Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

από ποια άποψη;

σα κάδρο καλή μου φαίνεται

όσο για το ότι είναι κουνημένη δε με πειράζει και την ανέβασα να δω τι λέτε και εσείς

Εάν θές κάτι πιό καλυτεχνικό δοκίμασε κάτι άλλο.

Βάλε προτεραιότητα ταχύτητας,καί δώσε ένα δευτερόλεπτο,παίξε μέ τό ζούμ τού φακού,όπως επίσης δοκίμασε μισή περιστροφή τής κάμερας μέ ταυτόχρονη κίνηση πρός τά μπροστά και μετά πάλι πίσω.αυτά πρέπει να τα κάνεις μέσα στό δευτερόλεπτο.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Ολα αυτα που βλεπετε ειναι τα Lights απο προσεγγισεις των αεροπλανων για προσγειωση!

Θα λετε τωρα πολυ αποτομα δεν κατεβαινουν?

Οχι ετσι φαινεται... που να δειτε στις απογειωσεις!

Μετα απο πολυ καιρο απουσιας χθες ειχα παει με μια γνώστη μου για φωτογραφηση, σε λιγο τελειωνω το retouching και τις διορθωσεις στο photoshop και θα τις ανεβασω να τις δειτε να μου πειτε γνωμες. Εχω κρατησεις και τα αρχικα αρχεια οποτε θα βαλω το πριν και το μετα :)

Δεν προλαβα να δω χθες την δευτερη..

Ωραιες.....:p

24-70 in action??Πως και ετσι?

Thanx!

Τον ειχα παρεξηγήσει ρε σι τον 24-70.... πριν αρκετούς μηνες που αποφάσισα να σταματήσω το ultra-wide spamming :p , έψαξα φώτος στο flickr με τον 24-70 και είδα οτι εχει πολυ υψηλές δυνατότητες και τον ειχα παρεξηγήσει... τοπία! μόδα! βραδυνές! τα πάντα όλα.

Οπότε απο την περασμένη άνοιξη τον δουλεύω εντατικά :D

Τελος το retouching, εμενα προσώπικα νομιζω οτι το αποτελεσμα με ικανοποιει αλλα θα ηθελα να ακουσω μια 3η γνωμη (γιατι η δευτερη ηταν της γνωστης μου που της αρεσαν) γιατι πρωτη φoρα δοκιμαζω μερικα πραγματα στο retouch οποτε δεν ξερω αν πετυχαν.

6418492271_06c6827aba_m.jpg 6417976319_0b0dd584e5_m.jpg 6417981999_025ec7b9bd_m.jpg 6417974107_0b99db0af0_m.jpg

Οι παραπάνω τραβηχτηκαν με την eos 450d και τον 50mm f/1.8 εκτος απο την τελευταια που ηταν με τον 70-300. Στις 3 πρώτες εχω χρησιμοποιησει το speedlite 430ex II εκτος καμερας για fill light.

Παρακατω βαζω ωστε να δειτε την πορεια της επεξεργασιας

6418398031_0abe0f6808_m.jpg 6418396585_3d9f6d5ea3_m.jpg 6418492271_06c6827aba_m.jpg

6417977545_55295c2f5e_m.jpg 6417976319_0b0dd584e5_m.jpg

6417980431_513bb4f36e_m.jpg 6417979029_32675f2f81_m.jpg 6417981999_025ec7b9bd_m.jpg

Ωραίο τελικό αποτέλεσμα αλλά σαν σκέψη (για τις δικές μου ανάγκες/κριτήρια) δε μου αρέσει.

Τα πειράγματα επάνω στην κοπέλα την καταστρέφουν αφού μιλάμε για άλλο άτομο στο τέλος!

Πάντα απο τη ΜΗ-επαγγελματική σκοπιά της φωτογραφίας!

Πάντως καλή δουλειά :T:

2,4 από μένα.(συνολικά)

σα ποιότητα μόνο η τελευταία είναι καλή κατά τη γνώμη μου.

οι άλλες μου φαίνονται κάπως ανεστίαστες - κουνημένες.

είναι;

επίσης με τι διαφράγματα είναι;

το ματι το σφαξες στην τελευταια...

