Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Πάντως να ξέρετε ότι πολλοί αποφεύγουν να συμμετάσχουν και στο θέμα λόγο αυτού του στυλ που έχει επικρατήσει... ίσως θα έπρεπε να υπάρχει και ένα αδερφάκι θέμα για πιο light καταστάσεις, πιο καφενείο...

παντως νομιζω οτι ειναι τραβηγμενο και μπορει να ενοχλήσει κάποιους να παιρνείς μια φωτογραφία που εχει τραβηξει άλλος και να την ξεχυλωνεις.

Το οτι το thread είναι για δοκιμες και δεν πρεπει να επικρατει "υφακι" ειναι αλλο θεμα και συμφωνω με τους προηγούμενους, δεν έχει ομως σχεση με το αν μπορεις να κανεις οτι σου κατεβει σε φωτογραφίες αλλων.

Πάντως να ξέρετε ότι πολλοί αποφεύγουν να συμμετάσχουν και στο θέμα λόγο αυτού του στυλ που έχει επικρατήσει... ίσως θα έπρεπε να υπάρχει και ένα αδερφάκι θέμα για πιο light καταστάσεις, πιο καφενείο...

κακώς, άλλωστε από τότε που έφυγε ο dubber έπεσε και το επίπεδο κατακόρυφα :p

Πέρα από την πλάκα, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να φοβάται κάποιος. Άλλωστε η κριτική πάντα καλοπροαίρετη ειναι πιστεύω με όποιο τρόπο κι αν γίνεται. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς από εδώ πως ειναι αυθεντία.

παντως νομιζω οτι ειναι τραβηγμενο και μπορει να ενοχλήσει κάποιους να παιρνείς μια φωτογραφία που εχει τραβηξει άλλος και να την ξεχυλωνεις.

Το οτι το thread είναι για δοκιμες και δεν πρεπει να επικρατει "υφακι" ειναι αλλο θεμα και συμφωνω με τους προηγούμενους, δεν έχει ομως σχεση με το αν μπορεις να κανεις οτι σου κατεβει σε φωτογραφίες αλλων.

ας μην υπερβάλλουμε θα έλεγα. γιατί να σε πειράξει από την στιγμή που ανεβάζοντας την στο ίντερνετ μπορούν να την δούν χιλιάδες μάτια και να της κάνουν ότι μπορείς να φανταστείς (ακόμη και κατάχρηση εις βάρος σου και εν αγνοία σου).

Δεν την πήρε να την πουλήσει στο κάτω-κάτω, ένα πειραματισμό έκανε όπως όλοι έχουμε κάνει (άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι) κάνει κατά καιρούς.

Κάθε φωτογραφία που ανεβάζεις μπορεί να την κατεβάσουν 100 άτομα και να τις κάνουν 1000 παραλαγές. Υπάρχει κανένα copyright? Κάποιος περιορισμός; Είναι 632 σελίδες thread μέχρι στιγμής, θυμάται κανείς κάποια φωτογραφία 10 σελίδες πίσω;

Ανεβάζετε τις φωτογραφίες σας γιατί θέλετε να τις δείξετε σε ένα κοινό. Από κει και πέρα, αν θέλει να το κάνει και κάποιος άλλος τι σας ενοχλεί;

Εδώ δεν έχουμε copyrights. Αν δεν θέλετε τέτοια θέματα με τις φωτογραφίες σας, σηκώστε ένα blog, ταράξτε τις στο watermark και τα copyright και κάντε δουλειά σας.

Τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται μέσα από υγιείς συζητήσεις, παρατηρήσεις και δοκιμές.

Παλι αλλου χαζευα ...Ας πω και γω τη γνωμη μου.

Ορμωμενος απο αυτο και μονο

Αν σου ενοχλεί την αισθητική, μπορείς απλά να την προσπεράσεις.

..θα συμφωνησω με την λογικη του αγγελου.

(στα γραπτα ισως ξεφυγε ακουστηκε σοβαρο κλπ)

Συνηθως η καθε φωτογραφια παρουσιαζεται απο τον δημιουργο του ως κατι τελειωμενο.

Οσο καλη ή κακη φωτογραφια μπορει να ειναι δεν ειναι σκοπιμο να επεμβαινουμε σε αυτην.

