Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Για το ματι ειμαι σιγουρος οτι το ειχα δει και εκανα τις αναλογες διορθωσεις στο Photoshop, ισως ανεβασα το αρχειο πριν το edit. Το τζαμι ειναι του τραμ και αυτος που φενεται ειναι ενας φιλος που φωτογραφιζαμε μαζι, η κοπελα σε μερικες φωτογραφιες δεν ηξερε που να πρωτοκοιταξει :D

Στην 2η δεν ηξερα οτι ειχε φερει μαζι τον zoom φακο του ο αλλος οποτε την εβγαλα με οτι ειχα, την επομενη φορα θα το δοκιμασω και αυτο.

Καταρχην ευχαριστω! Οσον αφορα την επεξεργασια, 2η φορα δοκιμαζα pp με σκοπο την βελτιωση προσώπου οποτε εκανα οτι μπορουσα για να εχω καλυτερο τελικο αποτελεσμα. Σιγουρα στην 2η ειναι τεραστια η διαφορα αλλα μιας και μου δωθηκε η ευκαιρια ειπα να πειραματιστω λιγο παραπανω. Στο μελλον ελπιζω να καταφερω να βρω την ισορροπια αναμεσα στο pp.

Μαλλον ειναι το διαφραγμα μαζι με το pp που σε μπερδευει γιατι απο οτι εβλεπα στο pc μου φαινονται εστιασμενες. Στις 3 πρώτες εχω διαφραγμα 1,8 και στην τελευταια 4,2.

Εν τω μεταξυ βλεπω ολοι να προτιματε την 2η και την 4η ενω εμενα οι αγαπημενες μου ειναι 1η και 2η. Στην 1η μπορειτε να μου πειτε τα σημεια που δεν σας αρεσουν για να τα εχω υποψιν μου την επομενη φορα;

Αν και στην δευτερη δεν φαινεται να εχεις προβλημα...κακως εχεις 1.8(μονο στο bokeh..αλλα οκ).

Αν θες φλουταρισμα πας σε τηλεφακο οπου και με νορμαλ εως μεγαλο(νουμερο) σε διαφραγμα επιτυγχανεις το φλουταρισμα που θες.(+συν οτι το πιο πιθανο να εχεις και καλυτερο bokeh απο τετοιυς φακους)

Για 1.8 καλο θα ηταν αν οχι ο 1.2 ...ο 1.4 ..που και αυτον κατω απο 2 παω μονο αν ειναι εκτακτη αναγκη.

Αν δεν βαριεσαι (:p) δοκιμασε στην 4 ενα πιο τετραγωνο καδρο (οχι ακριβως) κοβωντας λιγο απο δεξια και καμποσο απο αριστερα(να υπαρχει αν οχι ολη μερικως η αντανακλαση της) και μειωσε καπως τα ματια μιας και για μενα τουλαχιστον τα βρισκω πολυ εντονα.

Στην 1 προσωπικα δεν μου αρεσει το φως.Θεωρω οτι δεν το εκμεταλευτηκες σωστα (απο μια καπως ζεστη φωτο που θα μπορουσες να ειχες με τον ηλιο την εβγαλες ψυχρη σαν ληψη...ενω στο pp πηγες για το αναποδο).

ΜΑζεψες γενικα λιγο φως..και τονισες αρκετα με pp μονο καποια σημεια στο προσωπο αμελωντας το υπολοιπο.

Εχει και μια σκια απο το πηγουνι στο λαιμο..που θα επρεπε καπως να την μειωσεις στο pp.

Επισης την αναγκη για εντυπωσιακο background σε τετοια φωτογραφιση..δε μου κατσε παρα μονο στη 2 και 4 οπου το προσωπο πρωταγωνιστει.

Το retouching οκ..αν και αν προκειται για δικες της φωτογραφιες δεν θα το εκανα τοσο εντονο.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Πολυ εντονο το αποτελεσμα του γεμισματος (φλας), η επεγεργασια και ο φωτισμος δεν ξεκολλανε το θεμα απο το φοντο ειναι λιγο φλατ για μενα (οι αρχικες ειναι λιγο καλυτερα),δοκιμασε τον φακο στο 2,2 θα εχεις καλυτερη ευκρινεια στο 1,8 ειναι σοφτ ιδιαιτερα στις κοντινες.

