάντως αυτό που λες εδώ δεν ισχύει σε απόλυτα. (ούτε καν σε γενικές γραμμές)

Βασικά δεν υπάρχει και γενικός κανόνας. Παίζουν ρόλο πάρα πολλά πράγματα.

Πχ έχει τύχει να τραβήξω και με τη d300 (crop) και το 80-200 μου με απόλυτη άνεση και χωρίς κανενα πρόβλημα (γάμο μιλάμε πάντα ε ; ) και έχει τύχει και άλλη φορά με τον 24-70 να ψάχνω κάτι ακόμη πιο ευρυγώνιο.

υπαρχει και η αποψη οτι μετα τον παπα ο πιο κοντινος στο ζευγαρι ειναι ο φωτογραφος..ο οποιος κανονιζει τα παντα..οποτε με ενα 24-70 ..24-105 βγαζει ολοκληρο γαμο ανετα.

Λογικα εχει και μια δευτερη μηχανη με 70-200 ..και ολοι ειναι ευχαριστημενοι.

Αλιμονο στο 1ο φωτογραφο αν προσπαθει να καλυψει μυστηριο και νιωθει οτι ειναι πανω σε αλλον ..ή αλλος πανω του:p

επίσης υπάρχει και η περίπτωση ο παππούλης να μην έχει όρεξη (και με το δίκιο του μερικές φορές ενδεχομένως) να του κάνουν την εκκλησία, στούντιο για γυρίσματα και να σου την πει κάμποσες φορές. (ακα ο φωτογράφος δεν ειναι απαραίτητο πώς σε κάθε περίπτωση κανονίζει να πάντα) :p

αυτό ως ενα βαθμό ισχύει στη θεωρία. γιατί στην πράξη αν κάτσεις να ασχοληθείς με τον κάθε compact αντι να κάνεις τη δουλειά σου, το 'χασες το παιχνίδι :p

για αυτο "λεει" το νορμαλ ευρος ..γιατι δεν ασχολεισαι με τον καθενα και δεν αφηνεις τον οποιοδηποτε να βλεπει τον κενο χωρο αναμεσα απο τον φωτογραφο και το ζευγαρι οταν εισαι 10++ μετρα μακρυα με τηλεφακο.

Για στημενα οκ...αλλα για οτιδηποτε αλλο καλο θα ηταν να βρισκεται μπροστα απο τον κοσμο και επισης μπροστα απο το ζευγαρι με καποιο standard zoom.

Τα παιδία συνεχίζει και παίζει. Προσπαθώ να προσαρμόσω την επεξεργασία ώστε να μην βγαίνουν πολύ βαριές χρωματικά οι φωτό.

DSC00070_zps8b374f27.jpg

DSC00069_zps80dc8a87.jpg

DSC00068_zpsff0bb16e.jpg

DSC00084_zps49e8b6c1.jpg

Πρώτη φορά είδα τόσο τραγική αλλαγή σε μια φωτό απο το shadows & highlights!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.