Εισαι και σε τζαμι μπροστα και ψιλοφαινεσαι..:p

Απο πλευρας φλας-φως ..2 και 4 και εγω...με την 2 να την προτιμω και γενικοτερα σαν φωτογραφια/ληψη/pp.(λιγο η βινιετα με ενοχλει..αλλα οκ..)

(επισης και η 2η θα επρεπε να βγει με τον 70-300...@200φευγα mm )

το ματι το σφαξες στην τελευταια...

Εισαι και σε τζαμι μπροστα και ψιλοφαινεσαι..:p

Απο πλευρας φλας-φως ..2 και 4 και εγω...με την 2 να την προτιμω και γενικοτερα σαν φωτογραφια/ληψη/pp.(λιγο η βινιετα με ενοχλει..αλλα οκ..)

(επισης και η 2η θα επρεπε να βγει με τον 70-300...@200φευγα mm )

Για το ματι ειμαι σιγουρος οτι το ειχα δει και εκανα τις αναλογες διορθωσεις στο Photoshop, ισως ανεβασα το αρχειο πριν το edit. Το τζαμι ειναι του τραμ και αυτος που φενεται ειναι ενας φιλος που φωτογραφιζαμε μαζι, η κοπελα σε μερικες φωτογραφιες δεν ηξερε που να πρωτοκοιταξει :D

Στην 2η δεν ηξερα οτι ειχε φερει μαζι τον zoom φακο του ο αλλος οποτε την εβγαλα με οτι ειχα, την επομενη φορα θα το δοκιμασω και αυτο.

Ωραίο τελικό αποτέλεσμα αλλά σαν σκέψη (για τις δικές μου ανάγκες/κριτήρια) δε μου αρέσει.

Τα πειράγματα επάνω στην κοπέλα την καταστρέφουν αφού μιλάμε για άλλο άτομο στο τέλος!

Πάντα απο τη ΜΗ-επαγγελματική σκοπιά της φωτογραφίας!

Πάντως καλή δουλειά :T:

Καταρχην ευχαριστω! Οσον αφορα την επεξεργασια, 2η φορα δοκιμαζα pp με σκοπο την βελτιωση προσώπου οποτε εκανα οτι μπορουσα για να εχω καλυτερο τελικο αποτελεσμα. Σιγουρα στην 2η ειναι τεραστια η διαφορα αλλα μιας και μου δωθηκε η ευκαιρια ειπα να πειραματιστω λιγο παραπανω. Στο μελλον ελπιζω να καταφερω να βρω την ισορροπια αναμεσα στο pp.

2,4 από μένα.(συνολικά)

σα ποιότητα μόνο η τελευταία είναι καλή κατά τη γνώμη μου.

οι άλλες μου φαίνονται κάπως ανεστίαστες - κουνημένες.

είναι;

επίσης με τι διαφράγματα είναι;

Μαλλον ειναι το διαφραγμα μαζι με το pp που σε μπερδευει γιατι απο οτι εβλεπα στο pc μου φαινονται εστιασμενες. Στις 3 πρώτες εχω διαφραγμα 1,8 και στην τελευταια 4,2.

Εν τω μεταξυ βλεπω ολοι να προτιματε την 2η και την 4η ενω εμενα οι αγαπημενες μου ειναι 1η και 2η. Στην 1η μπορειτε να μου πειτε τα σημεια που δεν σας αρεσουν για να τα εχω υποψιν μου την επομενη φορα;

ενώ ο ήλιος είναι πάνω αριστερά, έχεις φωτίσει ανάποδα και απο χαμηλά το πρόσωπο δίνοντας αφύσικη σκιά στο λαιμό, και φλασιά κοντά στα μάτια(δεν κακό απλά υπερφώτισες, έπρεπε απλά να κάνεις πιο άτονες τις φυσικές σκιές το παραγέμισες δλδ)

ομπρέλα για διάχυση ή reflector χρυσό/θερμό, θα σε βοηθούσε περισσότερο νομίζω.

το reflector θα μείωνε ,αν ήταν μεγάλο, και την αφύσικη διαφορά μεταξύ χεριών και προσώπου,σε φωτεινότητα πάντα.

γενικά νομίζω το αρνητικό της σημείο είναι οτι μπορώ να εντοπίσω τη φωτεινή πηγή σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.