Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

μέσα από τα σχόλια γίνομαστε καλύτεροι

Και από τις φιλικές επεξεργασίες των άλλων μελών

Trol-face.jpg

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

color σε μια δευτερη προσπαθεια hdr.

(θεωρητικα θα ζητουσα raw...πρακτικα δεν εχω μηχανημα ουτε να την ανοιξω)

Προσπαθωντας να μιμηθω κατι φωτος που ειδα καπου καπως καποτε..

(resize απο αρχικο jpg μηχανης...no raw this time και ενα crop και resize προσπαθωντας να δω αν προτιμω παραπανω "μαυριλα" εναντι λεπτομερειας.

Η μπιχλα ειναι ενα μειον στη λεπτομερεια.)

img1785res.jpg

img1785res2.jpg

Y.Γ1

Kανα δυο δοκιμες ακομα και ενα πιο καθαορο mouse ..θα το εχω : p

Y.Γ2

Long live paint.net

Προχθές με την πανσέληνο :)

klmXe.jpg

Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να αφαιρέσω εκείνο το πράσινο Flare; Έχω το RAW της φωτογραφίας...

f3DPU.jpg

Z2F6X.jpg

Κάτι άσχετο, παίζει να έκανα κάποιο fail στο resizing και έριξε την ποιότητα σε σχέση με ότι έβλεπα στο PS

[MENTION=3673]hayabusa[/MENTION], soz man, έκανα ένα EDIT :hehe:

DnLP3.png

Btw, κανένα προγραμματάκι για να μην τραβάω screenshot τα exif παίζει; :p

Για την πρώτη, δεν ξέρω πως μπορείς να αφαιρέσεις το flare, αλλά όσον αφορά τη λήψη πιστεύω το ήθελε το f8 του το φεγγαράκι για να βγει λίγο καλύτερα. ;)

Όσο για το άλλο, δοκιμασε το Opanda Exif viewer. Μπορείς να αντιγράψεις όποιες πληροφορίες θέλεις και να τις επικολλήσεις οπουδήποτε με μορφή κειμένου.

[MENTION=9685]Jerry007[/MENTION]

βρηκα αυτο για το flare

Removing Rainbow Flare with Photoshop « Just about Photography

tutorial: how to remove lens flare (dialup ok): Sony Talk Forum: Digital Photography Review

How to remove lens flare in Photoshop | Video « Wonder How To

το καλυτερο για εμενα ειναι αυτο : Using GIMP to remove dastardly lens flare – Schadenfreude

όμως απ αυτά που διάβασα λίγο δεν είναι στάνταρ η διαδικασία και εξαρτάται από κάθε εικόνα!

φωτοπαιζοντας προχειρα με θεμα παλια παιχνιδια (απο μινι εκθεση στο Ευγενιδειο)

θα ηθελα πολυ να μην ειχε περιφραξη γυρω απο τα βαθρα και να τα εβγαζα απο κοντα

αλλα απ'την αλλη κατανοω και τους ευλογους φοβους του συλλεκτη

vintagetoys2.jpg

vintagetoys3.jpg

vintagetoys4.jpg

vintagetoys5.jpg

vintagetoys6.jpg

vintagetoys7.jpg

vintagetoys8.jpg

vintagetoys9.jpg

μπραβο ρε hayabusa.

πολυ ωραιες..ειδικα ο φωτισμος

λιγα λογια ;

αν κ πιστευω θα σε επαιρνε να σηκωνες λιγο την μηχανη και οχι τοσο ξαπλα..

επισης εσυ ποτε πηρες 24-70 νικον ; :p

μπραβο ρε hayabusa.

πολυ ωραιες..ειδικα ο φωτισμος

λιγα λογια ;

αν κ πιστευω θα σε επαιρνε να σηκωνες λιγο την μηχανη και οχι τοσο ξαπλα..

επισης εσυ ποτε πηρες 24-70 νικον ; :p

Aπό το Σεπτέμβριο τον έχω ρε. Είχες βάλει και like στο τότε ποστ :p

http://www.thelab.gr/ektypwtes-kai-psifiaki-fwtografia/peri-fwtografikon-mixanon-fakon-kai-loipon-aksesouar-72615-191.html#post1063083571

Δοκίμασα και διάφορα άλλα κάδρα αλλά δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα.

Φωτισμό μη φανταστείς τιποτα σπουδαίο. Μια λάμπα φθορισμού από μπροστά (αλλά αρκετά μακρυά ώστε να συνεισφέρει πολύ λίγο) και το led του κινητού από πάνω (και προς τα πίσω), κι αυτό σε αρκετή απόσταση και στην χαμηλότερη ένταση.

α ναι μωρε , το ειχα ξεχασει..

και για πατωμα ; αυτο το reflection τι ειναι ;

αυτο το reflection τι ειναι ;

action στο PS. κάτω από το αυτοκίνητο είχε τζάμι, αλλά η αντανάκλασή του δεν με ικανοποίησε οπότε χρησιμοποίησα αυτό.

@haya

Aν τα φωτα τα ειχες ολα μακρια τη "μαυριλα" πως την πετυχες??

Θεωρητικα με την διαχυση θα επρεπε να ειχες πιασει φως και σε αλλα σημεια.

Για την ιστορια εγω το πηγα αναποδα..Φλασακι κρατημενο στο χερι στα 5-10cm απο πανω

και με το nd400 στο φακο ωστε στη γενικη μαυριλα που ειχα -μεσω ρυθμισεων- να περνουσε μονο οτι φωτιζε το φλας.(το οποιο ηταν στο 1/8 της δυναμης..ισως και 1/4 ..σε αυτα τα 2 επαιξα δε θυμαμαι ποσο ειχα σε αυτη)

Ωραιο αποτελεσμα παντως..εξεπλαγην ευχαριστα.:p

[MENTION=573]aggelopas[/MENTION].

Για point&click καλο ειναι..παιχνιδια δεν παιζω.

όλα όσα βρίσκονταn από πίσω, ήταν αρκετά μακρυά από το θέμα ώστε να φωτίζονται ελάχιστα εως καθόλου (ή τουλάχιστον τόσο λίγο ώστε να γράψουν ελάχιστα ακόμη και στα 10 δευτερόλεπτα). βασικά όμως αυτό έγινε με το ledάκι του κινητού που φώτιζε κόντρα νομίζω.

Φυσικά το αποτέλεσμα δεν ήταν εξαρχής αυτό που φαίνεται. Υπήρχαν διάφορες μικρολεπτομέρειες οι οποίες αφαιρέθηκαν με το ps.

Δεν το σκέφτηκα καθόλου να παίξω με το ND400. ΘΑ το δοκιμάσω κάποια στιγμή για να δω πόσο πιο εύκολα ή δύσκολα παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα.

Για τα μακρινα οκ..για το γυρω απο το αμαξι λεω.

Βαλε ενα printscreen το raw αν θελεις.

(μη βαλεις το αρχειο..δε εχω pc για photoshop.Ενα paint.net με 1000 ζορια το ετρεξα.)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.