ενώ ο ήλιος είναι πάνω αριστερά, έχεις φωτίσει ανάποδα και απο χαμηλά το πρόσωπο δίνοντας αφύσικη σκιά στο λαιμό, και φλασιά κοντά στα μάτια(δεν κακό απλά υπερφώτισες, έπρεπε απλά να κάνεις πιο άτονες τις φυσικές σκιές το παραγέμισες δλδ)

ομπρέλα για διάχυση ή reflector χρυσό/θερμό, θα σε βοηθούσε περισσότερο νομίζω.

το reflector θα μείωνε ,αν ήταν μεγάλο, και την αφύσικη διαφορά μεταξύ χεριών και προσώπου,σε φωτεινότητα πάντα.

γενικά νομίζω το αρνητικό της σημείο είναι οτι μπορώ να εντοπίσω τη φωτεινή πηγή σου.

Ενας reflector οντως μπορει να ηταν καλυτερος, σε διαφορα tutorials που εχω δει βγαζει πολυ καλα αποτελεσματα. Θα δω σε τι τιμες παιζουν και αν ειναι οικονομικοι μπορει να παρω εναν να τον δοκιμασω. Ευχαριστω παντως για την βοηθεια!

Αν και στην δευτερη δεν φαινεται να εχεις προβλημα...κακως εχεις 1.8(μονο στο bokeh..αλλα οκ).

Αν θες φλουταρισμα πας σε τηλεφακο οπου και με νορμαλ εως μεγαλο(νουμερο) σε διαφραγμα επιτυγχανεις το φλουταρισμα που θες.(+συν οτι το πιο πιθανο να εχεις και καλυτερο bokeh απο τετοιυς φακους)

Για 1.8 καλο θα ηταν αν οχι ο 1.2 ...ο 1.4 ..που και αυτον κατω απο 2 παω μονο αν ειναι εκτακτη αναγκη.

Αν δεν βαριεσαι (:p) δοκιμασε στην 4 ενα πιο τετραγωνο καδρο (οχι ακριβως) κοβωντας λιγο απο δεξια και καμποσο απο αριστερα(να υπαρχει αν οχι ολη μερικως η αντανακλαση της) και μειωσε καπως τα ματια μιας και για μενα τουλαχιστον τα βρισκω πολυ εντονα.

Στην 1 προσωπικα δεν μου αρεσει το φως.Θεωρω οτι δεν το εκμεταλευτηκες σωστα (απο μια καπως ζεστη φωτο που θα μπορουσες να ειχες με τον ηλιο την εβγαλες ψυχρη σαν ληψη...ενω στο pp πηγες για το αναποδο).

ΜΑζεψες γενικα λιγο φως..και τονισες αρκετα με pp μονο καποια σημεια στο προσωπο αμελωντας το υπολοιπο.

Εχει και μια σκια απο το πηγουνι στο λαιμο..που θα επρεπε καπως να την μειωσεις στο pp.

Επισης την αναγκη για εντυπωσιακο background σε τετοια φωτογραφιση..δε μου κατσε παρα μονο στη 2 και 4 οπου το προσωπο πρωταγωνιστει.

Το retouching οκ..αν και αν προκειται για δικες της φωτογραφιες δεν θα το εκανα τοσο εντονο.

Για το 1,8 εχεις δικιο απλα η φωτογραφιση εγινε λιγο περιεργα που δεν προλαβα να ασχοληθω αρκετα με τις ρυθμισεις εκεινη την στιγμη μιας και ημουν στην ουσια 2ος φωτογραφος (και το παιδι που κραταει τα φλας :D ). Ο 70-300 παντως μου αφησε αρκετα καλες εντυπωσεις για πρωτη φορα που χρησιμοποιουσα τηλεφακο, μου φενεται θα τον δανειστω απο τον φιλο μου για παραπανω δοκιμες γιατι μου ανοιξε την ορεξη.

Οσο για το pp θα κανω την δοκιμη με το τετραγωνο καδρο να δω πως θα βγει. Στην 1η εχεις δικιο δεν ασχοληθηκα καθολου με το σωμα ολο το pp εμεινε στο προσωπο οπου προσπαθησα να το φωτισω και να διωξω το ψυχρο white balance που αναφερεις.

Πολυ εντονο το αποτελεσμα του γεμισματος (φλας), η επεγεργασια και ο φωτισμος δεν ξεκολλανε το θεμα απο το φοντο ειναι λιγο φλατ για μενα (οι αρχικες ειναι λιγο καλυτερα),δοκιμασε τον φακο στο 2,2 θα εχεις καλυτερη ευκρινεια στο 1,8 ειναι σοφτ ιδιαιτερα στις κοντινες.

