Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

δεν ξέρω, πιστεύω από την κάτω μεριά σίγουρα (ίσως κάτω δεξιά η μηχανή για να πιάνει λίγο θάλασσα και το βαγόνι πάνω αριστερα). ίσως έτσι να έπαιρνε μια πιο "δραματική" διάσταση ετσι.

Απλά υποθέσεις βέβαια...

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Έμπνευση-αποτυχία (πείτε το όπως θέλετε) στιγμής. 50mm F5.6 0.8s

attachment.php?attachmentid=45989&stc=1&d=1317056107

(μπορούσα και καλύτερα το ξέρω αλλά βαρέθηκα μετά :p)

post-23-1416075502,9928_thumb.jpg

Μερικές φωτογραφίες που μου άρεσαν από τις διακοπές μου... περιμένω γνώμες!

Καταπληκτική ματιά φίλε μου,δώσε λίγο προσοχή μόνο τήν επόμενη φορά στό βάθος πεδίου,από τά κάδρα είμαι ενθουσιασμένος:T::T::T:

[MENTION=14701]bikouras[/MENTION] πολύ γουστάρω,

@haya μην είσαι τόσο συγκεκριμένος ανατρίχιασα :p

[MENTION=23]DJD[/MENTION] το χεις.... τώρα που θα έρθω απάνω θα σου δείξω 2-3 πράγματα,καλά το πας

@NtG που χάθηκες μαρή?

[MENTION=1251]Sakis[/MENTION] αϊ ρε.....

[MENTION=14701]bikouras[/MENTION] πολύ γουστάρω,

Me 2

Tο μόνο που με "χαλάει" είναι το 4:3. Έτσι δεν είναι; Και αν ναι, γιατί;

84

to color or not?

efr3925aweb-bw-6482.jpg

efr3925aweb-color-6483.jpg

την προσθέτω εδώ για να μην θαφτούν τα όσα ποσταρίστηκαν μετά

efr3925b-web-6488.jpg

αυτή θα την βάπτιζα "σάστισα"

έγινε ένα ακτινωτό? zoom blur εκτός του παππά.

ξεθώριασε το φόντο και λίγο σα να ξεκόλλησα το θέμα? ή μπα?

@Λευτέρη χωρίς χρώμα,έπρεπε νά ψάξεις άλλο φόντο.Αλλά περίμενε γιά νά μήν είσαι μόνος....

mg4421i.jpg

Εδώ δέν θέλω χεράκια και τέτοια θέλω καθαρά φωτογραφικά σχόλια,τί σάς αρέσει τί όχι καί γιατί...

Me 2

Tο μόνο που με "χαλάει" είναι το 4:3. Έτσι δεν είναι; Και αν ναι, γιατί;

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας!

Αν εννοείς το φορμά της φωτογραφίας (4:3 αναλογία ύψους μήκους) έτσι βγάζει η μηχανή μου.Δεν βλέπω τον λόγο να το γυρίσω σε wide.

Εδώ δέν θέλω χεράκια και τέτοια θέλω καθαρά φωτογραφικά σχόλια,τί σάς αρέσει τί όχι καί γιατί...

Ας κάνω μια προσπάθεια :cool:

Μου αρέσει που ειναι ασπρόμαυρη η φωτογραφία.

1. Θα δοκίμαζα πχ +2 exposure ώστε να φανεί η αντίθεση στην φωτεινότητα ανάμεσα στον πεσμένο κορμό και στα υπόλοιπα δέντρα. Έχουν διαφορά στη φωτεινότητα επειδή στην έγχρωμη φωτογραφία θα έχουν διαφορετικό χρώμα φαντάζομαι.

2. Τότε όμως (με το +2 exposure) θα φαινόταν μια μαυρίλα σε ένα κομμάτι από το δέντρο στο κέντρο κάτι το οποίο θα το διόρθωνα αν γίνεται!

Τέλος θα δοκίμαζα να βγάλω και μια φωτογραφία με ευρυγώνιο φακό έτσι ωστε να έχω κάδρο σε κάδρο!

[MENTION=1251]Sakis[/MENTION]

με βάση το ιστόγραμμα είσαι κάτω πολύ, αλλά φωτίζοντας το απογυμνώνεται το κάδρο.

καλά είσαι απο φως,

είναι λίγο μπουκωμένο μπροστά το καρέ σου

και η επανάληψη μικρολεπτομέρειες απο φύλλα στο προσκήνιο (κάτω)

και απο φύλλα στο φόντο στο βάθος(πάνω στα δέντρα) μπερδεύει το μάτι,χάνεις σε αίσθηση βάθους, η διαφορετικότητα σε χρώμα ίσως να σε βοηθούσε εδώ.

έχει πολύ sharpness η ειναι τίγκα στη υφή το θέμα?

συνολικά δε μου αρέσει,απλά είναι σκοτεινή/ατμοσφαιρική (στην οθόνη μου)

το θέμα είναι θορυβώδες ή είμαι αδιάβαστος δεν σκαλώνει το μάτι πουθενά,όλο ψάχνεις.

Εγω Σακη δε νομιζω οτι φταιει το τεχνικο κομματι. μαρεσουν και ο φωτισμος και οι τονοι. Το προβλημα ειναι οτι μπροστα σου εχεις 2 θεματα.Μαλλον ενθουσιαστηκες και πηγες να τα συμπεριλαβεις και τα 2 σε μια φωτο. μαρεσει πολυ το περιεργο σχημα και υφη του κλαδιου μπροστα και επισης μαρεσουν και οι ογκωδεις κορμοι απο πισω. Σαν συνολο ομως το ενα μπερδευεται με το αλλο και τελικα χανεσαι καπου στη μεση. Μια πιο μινιμαλιστικη προσεγγιση στο περιεργο κλαδι χωρις προσθετα πραγματα στο καδρο θα ηταν ιδανικο. Επισης πιστευω οτι και οι πισω κορμοι σαν θεμα και αυτοι ξεχωριστα, θα ηταν εξισου ομορφο

@λευτερης.... Εμενα μαρεσει με χρωμα αλλα το background ειναι πολυ εντονο και τραβαει το ματι προς τα κει. Οποτε θα προτεινα την α/μ αλλα με σκουρο background για να ξεκολησει καλυτερα το θεμα.πχ...

post-14834-1416075504,8303_thumb.jpg

αλλα και παλι οι δυο ασπρες μπλουζες ενοχλουν λιγακι....

την προσθέτω εδώ για να μην θαφτούν τα όσα ποσταρίστηκαν μετά

efr3925b-web-6488.jpg

αυτή θα την βάπτιζα "σάστισα"

έγινε ένα ακτινωτό? zoom blur εκτός του παππά.

ξεθώριασε το φόντο και λίγο σα να ξεκόλλησα το θέμα? ή μπα?

Το ντεγκραταρισμα του φοντου καταφερε την χρωματικη αδιαφορια που χρειαζεται το "θεμα"

αλλα το βιαστικο blurισμα δεν το αφηνει να ξεκολλησει με επιτυχια!

Η ζωντανια που εχουν τα χρωματα του παππα στην πρωτη εγχρωμη μου αρεσαν περισοτερο!

Γιατι δεν δοκιμαζεις να αλλαξεις χρωμα σε κανενα μπλουζακι!!!!!:clap:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.