Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

2 Μέρες τώρα δοκιμές με την C3 και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ανάμικτες. Ο αισθητήρας είναι πολύ καλός, οι επιλογές και τα εφεδάκια ΠΟΛΥ καλά, τα μενού είναι λίγο μπλεγμένα αλλά το κακό της υπόθεσης στα μάτια μου είναι ο φακός. Ο αισθητήρας ζητά απελπισμένα κάτι πιο sharp.

Εν τω μεταξύ όσοι δεν πάσχετε από Parkinson και δεν βγάζετε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού βγάλτε το ρημάδι το SteadyShot. Μόνο κακό κάνει. Ειδικά σε εξωτερικές λήψεις με τέρμα ηλιοφάνεια σκοτώνει τις φωτό με ένα εφέ σαν αστιγματισμό. Επίσης έχει αισθητό barrel effect, ειδικά στα άκρα. Μπορεί να είναι και distortion δεν ξέρω.

%CE%9C%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82.jpg?m=1348479891

f/4

1/60

ISO400

24mm

0EV

Fine JPG από την κάμερα. Όχι raw->jpg

Στο χέρι η κάμερα.

f/4

1/60

ISO400

24mm

0EV

Στο χέρι η κάμερα.

Aυτο ελειπε να θελει και ειδικες ικανοτητες για τα 24mm σε mirrorless καμερα το 1/60:p

Tα υπολοιπα γνωστα που ανεφερες...

Περι φακων μην πολυψαχνεσαι..αν δεν εχεις αρκετα φραγκα..εκτος αν θες να την βγαλεις manual με adaptorες.

Θα προτεινα να την χαρεις ως εχει και να μη βιαστεις να αγορασεις πραματα..

Aυτο ελειπε να θελει και ειδικες ικανοτητες για τα 24mm σε mirrorless καμερα το 1/60:p

Tα υπολοιπα γνωστα που ανεφερες...

Περι φακων μην πολυψαχνεσαι..αν δεν εχεις αρκετα φραγκα..εκτος αν θες να την βγαλεις manual με adaptorες.

Θα προτεινα να την χαρεις ως εχει και να μη βιαστεις να αγορασεις πραματα..

Καλά έτσι; Κάθισα και διάβασα ξανά θεωρία πως παίζεις με τα mm και το shutter time γιατί είναι κάτι completly different από την compact A640.

Το γαμώτο είναι πως είναι καλός ο αισθητήρας ρε φίλε. Η αλήθεια είναι πως με φρέναρε ο 18-55 σε αυτά που είχα στο μυαλό μου. Βέβαια αν βρεθούν €€ θα κοιτάξω να χτυπήσω τον 50f18 που όσες εικόνες έχω δει είναι "ξυράφι". Δεν ξέρω αν συγκρίνεται με έναν tamron ή δεν ξέρω τι είχα δει στην 7D του LevelOne(Δεν συγκρίνω κάμερες ή τους φακούς της NEX με της Canon απλά την αίσθηση που μου άρεσε αναφέρω).

Βέβαια αν έχεις προσέξει υπάρχει ένας οργασμός με φακούς για mirrorless οπότε αν βγάλουν έναν αξιόλογο Prime ίσως τον χτυπήσω.

Και ένα καλό site με reviews και αναλυτικές μετρήσεις για διάφορους φακούς Sony Lens: Zooms - Sony E 18-55mm f/3.5-5.6 OSS SEL1855 (Tested) - SLRgear.com!

EDIT: και ένα τελευταίο. RAW και πάλι RAW!!! Επίσης το προγραμματάκι που συνοδεύει τη NEX για την επεξεργασία των RAW είναι άψογο!

EDIT: και ένα τελευταίο. RAW και πάλι RAW!!! Επίσης το προγραμματάκι που συνοδεύει τη NEX για την επεξεργασία των RAW είναι άψογο!

