Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

dof stacking δεν λεγεται?

Για πείτε και κάποιο πρόγραμμα αν ξέρει κάποιος, αλλά μου φαίνεται το

ένα έξοδο φερνει το άλλο.. μήπως χρειάζεται και focus rail ;

πχ;

[ame]http://www.amazon.co.uk/Velbon-V27325-Super-Mag-Slider/dp/B001HFG6BY[/ame]

Edit

Χμ τελικά δεν χρειάζεται, είχα καταλάβει λάθος πως γίνεται το stacking..

Απλά τρίποδο!

ΥΓ. Έκανα μια διόρθωση στο προηγούμενο μήνυμα μου, γιατί δεν φαινόταν

η 2η φωτογραφία :hmm:

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

[MENTION=16541]rafail1994[/MENTION]

βαζεις και μια την αυθεντικη?

(θα την προτιμουσα πιο ζωηρη)

[MENTION=93]ΓιαγκΤ[/MENTION]

Δεν μπορεις να ξερεις..(γενικα μιλωντας).

Σαν πρωτη εντυπωση θα μπορουσε να ειναι πραγματικη.(χωρις να εχει πειραχτει).

[MENTION=4171]deninho[/MENTION]

Διονύση, στην τρίτη που ήθελες να εστιάσεις ; Προσωπικά μου φαίνεται άψογη από κάθε άποψη (και η πρώτη μου αρεσε επίσης)

έχει εστιάσει λίγο πίσω σε σχέση με το κέντρο του λουλουδιού (που ήταν το σημείο που ήθελα να εστιάσω) Αν προσέξεις, το φιλαράκι πίσω από το λουλούδι είναι εστιασμένο, ενώ δε θα έπρεπε (θα έπρεπε να είναι νετ όλο το λουλούδι)

[MENTION=4171]deninho[/MENTION]

Μ αρέσει η 1η φωτογραφία :T:

(ίσως όμως να είναι λίγο over-sharpened νομίζω!)

Προσπαθούσα να κάνω ψευδο-hdr, χρησιμοποιώντας μόνο τα εργαλεία του lightroom. Αυτό το δεν-ξέρω-πως-να-το-περιγράψω δεν είναι τόσο υπερβολικό sharpening, όσο υπερβολικό clarity :) Προσπαθούσα να αποδώσω όσο καλύτερα μπορούσα την υφή του τοίχου. Το ασπρόμαυρο το πάτησα από λάθος, μ'άρεσε, έμεινε.

Να πω την αλήθεια, η απορία μου ως προς την πρώτη ήταν «τι κρατάω ίσιο/σωστό;». Γενικά, όταν φωτογραφίζω κτίρια από σχετικά κοντά στα 17mm, έχω αυτό το σκάλωμα, γιατί το πολύ ένα στοιχείο θα είναι σωστό κι όλα τα άλλα στραβά.

στο μέγεθος που την έχει βάλει εδώ εμένα εξακολουθεί να μου φαίνεται μια χαρά, σαν απλά να έχεις μερικά εκατοστά βάθος πεδίου.

Ίσως σε φούλ μέγεθος να φαίνεται καλύτερα αυτό που λες :)

Να πω την αλήθεια, η απορία μου ως προς την πρώτη ήταν «τι κρατάω ίσιο/σωστό;». Γενικά, όταν φωτογραφίζω κτίρια από σχετικά κοντά στα 17mm, έχω αυτό το σκάλωμα, γιατί το πολύ ένα στοιχείο θα είναι σωστό κι όλα τα άλλα στραβά.

Για αρχη ..η τριτη ωραια!!

Θα προτιμουσα να εσβηνες βεβαια και το λουλουδακι πανω αριστερα που -για μενα- δεν θα επρεπε να υπαρχει και να τραβαει βλεμματα.

Θα επαιζα λιγο και με content aware scale -αν το θυμαμαι σωστα απο το CS που εχω να δω 3 εβδομαδες γμτ@#! - για ενα πιο τετραγωνο -οχι τελειως..μαλλον- καδρο.Φυσικα απουσια του πανω αριστερα λουλουδιου.

Στο αλλο που σκαλωνεις...στη συγκεκριμενη δεν βλεπω το λογο να πας στα 17mm.

Αλλα οκ...εστω οτι πηγες.Θα δοκιμαζα να ευθυγραμμισω το δεντρο (και προφανως εκεινη τη πλευρα του τοιχου) με τον καθετο αξονα.Πιστευω θα εμοιαζε πιο ευκολα αληθοφανη-λογικη.

Απο κει και επειτα..αναλογα τι θες να δωσεις στην εκαστοτε φωτο δεν υπαρχει λογος να τραβηξεις τιποτα "ισιο"

Πχ....με oλιγον searching στο 1χ..