Μπορουμε να βλεπουμε μια οποιαδηποτε φωτογραφια ως καλη ή κακη αναλογα με τα γουστα μας -ασχετως της φωτογραφιας-

αλλα μου φαινεται παραλογο να θελουμε να προβαλουμε τα "θελω" μας και τα "γουστα" μας στην προσωπικη επιλογη του δημιουργου της...ιδιως με ακομψο τροπο.

Και κακα τα ψεματα ηταν ακομψος.Οχι οτι θελει κρεμασμα κλπ ..

Να πω οτι ειχε κολλησει ο σακης και ελεγε πως να την βελτιωσει οκ...ειναι ο μοναδικος τροπος να παρεις μια φωτο και να της αλλαξεις τα φωτα και να την ποσταρεις χωρις ερωτηση.

Σαν πιο χειροπιαστο παραδειγμα του παραπανω ειναι το να μπω σε σπιτι καποιου και να πω

"Τι μπο___λο ειναι αυτο?? " και να αρχισω να μεταφερω επιπλα δεξια και αριστερα κατα τα δικα μου γουστα.

Το πιο πιθανο ειναι απλα να ρωτησετε το σκεπτικο γυρω απο την συγκεκριμενη τοποθετηση.

υ.γ1

Ενδεχεται να κολλησετε στο ποιος ειναι ο σακης και πρεπει να ζηταμε και αδεια κλπ..

Το ιδιο θα ισχυε για τον οποιοδηποτε..Ετυχε να ειναι ....

υ.γ2

Ενδεχεται να κολλησετε στο γεγονος τι @@ιες λεω τη στιγμη που δεν πρεπει να παιζει αλλος που να εχει πειραξει περισσοτερες φωτο αλλων εδω μεσα απο μενα.

Well...πλεον εδω και καμποσο εως πολυ καιρο..ζητω αδεια να παρω ..και συνηθως επιστρεφω μεσω pm ,msn αν δεν εχω εξαρχης το οκ να ποσταρω το αποτελεσμα.

Αυτα σαν σκεψεις απο μενα. Ελεγα να το γραψω στο quote του μεσια αλλα δεν ...Ουτως η αλλως ξερω οτι ο σακης δεν προκειται να πειραχθει ουτε απο τον mesias ουτε τωρα.

Απλα καπως ετσι το σκεφτομαι..

Παλι αλλου χαζευα ...Ας πω και γω τη γνωμη μου.

Ορμωμενος απο αυτο και μονο

..θα συμφωνησω με την λογικη του αγγελου.

(στα γραπτα ισως ξεφυγε ακουστηκε σοβαρο κλπ)

Συνηθως η καθε φωτογραφια παρουσιαζεται απο τον δημιουργο του ως κατι τελειωμενο.

Οσο καλη ή κακη φωτογραφια μπορει να ειναι δεν ειναι σκοπιμο να επεμβαινουμε σε αυτην.

Μπορουμε να βλεπουμε μια οποιαδηποτε φωτογραφια ως καλη ή κακη αναλογα με τα γουστα μας -ασχετως της φωτογραφιας-

αλλα μου φαινεται παραλογο να θελουμε να προβαλουμε τα "θελω" μας και τα "γουστα" μας στην προσωπικη επιλογη του δημιουργου της...ιδιως με ακομψο τροπο.

Και κακα τα ψεματα ηταν ακομψος.Οχι οτι θελει κρεμασμα κλπ ..

Να πω οτι ειχε κολλησει ο σακης και ελεγε πως να την βελτιωσει οκ...ειναι ο μοναδικος τροπος να παρεις μια φωτο και να της αλλαξεις τα φωτα και να την ποσταρεις χωρις ερωτηση.

Σαν πιο χειροπιαστο παραδειγμα του παραπανω ειναι το να μπω σε σπιτι καποιου και να πω

"Τι μπο___λο ειναι αυτο?? " και να αρχισω να μεταφερω επιπλα δεξια και αριστερα κατα τα δικα μου γουστα.

Το πιο πιθανο ειναι απλα να ρωτησετε το σκεπτικο γυρω απο την συγκεκριμενη τοποθετηση.

υ.γ1

Ενδεχεται να κολλησετε στο ποιος ειναι ο σακης και πρεπει να ζηταμε και αδεια κλπ..

Το ιδιο θα ισχυε για τον οποιοδηποτε..Ετυχε να ειναι ....

υ.γ2

Ενδεχεται να κολλησετε στο γεγονος τι @@ιες λεω τη στιγμη που δεν πρεπει να παιζει αλλος που να εχει πειραξει περισσοτερες φωτο αλλων εδω μεσα απο μενα.

