Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Πάς κοντά συκώνεις τό τρίποδο.κατεβάζεις τήν κάμερα καίκόβεις τόν ουρανό όσο μπορείς.στήν ανάγκη μετά κροπάρεις...έτσι καί αλλιώς ό ουρανός τώρα είναι αδιάφορος..

Ωραία Λευτερη!

Θα συμφωνήσω με τον Σακη οτι έπρεπε να πλησιάσεις και να αφαιρέσεις ουρανό.

Εαν μου επιτρέπεις, μια πρόταση απο εμενα.

post-4091-1416075763,6626_thumb.jpg

Ωραία Λευτερη!

Θα συμφωνήσω με τον Σακη οτι έπρεπε να πλησιάσεις και να αφαιρέσεις ουρανό.

Εαν μου επιτρέπεις, μια πρόταση απο εμενα.

ανοιχτά!

έχω το ανάποδο θα έλεγα,το βράχο στο πρώτο κατώτερο τρίτο.αστοχία τελείως

Σίγουρα όχι καλλιτεχνικές, ούτε "ρυθμισμένες" και ενδιαφέρουσες photos όπως οι περισσότερες σας, αλλά μιας και πριν λίγο πήρα χαμπάρι τι παίζει, ας δώσω 2-3 shitty macro photos...

Μια άσχετη, μια ωραιούλα ( κατ' εμέ ) photo των μνημών που δοκιμάζω για review αυτή την εποχή:

img_0001opbgx.jpg

Και στο αξιοπερίεργο της ημέρας...

Μάζευα την αποθηκούλα και το testing room τις τελευταίες μέρες όποτε έβρισκα λίγο λάσκα χρόνο, και μέσα στην σκόνη που μαζεύουνε τα δωμάτια που είναι γεμάτα ηλεκτρονικά ( κλειστά σε κουτιά και μη ) και ανεμιστήρες εσωτερικούς & εξωτερικούς, είχαμε σκονούλα αρκετή σε διάφορα σημεία.

Ακόμα και σχετικά ψηλά στον τοίχο...

Κυρίως "νιφάδες" που έφευγαν σαν κομμάτια από τις ψύχτρες/ανεμιστήρες.

Όμως παρατήρησα κάτι περίεργο σε μερικά κομμάτια, αρκετά μικρά.

Πέραν από την σκόνη στον τοίχο, σε κάποια σημεία υπήρχανε κάτι μικρά κομματάκια σκόνης σε σχήμα "μικρού ριζιού".

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ένα από αυτά απλά το φύσηξα να πέσει κάτω για να το πάρω την επόμενη φορά με την σκούπα, πήγα σήμερα πάλι, και το βρήκα πάλι ψηλά στον τοίχο σχεδόν στην ίδια θέση... τότε πήγε ο νους μου στο "αδιανόητο".

Αυτό το μικροσκοπικό παπαράκι δεν ήταν σκόνη... well... ήταν σκόνη πιασμένη πάνω σε κάτι άλλο ( οι φωτογραφίες απατούνε, όπως και τα φαινόμενα που λέμε, με γυμνό μάτι είναι αρκετά μικρό και απλά φαίνεται σαν ένα πολύ μικρό μπαλάκι σκόνη )...

wtf1i3xz6.jpg

img_0034vfykj.jpg

img_00368dkiw.jpg

img_00386djop.jpg

F*cking little clothes moths.

Ναι, πιο κοντά δεν πάει;

Με την παρούσα φωτογραφική όχι, έχω ξεμείνει με μια παλιά compact Canon 3.2MP :D

Η καλή εψόφησε και για service μου ζητάνε 300€.

Προτιμώ να τα φάω σε σουβλάκια πρωτού φύγω για Αμερική, και παίρνω εκεί καινούργια καλή.

[MENTION=2502]Galioni[/MENTION]

Ωραίο φως και επεξεργασία και ίσως μετακινήθηκες για να φανεί και η

σημαία στο βάθος :T:

Απλά μου φαίνεται ότι προσπάθησες να συμπεριλάβεις όσα περισσότερα

μπορούσες στη συγκεκριμένη φωτογραφία με αποτέλεσμα να χάνεται το θέμα σου!

Πχ ένα θέμα θα μπορούσε να είναι παλιό-νεο-παλιό, με ένα κάθετο κάδρο (ή crop) και

στην κάτω αριστερά άκρη να ξεκινάει το σκαλοπάτι που να χρησιμοποιείται και σαν leading line

κτλ κτλ!

Το f/3.5 καλύτερα να ήταν f/8 ή f/11 πχ (και για καλύτερη οξύτητα)

Πάντως λόγω ευρυγωνίου έχεις καλό βαθος πεδίου και με το f/3.5 απ ότι βλέπω!

[MENTION=2502]με αποτέλεσμα να χάνεται το θέμα σου!

Εμένα πάλι, τόσο άσπρος και φωτεινός που είναι ο αρχαίος ναός, το μάτι αμέσως κολλάει αμέσως εκεί.

Εμένα μου αρέσει το καδράρισμα, με μια μικρή ένσταση, θα προτιμούσα να μην είχε κοπεί ο κίονας του ναού (κέντρο της φωτό) στο πάνω μέρος. Έκθεση σωστή τη βλέπω.

Ένα εναλλακτικό καδράρισμα θα ήταν λίγο πιο αριστερά η μηχανή με λιγότερο κενό χώρο δεξιά και ολόκληρο τον αριστερό κίονα.

Εμένα μου αρέσει το καδράρισμα, με μια μικρή ένσταση, θα προτιμούσα να μην είχε κοπεί ο κίονας του ναού (κέντρο της φωτό) στο πάνω μέρος. Έκθεση σωστή τη βλέπω.

Ένα εναλλακτικό καδράρισμα θα ήταν λίγο πιο αριστερά η μηχανή με λιγότερο κενό χώρο δεξιά και ολόκληρο τον αριστερό κίονα.

Ευχαριστώ για τα σχόλια :)

Είναι από τις φωτογραφίες που βγάζεις βιαστικά όταν οι φίλοι σου έχουν ήδη προηγηθεί αρκετά και δεν θέλεις να πάρουν χαμπάρι ότι έχεις μείνει (πάλι) τόσο πίσω βγάζοντας φωτογραφίες που (πάλι) κάποτε έχεις ξαναβγάλει...

Που όταν τις βγάζεις βιαστικά και τις κοιτάς ψύχραιμα στον υπολογιστή με το φόβο ότι έχουν βγει στραβές/κακοεστιασμένες/κουνημένες, έχεις ένα σφίξιμο δίπλα στη σκέψη "ωραία βγήκε τελικά αλλά ρε γ@μώτο ήθελε ένα κλικ πιο πάνω... " :slap:

Μία από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αν κάποια στιγμή αλλάξω και οθόνη, θα δω και τις υπόλοιπες :p

qM4eB.jpg

Model = Canon EOS 400D DIGITAL

Exposure Time = 1/40"

F Number = F4.5

Exposure Program = Aperture priority

ISO Speed Ratings = 400

Focal Length = 70mm

πολύ ωραίο το Peugeot :T:

Επίσης μου άρεσε και η τελευταία, ειδικά έτσι όπως έχουν γράψει τα βουνά στο βάθος.

Αν μπορούσες να έχεις φέρει ακόμη πιο κοντά το μοναστήρι/εκκλησία με αυτό το φόντο θα ήταν φανταστική

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.