Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Η δικιά sου ήταν CLK-GTR, άλλο πράγμα.

Σήμερα το ψώνισα, έχω άλλα 3 να φωτογραφίσω και να ανεβάσω.

Kyosho M3 GTR 1:18

BMW1.jpg

BMW2.jpg

το πρώτο κάδρο από κάθε σετ μου αρέσει.

Θα προτιμούσα όμως (ειδικά στην BMW) λίγο αισθητά χαμηλότερο φωτισμό και πιο σκούρο background. A και να της είχες ρίξει κι ένα ξεσκόνισμα. :p

Πάντως αν και σε χρώμα που δεν μου αρέσει καθόλου το πρώτο κάδρο της bmw μου άρεσε πιο πολύ από όλα.

Τί ξεσκόνισμα; Του κουτιού είναι. Ήταν πρόχειρες φωτό, ίσα ίσα να δω πώς γράφουν με τον 55mm makro. Θα επακολουθήσουν και άλλες, καλύτερες (πιστεύω).

ωραίες οι φωτογραφίες σου ..συμφωνώ με τον hayabusa ότι το ζητάνε το ξεσκόνισμα !

Τι σώμα/φακό έχεις ? (55 macro είπες για φακό)

Για σωμα ειναι η D200! Για φακο δεν ειμαι απολυτα σιγουρος αλλα μαλλον ειναι ο 55mm 2.8 AI-s manual φακος!

Πρόχειρες ήταν, να δω πώς γράφουν. Οι επόμενες θα είναι κανονικές, με καθαρά μοντέλα. Nikon D200 + AF Macro Nikkor 55mm 2.8 (1:1)

μια χαρά κομπλέ.

Έχω έναν γνωστό που έχει κόλλημα με ΜΙΝΙ... τα παλία..έχει άπειρα πραγματικά..

θα ήταν ενδιαφέρον νομίζψ να τα κοιτάξω..αλλά δεν έχω μάκρο φακό !

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.. οπότε δεν ξέρω...

δε θυμάμαι να έχω κανένα αυτοκινητάκι και στο σπίτι ..

Θα το κοιτάξω όμως να δω τι αποτέλεσμα μπορώ να βγάλω με τον 24-105 f/4L αλλά και με τον 100-400 f/4.5-5.6L

Λογικά ο "μικρός" θα είναι σαφώς καλύτερος..

o 100-400 υποθέτω θα σου βγάλει υπερβολικά ρηχό βάθος πεδίου και θα σε δυσκολέψει. για μένα δοκίμασε με τον 24-105.

Κι εγώ τις δικές μου με τον 24-70 2.8 τις εβγαλα, και παρόλο που έχω και macro δε μου φανηκε καθόλου απαραίτητος.

Για σωμα ειναι η D200! Για φακο δεν ειμαι απολυτα σιγουρος αλλα μαλλον ειναι ο 55mm 2.8 AI-s manual φακος!

Αυτός είναι:

af5528.jpg

24-105 λοιπόν...να δω και τι θα βγάλω κιόλλας!

Κάτι θα βρω !

με τον 24-105 @105 παιξε.

Εκει θα σσυ δωσει την μεγιστη μεγεθυνση -που θεωρητικα θα ηθελες με εναν macro.

Ειναι καπου στο 1:4 ....ενω ο 100-400 εχει 1:5 ..αλλα το 400αρι για indoor χρηση θα σε περιορισει καπως.

(Παιζει να χρειαστει να ριξεις τοιχους:p)

Kαι το βαθος πεδιου παιζει το ρολο του...αλλα θα σε παιδευε περισσοτερο ο macro ..οπου αν και 55αρης ο πετρος(ο φακος του δλδ:p) και φ16 εβαλε ..και φ22.

εδιτ

εχεις και την 5δ2 εε ..αν δεν απατωμαι??

Ενδιαφερον εξοπλισμος.

με τον 24-105 @105 παιξε.

Εκει θα σσυ δωσει την μεγιστη μεγεθυνση -που θεωρητικα θα ηθελες με εναν macro.

Ειναι καπου στο 1:4 ....ενω ο 100-400 εχει 1:5 ..αλλα το 400αρι για indoor χρηση θα σε περιορισει καπως.

(Παιζει να χρειαστει να ριξεις τοιχους:p)

Kαι το βαθος πεδιου παιζει το ρολο του...αλλα θα σε παιδευε περισσοτερο ο macro ..οπου αν και 55αρης ο πετρος(ο φακος του δλδ:p) και φ16 εβαλε ..και φ22.

εδιτ

εχεις και την 5δ2 εε ..αν δεν απατωμαι??

Ενδιαφερον εξοπλισμος.

Ο 24-105 έχει ελάχιστη απόσταση focus 0.45m ενώ ο 100-400 έχει 1.6m.

Απλά ο μικρός έχει f/4 στο 105 και φτάνει μέχρι 22, ενώ ο μεγάλος έχει 5.6 στα 400 και φτάνει μέχρι 36.

Έχω και έναν Zenitar fisheye 16mm που με 130€ έχει απίστευτη πλάκα !

Αν και τον 100-400 είμαι να τον δίνω,γιατί δεν τον χρησιμοποιώ...

Δεν είναι θέμα χρημάτων..απλά γιατί να κάθεται ?

Παίζει να είχα να τον κουμπώσω από πέρυσι, μέχρι προχθές που έβγαλα την πανσέληνο.

1.8m δινει τον 100-400 στο photozone..

"min. focus distance 1.80m (max. magnification ratio 1:5)"

(απο εκει τα ειδα).

Εννοειται οτι για τη μεγιστη μεγεθυνση παιζει ρολο και το εστιακο μηκος (105μμ vs 400mm) που εχεις εκει(στην ελαχιστη αποσταση)

ασχετως φ22 και φ36 των δυο φακων..οποιος φακος εχει τη μικροτερη μεγεθυνση ..(δλδ ο 100-400 εναντι του 24-105) θα εχει μεγαλυτερο βαθος πεδιου στο ιδιο Φ(παρολο που μπορει να αποκτησει μεγαλυτερο ελεω 1+1/3 φ-στοπ διαφορας).

Γενικα παντως για εσωτερικη χρηση -εντος των τοιχων δλδ- ..μπορεις να κινηθεις στο 1 μετρο που χρειαζεαι συνολικα εσυ και το αντικειμενο σου παρα στα 2+.

Αλλιως σα μεγεθυνση δε εχουν διαφορα.

5δ2+100-400 ειναι μια χαρα συνδιασμος που ψαχνει ο deninho για το γηπεδο..:p

(oχι οτι 8α τον χαλασει 5δ2+70-200).

Ναι έχω μιλήσει με Deninho ..μένουμε κοντα του είπα άμα θέλει να δοκιμάσει κάτι να μου πει να πάμε μαζί.. και flash 580 exII έχω που ίσως του κάνει δουλειά ( στο μπασκετ)

Προφανώς και θα χρησιμοποιήσω τον 24-205, γιατί πρέπει να ανοίξω μπαλκονόπορτα με τον μεγάλο για να βγάλω κάτι indoor!

ε...οι συνθηκες που φωτογραφιζουν απαιτουν τον μικρο μαλλον.. και τον fisheye για μια διαφορετικη νοτα...

Η αληθεια ειναι οτι τον εχω ψιλοαφησει ..κριμα μονο και μονο π ειναι καλος φακος...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.