Well...πλεον εδω και καμποσο εως πολυ καιρο..ζητω αδεια να παρω ..και συνηθως επιστρεφω μεσω pm ,msn αν δεν εχω εξαρχης το οκ να ποσταρω το αποτελεσμα.

Αυτα σαν σκεψεις απο μενα. Ελεγα να το γραψω στο quote του μεσια αλλα δεν ...Ουτως η αλλως ξερω οτι ο σακης δεν προκειται να πειραχθει ουτε απο τον mesias ουτε τωρα.

Απλα καπως ετσι το σκεφτομαι..

Άστοχο το παράδειγμα σου. Το Thelab δεν είναι σπίτι κανενός, Είναι δικτυακός τόπος σε δημόσια θέα και χρίση.

Ίσως αν έβγαζες το σαλονάκι σου στην πλατεία Συντάγματος να ταίριαζε σαν παράδειγμα : P

Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορεί να είσαι αντίθετος με κάθε μορφή περιορισμού που προσπαθούν να επιβάλουν οι καινούριοι νόμοι περί δικαιωμάτων και να διαμαρτύρεσαι για μια φωτογραφία που επεξεργάσθηκε κάποιος. Εκτός αν είσαι υπέρμαχος των εταιριών διανομής : O

Άλλωστε η επεξεργασμένη φωτογραφία είναι πλέον άλλη δημιουργία.

Σε λίγο από τις εκθέσεις μοντέρνας γλυπτικής θα ζητάνε δικαιώματα οι κατασκευαστές σωλήνων, ελατηρίων, γραναζιών, κλπ, επειδή ο καλλιτέχνης ηλεκτροκόλλησε τα συγκεκριμένα αντικείμενα για να υλοποιήσει το έργο του.

αντι να χαιρεστε που ο αλλος ασχολειται με την φωτογραφια σας , σας πειραζει και σας θιγει που δεν πηρε την αδεια σας.

να πω οτι την ανεβασε σε αλλο ιστοτοπο η την παρουσιασε σαν δικια του , εχετε δικιο

αλλα κανετε σαν να ειναι αιθουσα γκαλερι το thelab και σας κατεβαζουν το εργο τεχνης , αντικαθιστοντας το με την δικια του πινελια πανω στο εργο σας

Την καλημέρα μου στα παιδιά του forum .

Λοιπόν όσον αναφορά την φωτογραφία έχετε δίκιο ότι είναι υπερκορεσμενη όταν την έκανα ήμουν σε tn panel και δεν φαινόταν τόσο ''άσχημο'' το αποτέλεσμα.

Όσον αναφορά το θέμα της επεξεργασίας ζητώ συγγνώμη από τον Σάκη ([MENTION=1251]Sakis[/MENTION]) που δεν τον ρώτησα εάν μπορώ να κάνω δόκιμη δεν θα το επαναλαμβάνω ,εάν φέρνω τέτοια αναστάτωση .Εννοείτε ότι η φωτογραφία δεν ανεβαίνει πουθενά άλλου παρά μόνο εδω .

:)

Έλα για να ξεκολλάμε :)

Περσινές είναι, αλλά δεν είχα όρεξη να ασχοληθώ.

Κέρκυρα, Πάσχα 2011

band4.jpg

Οι μπάντες της Κέρκυρας, στην περιφορά του επιταφίου, πένθιμα εμβατήρια και ατμόσφαιρα.

Grief-blinds.jpg

Τα παράθυρα στολίζονται με πανιά σκούρου κόκκινου χρώματος σε ένδειξη πένθους.

Kanoni-statue.jpg

Στο Κανόνι.

Nightlamp.jpg

Στα καντούνια (στενάκια).

Pontikonisi.jpg

Μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές της Ελλάδας, το Ποντικονήσι και η Παναγία των Βλαχερνών.

Nancy-Evi.jpg

Η Νάνσυ-Εύη, θα κάνει παρέα στην Λουλού μόλις ασχοληθώ λίγο μαζί της :)

Eimai-Servos.jpg

Από την περσινή φωτοβόλτα μας, κρίμα που πλέον είναι συνηθισμένη εικόνα.

Άστοχο το παράδειγμα σου. Το Thelab δεν είναι σπίτι κανενός, Είναι δικτυακός τόπος σε δημόσια θέα και χρίση.

