Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Βλέπω οι φώτο-τουμπανιάρηδες έχετε κάνει like. Σας αρέσει το κάδρο;

Πάει να με οδηγήσει ο δρόμος κάπου και μπαπ πετάγεται στα δεξιά ένας ναός. Επίσης στα αριστερά βρίσκονται δύο τεράστια δέντρα που θέλουν και αυτά να κλέψουν την παράσταση.

Δεν μειώνω την φωτογραφία (ίσως να μην έχω βγάλει ποτέ τόσο καλή), ούτε σας λέω να πάρετε πίσω τα likes, απλά πιστεύω στο ίδιο μέρος έπρεπε να βγούνε φωτογραφίες με τονισμένα μεμονωμένα αντικείμενα ή ολόκληρο το κοιμητήριο σε άλλο κάδρο.

Το πιο πιθανό είναι να χεις δίκιο, από καδράρισμα είμαι ασχετόπουλος. Βόλτα με το ποδήλατο ήμουν κι είχα μόνο τον 16άρη μαζί ,επίσης είχε ξεκινήσει να ψιχαλίζει οπότε δεν ασχολήθηκα πολύ.

Οι συμβούλες κι η καλή κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενες, τώρα μαθαίνω να τραβάω εγώ (και τα τραβάει όλα ο NTG :hehe: )

ρε φωστήρα... παίζει να είσαι ο μόνος που πετάει το υλικό του :)

δεν πετάω τιποτα :)

*ομολογουμένως κατα τύχη έχουν χαθεί τα πρωτότυπα κάποιες φορές από δικό μου λάθος αλλά δεν έσκασα κιόλας.

Το πιο πιθανό είναι να χεις δίκιο, από καδράρισμα είμαι ασχετόπουλος. Βόλτα με το ποδήλατο ήμουν κι είχα μόνο τον 16άρη μαζί ,επίσης είχε ξεκινήσει να ψιχαλίζει οπότε δεν ασχολήθηκα πολύ.

Οι συμβούλες κι η καλή κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενες, τώρα μαθαίνω να τραβάω εγώ (και τα τραβάει όλα ο NTG :hehe: )

Και εγώ άσχετος είμαι γι΄αυτό ρωτάω :p . Μπας και το αναλύσουν οι υπόλοιποι καλύτερα. Όσο για τον Νίκο μην αγχώνεσαι. Τώρα που δεν πάμε για ποδήλατο έχει χρόνο. :tongue:

EDIT ....after posting prototype: Νίκο είσαι καλόοοοοοος.

Και εγώ άσχετος είμαι γι΄αυτό ρωτάω :p . Μπας και το αναλύσουν οι υπόλοιποι καλύτερα. Όσο για τον Νίκο μην αγχώνεσαι. Τώρα που δεν πάμε για ποδήλατο έχει χρόνο. :tongue:

EDIT ....after posting prototype: Νίκο είσαι καλόοοοοοος.

αμα δε το πω θα σκάσω....

αντέχουν οι σαμπρέλες?

κοίτα να μας τον χαλάσεις τον χοντρό.....

Χαίρομαι που σας άρεσε :)

Επεξεργασία έχει ως εξής.

Τρεις εκθέσεις με διαφορά 1,1/3 στοπ, άνοιγμα των RAW στο capture one και έσωσα ως 16bit TIFF, blend των εκθέσεων , χρησιμοποίησα ( όπως παντα ) τα action-tutorial του Tony Kuyper Tony Kuyper Photography για να τονίσω κορεσμό, contrast, οξύτητα, burn-doge κλπ

Βλέποντας το tutorial του Tony Kuyper με μια ματιά, εμένα πχ μου αρέσει περισσότερο η φωτογραφία στα δεξιά πάντως :hmm:Η άλλη μου φαίνεται "επίπεδη".

attachment.php?attachmentid=46249&stc=1&d=1318525833

Είναι από τη σελίδα

Tony Kuyper Photography

(εκτός κι αν δεν κατάλαβα κάτι σωστά)

Υπάρχει και το fill light αν υπάρχει κάποια περιοχή με clipping στο μαύρο πχ.. εμένα μου φαίνεται πιο απλό..

Ή και το adjustment brush σε camera raw/lightroom

post-13595-1416075543,2343_thumb.jpg

μέ ένα Mirror οριζόντια στα σύννεφα θα μου άρεσε :)

ή θα ισορροπούσεπερισσότερο

Κοπρίτη άσε τα χεράκια και δώσε καμια πόζα κι εσύ...

αφού τη ματιά και την καλαισθησία την έχεις....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.