Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Εγώ πάλι δε θα ήθελα να βρέχει, αρκετή βροχή έχω φάει φέτος :p. Όταν έφτασα έβρεχε, μετά σταμάτησε. Στην 1η αν δεις φαίνεται βροχή. Βαριά συννεφιά συνέχεια. Ένας πιο φωτεινός φακός θα βοήθαγε αλλά και πάλι η D700 σηκώνει 1600άρι άνετα.

Sent from my U8800 using Tapatalk 2

το προβλημα στο λονδινο ειναι οτι ο ουρανος βγαινει παντα σκατα. το βραδυ ειναι υπερφωτισμενος και τη μερα ασπροκαμμενος.

ιδανικα νομιζω ειναι η πολυ πρωι ή το σουρουπο και το υψος των νεφων σχετικα χαμηλο για να ειναι και πιο εντυπωσιακο και να κανει καμια σκια μην ειναι μονο ασπρο.

εγω οταν πηγα ειχε ελληνικο καιρο παντως.

Άμα τις δεις από το flickr και πατήσεις πάνω δεξιά που λέει D700, βγάζει όλες τις πληροφορίες.

Η 1η σε μεγαλύτερη ανάλυση.

D700 + 70-300 VR @ f5.6 1/500 ISO 1600 @ 240mm

da2.jpg

Εστίαση με πλήκτρο AF-ON, 21 σημεία εστίασης, focus tracking with lock-on στο off, release με shutter/af-on. Result = καμία ανεστίαστη φωτό.

Εστίαση με πλήκτρο AF-ON, 21 σημεία εστίασης, focus tracking with lock-on στο off, release με shutter/af-on. Result = καμία ανεστίαστη φωτό.

δε λες και τι κάνουν αυτά που ανέφερες, για αυτούς που -ευτυχώς :p- δεν έχουν nikon;

Αν έχω καταλάβει καλά, επιλέγω ένα σημείο και με την επιλογή 21 σημείων ψάχνει και στα "γειτονικά" 20 για να κρατήσει εστίαση καθώς κινείται το αντικείμενο. Δηλαδή όταν επιλέγω ένα σημείο εστίασης, μπλεδίζουν και τα γειτονικά στην οθόνη με το info. Διάβασα ότι με το AF-ON τα αποτελέσματα είναι πιο καλά σε AF-C. Δε λειτουργεί το VR κατά το AF όμως. Το lock-on στο off το έχω, με ON θα είχα χειρότερα αποτελέσματα. Αν φωτογράφιζα μπάσκετ πχ θα το είχα στο Normal.

Με λίγα λόγια είναι μια ρύθμιση στην οποία επιλέγεις πόση ώρα θέλεις να περάσει πριν η μηχανή εστιάσει στο εμπόδιο που βρέθηκε μπροστά από το σημείο εστίασης. Αν δηλαδή έχω lockάρει σε έναν παίχτη και πάει ένας άλλος μπροστά του, σε off θα εστιάσει αμέσως σε αυτόν που είναι μπροστά και θα χάσω το "δικό" μου. Έχει διάφορες βαθμίδες, από 1 μέχρι 5 και σε οποιαδήποτε βαθμίδα από 3 και πάνω φαντάζομαι θα είναι αρκετή η ώρα ώστε να έχει φύγει το εμπόδιο και να συνεχίσω να τραβάω το αντικείμενό μου. Σε φωτογράφηση που δεν υπάρχουν εμπόδια, όπως στο WRC, δεν έχει φυσικά νόημα η επιλογή του lock-on, μόνο χειρότερα αποτελέσματα θα έφερνε. Μου αρέσει που τα 'πα με λίγα λόγια :p

D4 at the track - FM Forums

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.