Ίσως αν έβγαζες το σαλονάκι σου στην πλατεία Συντάγματος να ταίριαζε σαν παράδειγμα : P

Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορεί να είσαι αντίθετος με κάθε μορφή περιορισμού που προσπαθούν να επιβάλουν οι καινούριοι νόμοι περί δικαιωμάτων και να διαμαρτύρεσαι για μια φωτογραφία που επεξεργάσθηκε κάποιος. Εκτός αν είσαι υπέρμαχος των εταιριών διανομής : O

Άλλωστε η επεξεργασμένη φωτογραφία είναι πλέον άλλη δημιουργία.

Σε λίγο από τις εκθέσεις μοντέρνας γλυπτικής θα ζητάνε δικαιώματα οι κατασκευαστές σωλήνων, ελατηρίων, γραναζιών, κλπ, επειδή ο καλλιτέχνης ηλεκτροκόλλησε τα συγκεκριμένα αντικείμενα για να υλοποιήσει το έργο του.

Παρακληση να μην σβηστουν τα προηγουμενα ποστ.

Καθολου αστοχο το παραδειγμα.Απλα το αντιλαμβανεσαι λαθος.

Ο χωρος που εχει δημιουργησει ο εκαστοτε ιδιοκτητης στο χωρο του ειναι δημιουργημα του.Αν δεν στο ζητησει δεν εχεις δικαιωμα να του τον αλλαξεις.

Ιδιωτικος δημοσιος χωρος δεν εχει σημασια.

Ομοιως με τους σωληνες ...αν τους ξηλωσω χωρις την αδεια σου απο το σπιτι σου για να κανω την εκθεση γλυπτικης εχεις καθε δικαιωμα να ζητησεις το λογο.

Απο τη στιγμη που αγοραζονται κανονικα και νομοτυπα κανεις δεν επιβαλει ποια θα ειναι η χρηση τους.

(εκτος απο κακοβουλες ενεργειες που συνηθως πλεον αναγραφονται στα disclaimer...αλλο θεμα αυτο)

Τώρα εγώ τί νά πώ;:confused:

μήν νά είναι ό ερμής ανάδρομος;

εχει παιχτεί κάτι καί δέν τό έχω πάρει χαμπάρι;

@Ιάσωνα τό τελευταίο πόστ τό θεωρώ εντελώς άκυρο καί αχρείαστο,δέν θέλω νά πώ τίποτα άλλο από άκυρο χειρότερο,γιατί ξέρω τό ταμπεραμέντο σού τό μεσογειακό,καί τό νεαρό τής ηλικια σου.Τουλάχιστον θά ήθελα νά πείς καί νά κατανομάσεις ποιούς εννοείς έστω και μέ ένα πμ.δηλ. υπάρχουν αυτοί καί οί άλλοι;οί άλλοι και εσείς; εμείς;ποιοί;τελος πάντων;

[MENTION=5249]Jaco[/MENTION] τό ίδιο θά ήθελα και από εσένα,πιό είναι αυτό τό στύλ δηλ.καί εγώ δέν τό έχω πάρει χαμπάρι;τί είναι αυτό πού περιορίζει κάποια παιδιά από τό κάνουν τίς δοκιμές τους ή νά δείξουν κάποια δουλειά ή δέν ξέρω και εγώ τί.έστω ένα πμ και σύ βρέ αδελφέ νά μέ βγάλεις από τήν άγνοιά μου.

[MENTION=93]ΓιαγκΤ[/MENTION] εάν υποθέσω δηλ. ότι ό νίκος έχει λάθος,μέ τήν δική σου λογική εάν κάνω βόλτα στό σύνταγμα,καί έρθουν κάποιοι καί μού σκίσουν τό παντελόνι μού κολήσουν καί 2-3 χρωματιστά αυτοκόλητα,θά πώ εντάξει δέν πειράζει καλά νά πάθω γιατί κυκλοφορώ σέ ελέυθερο μέρος δημόσια καί ό καθένας έχει τό δικαίωμα,καί στό κάτω κάτω δέν έγινε καί τίποτα είναι άλλο παντελόνι τώρα.

@Ραφαήλ δέν τρέχει μία μήν έχεις πρόβλημα,ούτε ό άγγελος τό ενοούσε θυμωμένα.

@άγγελε τί τό θελες και σύ μάνα μου;:)

Το στυλ είναι ότι επικρατεί ανταγωνισμός και όχι διάθεση thread καφενείου ή δοκιμών... Εμένα αυτή η εντύπωση μου δίνεται και γι' αυτό το λόγο εδώ και καιρό, αποφεύγω διαβάζω post που να μην έχει αναρτημένη φωτογραφία... όποια μ' αρέσει απλά την κάνω την κάνω like όποια δεν μ' αρέσει συνεχίζω...