Εχεις δικιο σε μερικες ειναι εντονο το fill flash, την επομενη φορα θα δοκιμασω να παρω μαζι την ομπρελα αλλα και το διαφραγμα που μου προτεινεις ;)

snik Μου αρεσει το χρώμα και το mood που εχεις δώσει.

Πιστεύω οτι έχοντας παρει καλύτερη εκθεση στο πρόσωπο και γενικά στο καδρο σου, σε συνδυασμό με ποιο κλειστό διάφραγμα ή ακόμα καλύτερα με χρηση τηλεφακού θα ειχες επιτύχει πολυ καλύτερο αποτέλεσμα.

Φαίνεται οτι επρεπε να δώσεις περισσότερη βαρύτητα κατα την διαδικασία της φωτογράφισης για να πετύχεις ενα τεχνικά καλύτερο αποτέλεσμα , μιας και στο pp τα πας πολύ καλα :)

Ευχαριστώ :)

Στην πρώτη εχω δώσει ενα glow για μια παραμυθένια αίσθηση( οταν ήμουν εκει εισέπραξα κάτι τέτοιο).

Που ειναι αυτα τα μερη ρε Αγγελε να μαγευτουμε λιγο και μεις απο κοντα!:)

περι pp δεν εχω να πω τιποτα...και το dreamy μου αρεσε.

Θεωρω νομιζω απο ο,τι βλεπω -δεν μπορω να ξερω μιας και δεν ημουν εκει - οτι σαν φωτο στεκει εξισου καλα και χωρις τον κορμο να κρυβει τα χρωματα που υπαρχουν απο πισω.

Απο την αλλη παλι δεν ξερω πως θα φαινοταν αν αδειαζε το καδρο (απο το δεντρο) και εβλεπα εξαρχης το χρωμα που επικρατει πισω ).

Ωραιο δεσιμο/προοπτικη/χασιμο* και το ποταμακι/ρυακι ..ο,τι ειναι.

*εννοω σε κανει να το κοιτας μεχρι εκει που χανεται :p

edit

24-70 παλι ή 70-200??...:p

[MENTION=9964]snik[/MENTION]

είδα ότι στις φωτογραφίες με την κοπέλα την έχεις σουλουπώσει σε πολλά σημεία.

μπορείς να γράψεις δύο λόγια για τη διαδικασία για τον τρόπο;

είναι να μεταφερθεί στο δίπλα thread aka photoshop για να μη χαθεί εδώ.

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Άγγελε, εκπληκτικές οι φωτογραφίες, ως συνήθως :D

edit

24-70 παλι ή 70-200??...:p

70-200 according to the exif :)

έκανες τις γνωστές αλητείες σου?

ποιες είναι αυτές; το γνωστό, πλέον, πακέτο με τα actions, ή κάτι άλλο;

Ευχαριστώ για τα σχόλια παιδια :)

Evan Είναι στην Εύβοια, κοντά στην Κυμη-Μονοδρι που μένω, δεν χριαζετε να εθεις εδω για να τα δεις... η Ελλαδα ειναι γεμάτη τέτοια μερη, αρκει να έχεις όρεξη να τα βρεις.

Νικο έπιασες την σκέψη μου :D

Δεν δοκίμασα χωρίς τον κορμό γιατι μόλις τον ειδα μου έκανε κλικ, ασε που δεν προλάβαινα γιατι σε 10 λεπτα ειχε πεσει η μαυρη νύχτα :p

Ξανα παω και θα δοκιμάσω χωρίς( εαν δεν εχουν πεσει τα φθινοπωρινά φίλα μέχρι το επομενο ΣΚ...)

70-200... και οι δυο , εχει κουμπώσει για τα καλα στο σωμα :D

Λευτερη ναι... :D

Τις έκανα... αλλα βοήθησε η λήψη που έγινε πριν νυχτώσει με 30sec , iso400, f10 όπως και μια ελαφριά ομίχλη που ειχε πέσει.

Διονύση απο οταν πήρα το capture one ( τζάμπα απο το λινκ του racer) τις ανοίγω με αυτο και μετά PS και χρήση των μασκών TK, η δεύτερη ειναι απο 3 λήψεις + - 1 stop

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.