ετσι ! καλωσηρθες :D

αλλα θα θελα να μου πεις και το γιατι βεβαια....τι ειναι αυτο που ειδες και κατελειξες σε αυτο το συμπερασμα;

ετσι ! καλωσηρθες :D

αλλα θα θελα να μου πεις και το γιατι βεβαια....τι ειναι αυτο που ειδες και κατελειξες σε αυτο το συμπερασμα;

Έχω την εντύπωση ότι έχει μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων + το προγραμματάκι της Sony κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχω EV, έχω sharpness που δεν βγάζει περίγραμμα ενώ μου δίνει παραπάνω λεπτομέρεια. Αυτή την εντύπωση έχω. Έχει και κάποιες ρυθμίσεις για το dynamic Range της photo.

Πάρτε και μία από τις μελισσούλες μας. Δεν μαρέσει βέβαια γιατί κάτω αριστερά είναι φλουταρισμένη μάλλον λόγω SteadyShot. Καλά μπορεί να είμαι και κουλός, ή να μην έχω μάθει ακόμα καλά τη μηχανή. Δεν ξέρω. λολ.

%CE%9C%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%97%CE%9C%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1.jpg?m=1348482206

f/10

1/200

ISO400

55mm

EDIT: Επίσης κάτι που κατάλαβα, διορθώστε με αν κάνω λάθος, είναι πως για εξωτερικές λήψεις θες από 55mm και πάνω φακό.

τι εννοεις εξωτερικες ληψεις ;;;;

τα μμ του φακου ειναι κατι που οριζεις ΕΣΥ τι θες να βγαλεις..

ενας τοπιας δε θα παει με 200αρι φακο..

εξωτερικες ληψεις θεωρουνται και αυτες :D

απο τα πιο σημαντικα πλεονεκτηματα του RAW ειναι οτι μπορεις να επεμβεις στο ιδιο το αρχειο σε συνεργασια με το σωστο προγραμμα βεβαια, σε ισσοροπια λευκου , δυναμικο ευρος χωρις απωλεια πληροφοριας.

Οσο για το φλου , πιο πολυ μου κανει η ποιοτητα του φακου να χανεται στα ακρα παρα το steadyshoot. ( wtf is this? - ηλεκτρονικη βοηθηση ; )

τι εννοεις εξωτερικες ληψεις ;;;;

τα μμ του φακου ειναι κατι που οριζεις ΕΣΥ τι θες να βγαλεις..

ενας τοπιας δε θα παει με 200αρι φακο..

εξωτερικες ληψεις θεωρουνται και αυτες :D

απο τα πιο σημαντικα πλεονεκτηματα του RAW ειναι οτι μπορεις να επεμβεις στο ιδιο το αρχειο σε συνεργασια με το σωστο προγραμμα βεβαια, σε ισσοροπια λευκου , δυναμικο ευρος χωρις απωλεια πληροφοριας.

Οσο για το φλου , πιο πολυ μου κανει η ποιοτητα του φακου να χανεται στα ακρα παρα το steadyshoot. ( wtf is this? - ηλεκτρονικη βοηθηση ; )

Ναί το OSS είναι σταθεροποίηση.

Ο τοπιάς με τι φακό θα πάει; Δεν θα πάει με μεγάλα mm? Αυτή την εντύπωση είχα. Γιατί ακόμα και με 55mm έπρεπε να πάω πολύ κοντά ας πούμε για τις μέλισσες ή για κάτι ελιές που έβγαλα. Καλά μη βαράτε. Μαθαίνω. λολ:p

Δεν υπαρχει κακος αισθητηρας...ποτε δεν υπηρχε για την ακριβεια:p

Eκτος αν τωρα κρινεις καποιον υπερβολικα πολυ παλιο.(πιο πισω απο 5ετια).

Το κακο με την nex ειναι οτι δεν εχει απο καλους εως παρα πολυ καλους φακους στο ευρος τιμων που βρισκεις σε canon/nikon μοντουρα.(αν οχι και μαμα δλδ ...ταμρον/σιγμα/τοκινα).