Τέλος αν κάποιος ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα δικαιώματα και την ακεραιότητα του προϊόντος του, θα πρέπει να βρει μεθόδους να το "κλειδώνει" και όταν αυτό δεν είναι δυνατόν να αποφεύγει να το δημοσιοποιεί μέχρι να βρει τρόπο να το κάνει...

[MENTION=1251]Sakis[/MENTION], το παράδειγμα δεν είναι πολύ σωστό, γιατί το "παντελόνι σου" παρέμεινε όπως το έφτιαξες εσύ. Καποιουνού του αρεσε και αλλιώς.

Γενικά έχετε ένα δίκιο, αλλά πιαστήκατε από το λάθος παράδειγμα. Ο Ραφαήλ δεν μείωσε ή καπηλεύτηκε το έργο.

[MENTION=93]ΓιαγκΤ[/MENTION] εάν υποθέσω δηλ. ότι ό νίκος έχει λάθος,μέ τήν δική σου λογική εάν κάνω βόλτα στό σύνταγμα,καί έρθουν κάποιοι καί μού σκίσουν τό παντελόνι μού κολήσουν καί 2-3 χρωματιστά αυτοκόλητα,θά πώ εντάξει δέν πειράζει καλά νά πάθω γιατί κυκλοφορώ σέ ελέυθερο μέρος δημόσια καί ό καθένας έχει τό δικαίωμα,καί στό κάτω κάτω δέν έγινε καί τίποτα είναι άλλο παντελόνι τώρα.

@Ραφαήλ δέν τρέχει μία μήν έχεις πρόβλημα,ούτε ό άγγελος τό ενοούσε θυμωμένα.

@άγγελε τί τό θελες και σύ μάνα μου;:)

Τι σχέση έχει το παντελόνι που φοράς και μετακινείτε μαζί σου με την φωτογραφεία που "εγκατέλειψες" σε δικτυακό τόπο

Για να ταιριάζει το παράδειγμα σου πρέπει το παντελόνι να το αφήσεις σε κάποια πλατεία και να φύγεις

Τεσπα νομίζω το έχουμε εξαντλήσει το θέμα προ πολλού.

Κάποιοι θεωρείται ότι έχετε πνευματικά δικαιώματα και ως εκ τούτου βέτο σε φωτογραφίες που ποστάρετε δημόσια.

Δικαίωμα σας να το πιστεύετε.

Απλά εύχομαι να μην καταφέρετε ποτέ να μας επιβάλετε την άποψη σας

Το στυλ είναι ότι επικρατεί ανταγωνισμός και όχι διάθεση thread καφενείου ή δοκιμών... Εμένα αυτή η εντύπωση μου δίνεται και γι' αυτό το λόγο εδώ και καιρό, αποφεύγω διαβάζω post που να μην έχει αναρτημένη φωτογραφία... όποια μ' αρέσει απλά την κάνω την κάνω like όποια δεν μ' αρέσει συνεχίζω...

Ποιοι ανταγωνιζονται ποιους??

Το πιο πιθανο κατα την αποψη μου ο μονος ανταγωνισμος καλλιεργειται απο τον uploader και μονο με ολους τους υπολοιπους λογο της οποιας φοβιας υπαρχει στο να ανεβασει.

Τέλος αν κάποιος ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα δικαιώματα και την ακεραιότητα του προϊόντος του, θα πρέπει να βρει μεθόδους να το "κλειδώνει" και όταν αυτό δεν είναι δυνατόν να αποφεύγει να το δημοσιοποιεί μέχρι να βρει τρόπο να το κάνει...

Το copyright με την μορφη που λετε ...δεν εχει σχεση εδω περα,

Ουδεποτε αρνηθηκε ο σακης η ο οποιοσδηποτε αλλος να ανεβασει εικονα ειδικα για καποιον ωστε να την κανει desktop klp.

Επειδη μαλλον η γενικη εικονα των οσων υποστηριζω ,εγω ο αγγελος και πιθανων ο σακης χαθηκε και ψαχνεται να βρειτε πληρη αντιστοιχια στα παραδειγματα..αποφευγω να δωσω αλλο.

Υ.Γ

Οπως και να χει κακως δεν ανεβαζετε φωτογραφιες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.