(ξαναλεω αναλογα τη φωτο..)

47717.jpg

Διονύση είναι μικρό το αντικείμενο και πολλά τα mm

μπορεί να μην έχει κανείς από τους 3 πρόβλημα απλά να είναι λανθασμένη εκτίμηση.

το είδα ψιλοπρόσφατα με τον 70-300 VR της nikon στη δικιά μου με ένα ανάλογο θέμα στον κήπο.

με κεντρικό σημείο εστίασης και το ίδιο πάντα θέμα το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο σταθερό πολλές φορές μου εστίαζε στο background

έχει εστιάσει λίγο πίσω σε σχέση με το κέντρο του λουλουδιού (που ήταν το σημείο που ήθελα να εστιάσω) Αν προσέξεις, το φιλαράκι πίσω από το λουλούδι είναι εστιασμένο, ενώ δε θα έπρεπε (θα έπρεπε να είναι νετ όλο το λουλούδι)

Προσπαθούσα να κάνω ψευδο-hdr, χρησιμοποιώντας μόνο τα εργαλεία του lightroom. Αυτό το δεν-ξέρω-πως-να-το-περιγράψω δεν είναι τόσο υπερβολικό sharpening, όσο υπερβολικό clarity :) Προσπαθούσα να αποδώσω όσο καλύτερα μπορούσα την υφή του τοίχου. Το ασπρόμαυρο το πάτησα από λάθος, μ'άρεσε, έμεινε.

Νομίζω ότι το αν θα φαίνονται ίσιοι οι τοίχοι έχει να κάνει με το αν

είναι παράλληλα η φωτογραφική με το έδαφος. Επίσης να μην βλέπεις

από πλάγια γωνία το κτίριο. Αλλά ακόμα και έτσι, σε πολλές περιπτώσεις

δεν θα χωράει το κτίριο στη φωτογραφία όμως. Άλλη λύση είναι να διορθωθεί

η παραμόρφωση μετά στο φωτοσοπ αλλά χάνεις μέρος της φωτογραφίας.

Για αρχη ..η τριτη ωραια!!

Θα προτιμουσα να εσβηνες βεβαια και το λουλουδακι πανω αριστερα που -για μενα- δεν θα επρεπε να υπαρχει και να τραβαει βλεμματα.

Θα επαιζα λιγο και με content aware scale -αν το θυμαμαι σωστα απο το CS που εχω να δω 3 εβδομαδες γμτ@#! - για ενα πιο τετραγωνο -οχι τελειως..μαλλον- καδρο.Φυσικα απουσια του πανω αριστερα λουλουδιου.

Στο αλλο που σκαλωνεις...στη συγκεκριμενη δεν βλεπω το λογο να πας στα 17mm.

Αλλα οκ...εστω οτι πηγες.Θα δοκιμαζα να ευθυγραμμισω το δεντρο (και προφανως εκεινη τη πλευρα του τοιχου) με τον καθετο αξονα.Πιστευω θα εμοιαζε πιο ευκολα αληθοφανη-λογικη.

Απο κει και επειτα..αναλογα τι θες να δωσεις στην εκαστοτε φωτο δεν υπαρχει λογος να τραβηξεις τιποτα "ισιο"

Πχ....με oλιγον searching στο 1χ..

(ξαναλεω αναλογα τη φωτο..)

47717.jpg

Αν ευθυγραμμιστεί το δέντρο δεν θα είναι ίσια η πόρτα αριστερά, εγώ προτιμώ την

πόρτα!

Έχω μια φωτογραφία και θα ήθελα τη γνώμη σας για ευθυγράμμιση ορίζοντα, θα

ανεβάσω τη φωτο μετά

για τη συγκεκριμενη φωτο θεωρω οτι ειναι λαθος αρκετα πραματα..

(το 17αρη και η θεση που εκατσε εν πρωτοις και οι γωνιες που εκ των πραγματων απο εκει δεν μπορουσε να ειχε αλλες..ωστε να ειναι πιο "δοκιμο").

Προσωπικα θεωρω οτι αφηνεις την προοπτικη να κανει τα παιχνιδια της κρατωντας οσο το δυνατο καποια standard στοιχεια "ισια" (εφοσον ειναι ισια βεβαια.)

Τωρα ποια στοιχεια ειναι αυτα...ειναι αναλογα τη φωτογραφια ..και το φωτογραφο.

Στην προηγουμε φωτο απο 1χ ,αν και δεν ειναι τραβηγμενη στη τυχη ,δεν υπαρχει καποια ευθεια "ισια".

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.