Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Αυτο βρηκες να ρωτησεις και συ???

Οχι το τι σkατα σκεφτοταν ο δολλυς??:p

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

λογκο να αρεσει παραπανω η πρωτη γενικα

οι αλλες snaphshots καθαρα ειναι

σε ευχαριστω Γιασονα

croppareis μια την πρωτη ωστε να μοιαζει* με την δευτερη και την κανεις μια ωραια και ατμοσφαιρικη BW??

*σαν γεμισμα..-ας βγει και τετραγωνη.Χρησιμοποιησε και content aware αν θες το βραχακια στο κατω μερος ωστε να μη σου βγει καθετο καδρο..ή να την κανεις πιο "landscape"

croppareis μια την πρωτη ωστε να μοιαζει* με την δευτερη και την κανεις μια ωραια και ατμοσφαιρικη BW??

*σαν γεμισμα..-ας βγει και τετραγωνη.Χρησιμοποιησε και content aware αν θες το βραχακια στο κατω μερος ωστε να μη σου βγει καθετο καδρο..ή να την κανεις πιο "landscape"

Aν μπορείς δείξε μου λίγο πρόχειρα τι εννοείς (http://farm8.staticflickr.com/7101/7389652998_4ef6a13380_o.jpg)

Είναι και μόνο 10mpx η φωτογραφική μου και είναι πολύτιμα τα mpx :D

κατι αντιστοιχο με του rafail..

(αν και -μαλλον- θα εδιωχνα το αριστερο κομματι και θα ανεβαζα τα βραχακια κατω ωστε να μη βγει καθετο καδρο -με content aware.Eτσι δλδ το ειχα σκεφτει αρχικα ..αλλα και ετσι οπως το παρουσιασε ο rafail δε με χαλασε ..Ισως να εδιωχνα και τα πλοια στο βαθος δεξια.:T:)

παιδιά μια μικρή βοήθεια...

για star trails τι βάζουμε;; οπως το βλέπω, manual focus στο άπειρο, f γυρω στο f8 και από χρόνο έκθεσης;;;

να χρησιμοποιήσω τον 11-16 ή 17-70 ;; θα ανέβω σε ταράτσα

παιδιά μια μικρή βοήθεια...

για star trails τι βάζουμε;; οπως το βλέπω, manual focus στο άπειρο, f γυρω στο f8 και από χρόνο έκθεσης;;;

να χρησιμοποιήσω τον 11-16 ή 17-70 ;; θα ανέβω σε ταράτσα

θα προτιμούσα τον 11-16, εφόσον έχεις άπλα (αν είσαι π.χ. σε χωριό, και μπορείς να φτιάξεις ένα ωραίο κάδρο). Διάφραγμα, το πολύ f/8, γιατί αλλιώς θα είναι πολύ αχνά και όσο πιο κλειστό το διάφραγμα, τόσο λιγότερα αστέρια θα πιάνεις. Για χρόνο έκθεσης, πολλές λήψεις των, π.χ. 30" (ή τέλος πάντων το μέγιστο που μπορεί να σου δώσει η κάμερα, χωρίς να πας σε bulb mode) για να μη φωτίσουν πολύ τα καρέ από τη φωτορρύπανση. Θα βάλεις ένα intervalometer που δε θυμάμαι πως το λέμε στα ελληνικά, και θα το βάλεις να τραβάει φωτογραφίες για τουλάχιστον μία ώρα. Μετά, θα τις ενώσεις όλες τις φωτογραφίες σου, και θα σου βγουν τα σταρ τρέιλς

Δες κι εδώ

Thanks guys. Χμμ, πολλες μικρες εκθεσεις ε;; Οχι μια εκθεση 20 λεπτα πχ;;; Εχω και remote με καλωδιο που κλειδωνει το shutter οση ωρα θελω..

Thanks guys. Χμμ, πολλες μικρες εκθεσεις ε;; Οχι μια εκθεση 20 λεπτα πχ;;; Εχω και remote με καλωδιο που κλειδωνει το shutter οση ωρα θελω..

Δεν ξερω τι μηχανή έχεις, αλλά με 20 λεπτά έκθεση εγώ θα έπερνα τον αισθητήρα στο χέρι στην 5dII

Δες αυτό το λινκ :

Εγώ από εδώ το έχω προσπαθήσει. startrails.de

Απλά ήμουν αθήνα οπότε το αποτέλεσμα δεν έλεγε και πολλά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.