Το φλουταρισμα επειδη θα το βλεπεις συχνα πυκνα..δωσε χρονο στον εαυτο να συνηθισεις το βαθος πεδιου ελεω μεγαλυτερου αισθητηρα.Ενδεχεται να ειναι και θεμα φακου σε καποιες περιπτωσεις αλλα οκ...ας το αφησουμε για την ωρα.

Ακομα και ο 18-55 που εχεις δεν ειναι του πεταματου..

Εξοικειωσου πρωτα..εχεις αρκετο καιρο μπροστα σου..δε σε πιεζει κανεις:p

Tα mm ειναι αναλογα τι θες να κανεις με αυτα...ειτε μεσα ειτε εξω.

μη το λες...

Ας πουμε οτι υπαρχουν δυο σχολες..Μια που παει με ευρυγωνιο..και μια που παει με τελε.

Πιο πολυ κοσμο μαζευει η πρωτη..γιατι ειναι αρκετα ευκολο να μαζεψεις ενα ματσο τιποτα* απο το να ξεχωρισεις κατι συγκεκριμενο.

Tele1.jpg

*ενταξει ..υπερβαλλω στο ενα ματσο τιποτα..αλλα συνηθως ετσι ξεκιναμε..

Δε λεω κατι που ειπες ..λεω το αντιθετο με αυτο που ειπες.

Λεω οτι εχουν στο μυαλο τους να δουλεψουν τον 70-200 στα τοπια τους πριν ξεκινησουν απο το σπιτι τους..και οχι πχ οτι δεν ειχαν ευρυγωνιο και αναγκαστηκαν να δουλεψουν με οτι ειχαν.

Για μερικους οσο απαραιτητος ειναι ο ευρυγωνιος στα τοπια ..αλλα τοσο ειναι και ο 70-200.

Και ναι ..στο πιο ξεκαθαρο...υπαρχουν τοπιαδες με 70-200mm.

Δεν λεω οτι τον αντικαθιστα τον ευρυγωνιο..ειναι ληψεις που χωρις ευρυγωνιο δεν μπορει να γινουν..αλλα ομοιως και το αναποδο.

μερικες εικονες απο 70-200

http://www.luminous-landscape.com/forum/index.php?topic=63291.0

for **** shake!!!!!

υπαρχει καποιο προγραμμα το οποιο να ειναι ΠΙΣΤΑ τα NEF αρχεια ;;;; για επεξεργασια εννοω!!!

η πληροφορια που ΧΑΝΕΤΑΙ ανοιγοντας το tif 16bit η ανοιγμα το νεφ με το camera raw ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ!!!!!

μετατρεποντας την σε ΤΙΦ χανω 15κιλα σαρπ...

ανοιγοντας το νεφ με το φωτοσοπ , χανω 30 κιλα σαρπ και 15 τονους πληροφορια..

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ..γιαυτο επιμενω αν θελετε να δειτε το 1/1 της μηχανης σας ειναι το view nx..

(για νικον μιλαω - μη πεταχτει κανενας κανονακιας)

ολα θελω να τα δοκιμασω αλλα πραγματικα κριμα για το φωτοσοπ που εχω ΤΟΣΑ plugins.....νομιζα πως με το ΤΙΦ μεταφερεται η πληροφορια αθικτη.γιαυτο και τα 70ΜΒ η τα 200ΜΒ σε d800.αλλα τελικα τζιφος.

αστ'διαλα τελικα με τους αχρηστους.Τοσα χρονια ιδια προτυπα χρησιμοποιουν και δε μπορουν να τα αξιοποιησουν στο 100%

αντε να δουμε το capture one..

open raw with view nx

- save as tif 16bit

- open tif 16 with CS

αλλιως AN ανοιξω απευθειας το RAW με το photoshop

εκει γινεται το παρτυ της αρκουδας

και ΟΧΙ δεν ερχεται με το camera raw απο τις ρυθμισεις

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.