Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Ειχα παρα πολυ καιρο να πιασω την μηχανη και ειπα να το συνδιασω σημερα που κατεβηκα βολτα στον Φλοισβο με το ποδηλατο

7036990689_e25534c219_n.jpg 6890895646_16a34beb91_n.jpg 7036990223_7a8b031562_n.jpg

Η τελευταια ειναι απο την Λιμνη Μαραθωνα. Και στις 3 παραπανω ημουν με εντονο ηλιο οποτε μου φανηκε οτι με περιοριζε αρκετα...ισως φταιει οτι εχω και καιρο να πιασω μηχανη στα χερια μου, θα δοκιμασω να κατεβω παλι πιο αργα για να εχω λιγο καλυτερο φωτισμο.

ΥΓ. sorry για το watermark αλλα τα link ειναι απο το flickr μου.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
ειδικά στα καρέ που είναι πάνω στη στροφή, ήθελα να έχεις λίγο παραπάνω κίνηση. Τώρα μοιάζουν σαν να είναι σταματημένα

ισως παρασύρθηκα απο αυτές του αττικού που μερικές μου βγήκαν κουνημένες και το παράκανα...! προσπαθούσα να είναι oof και ο κόσμος πίσω και κάπως έτσι με f4 εφτασα τα 1/1600 και 1/2000 sec!

Μια καλή ταχύτητα πόσο θα ήταν ? (άσχετα απο το διαθέσιμο φώς και το διάφραγμα...)

ειδικά στα καρέ που είναι πάνω στη στροφή, ήθελα να έχεις λίγο παραπάνω κίνηση. Τώρα μοιάζουν σαν να είναι σταματημένα

πως θα δωσει κινηση οταν εχει φατσα το αμαξι ;

με panning zoom out ?

είναι όντως δύσκολη η θέση, αλλά νομίζω ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει panning. Όπως εμφανίζονται τα οχήματα στη στροφή, μέχρι να ισιώσουν ίσως να μπορούσε να κάνει πανινγκ; Βέβαια, εγώ μόνο σε ένα wrc έχω βρεθεί, και σκέφτομαι με βάση το πως έμπαιναν στις στροφές εκεί, οπότε πιθανότατα λέω βλακείες.

με αφορμή το καρέ του Γομάρι

λίγο cropping μπλα μπλα...

περι αισθητικής και τοποθέτησης των αντικειμένων βασικά

το lightroom έχει το πιο εύκολο και πλήρες cropping tool που έχω συναντήσει ,

πατάς το crop tool και σου δίνει δυνατότητες για συγκεκριμένο φορμά-αναλογίες πλευρών

αλλά και "επισημαίνει τα δυνατά σημεία των φωτογραφιών εφαρμόζοντας 6 διαφορετικές κανόνες.

η εναλλαγή κανόνων γίνεται με το γράμμα O.

αν αθροίσουμε με υπέρθεση όλα τα πιθανώς δυνατά σημεία προκύπτει ένα πολύ πυκνό πλέγμα

που καλύπτει σχεδόν όλο το καρέ τελικά.

θα μπορούσαν όλα να είναι τυχαία?

κάποια εμφανώς δυναμώνουν τα κάδρα μας, οδηγούν το μάτι ή το παγιδεύουν.

κανόνες υπάρχουν αρκετοί,

1/3 ,φι, 1/3 με εφαρμοφή του φ, πριν καν μπλέξουμε με φόρμες εντός του κάδρου ή με ισορροπία χρωμάτων.

παραθέτω

τους κανόνες αυτούς για το αρχικό καρέ του [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION]

και το cropped του φίλου [MENTION=2578]Teodor_ch[/MENTION]

post-130-1416075991,027_thumb.jpg

post-130-1416075991,788_thumb.jpg

post-130-1416075991,8771_thumb.jpg

post-130-1416075992,0816_thumb.jpg

υπαρχει και plugin για το cs ...αντιστοιχο.

(νομιζω μεσω golden spiral το βρηκα σαν googlosearch για οποιoν το επιχειρησει)

Αν και η ολη συζητηση δεν ηταν απλα να βρουμε ενα ιδανικοτερο καδρο..αλλα ενα να κρυψουμε την θολουρα στο μετωπο.

(εγω τουλαχιστον)

Πετρο μια την δικια μου την βγαζεις κουνημενη , μια σε αυτην δε βλεπεις το περιεργο φαινομενο κατω δεξια.

μηπως πρεπει να ξεφορτωθεις την CRT σου ; :D

δε μπορω να καταλαβω με τπτ τι ειναι...

πως πανε οι ακμες.Πως γινεται να εχει γραψει ετσι.Εσβησες τπτ με κανα clone tool ?

Από τη μια ορύεσαι για τη ματιά του φωτογράφου και πώς εκείνος θέλει να φαίνεται η φωτό του (στην περίπτωση της δικιά σου με το φ=3.5) και από την άλλη κυνηγάς ανύπαρκτες ακμές σε μια ατμοσφαιρικότατη, ωραιότατη φωτογραφία που θα μπορούσα να κοιτάζω ασταμάτητα πολλά λεπτά (και πιστεύω όχι μόνο εγώ).

Οι ακμές που λες μάλλον πλακόστρωτο είναι, αλλά δεν παρατηρώ ασυνέχειες.

αν πιστευεις οτι ειναι το ιδιο μια "ανωμαλια" στη φωτογραφια με μια "αποψη" με συγχωρεις τοτε η κουβεντα για μενα σταματαει εδω.

δεν εκρινα την σταση , ουτε το φως που πραγματικα ειναι παρα πολυ ωραια σα φωτο.

Αλλα οχι να μας κοπει και το δικαιωμα να ρωταμε για κατι αφυσικο σε μια φωτογραφια.

τοτε με το συμπαθειο...

αλλα τι σκ@τα ειναι αυτο ;

Αυτό το πράγμα, όταν το γράφεις, ο άλλος καταλαβαίνει ότι κρίνεις τη φωτογραφία. Συγνώμη, κατάλαβα λάθος.:)

Τώρα σε παρακαλώ ζωγράφισέ μου τί δε σ' αρέσει στη φωτογραφία, γιατί πραγματικά δεν το βλέπω.

οκ ημουν αποτομος αλλα σε καμμια περιπτωση δε χαρακτηριζα την φωτογραφια.

αλλα σκαω το κεφαλι μου να δω τι διαολο ειναι αυτο το κομματι.

αρχικα νομιζα πως ηταν σε καραβι και λεω.πως γινεται προεκταση δε παιζει να υπαρχει.Και ρωταω αν ειναι πισω απο τζαμι για το ενδεχομενο της αντανακλασης.

μετα απο εκτενεστερο ψαξιμο καταλαβαινω πως ισως ειναι πλακοστρωτο αλλα χωρις ξεκαθαρες ακμες..

Μπορεις ρε Evan να βαλεις την αρχικη φωτογραφια γτ θα τρελαθουμε εδω περα :p

edit: Λοιπον

τις βρηκα τις γωνιες.

λογω επεξεργασιας η υφη του πλακοστρωτου εχει μπλεχτει με την θαλασσα και δημιουργει αυτο το μπερδεμα..επισης λογω βιγνιετας το μισο ειναι πολυ πιο φωτεινο απο το αλλο μισο που χανεται στη θαλασσα , δε θελει πολυ να μπερδεφτεις :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.