Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Λευτέρη, μπορείς να πάρεις και τον 300άρη μου και τον 500άρη μου αν θες. Ειδικά ο 500 σε FF σώμα, θα σκοτώνει!

Τελικά παίζει κάτι κάποια Κυριακή και δε μου λέτε; Κάνω ό,τι θέτε για να βάλω χέρι στον 400άρη 2.8:clap:

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Φωτογραφική στο τρίποδο, φακός στη πιο ευρεία θέση (17mm) διάφραγμα στο πιο ανοιχτό (f/2.8), χρόνος έκθεσης 19" (600/27,2=~22", και μείωσα λίγο ακόμη το χρόνο για να μην έχουμε -στα σίγουρα- κίνηση στα αστέρια). Αυτά επί 12 λήψεις (για να βελτιωθεί το SNR της τελικής φωτογραφίας)

Φωτογραφική στο τρίποδο, φακός στη πιο ευρεία θέση (17mm) διάφραγμα στο πιο ανοιχτό (f/2.8), χρόνος έκθεσης 19" (600/27,2=~22", και μείωσα λίγο ακόμη το χρόνο για να μην έχουμε -στα σίγουρα- κίνηση στα αστέρια). Αυτά επί 12 λήψεις (για να βελτιωθεί το SNR της τελικής φωτογραφίας)

μετατόπιζες μετά την κλίση της μηχανής για κάθε κλικ για να αντισταθμίσεις την κίνηση? ή η εφαρμογή που στάκαρες τα καρρέ έκανε την ευθυγράμμισή τους? iso?

Όχι, η μηχανή ήταν σταθερή, και το DeepSky Stacker τα ευθυγραμμίζει μετά.

ISO 800, μιας και η μηχανή μου στα 1600 έχει αρκετό θόρυβο. 1600-6400 θα ήταν ιδανικά πιστεύω.

Ξέχασα να αναφέρω και 4 επιπλέον λήψεις, που έγιναν στο τέλος των 12 λήψεων, με τις ίδιες ρυθμίσεις, απλώς είχα βάλει και το καπάκι μπροστά στο φακό (για να βγάλω τα dark frames) Κανονικά θέλει αρκετές παραπάνω (30-50 φωτογραφίες του ουρανού (light frames), καμιά 20αριά μαύρες (dark frames), και μερικές άλλες (dark flat frames, bias frames, flat frames) που δεν τις έκανα γιατί δεν ήξερα τι ακριβώς πρέπει να κάνω :p

πού πήγες βρέ;

είναι ψιλο-παλιά αυτή (του Πάσχα), δεν πήγα τώρα :p

Στο Bad-Aibling πέριξ ήμαστε. Δεν έχω συγκρατήσει πολλές τοποθεσίες.

Btw, πρέπει να είχα ανεβάσει και παλιότερα κάποιες από εκεί αλλά ίσως να μην είχα αναφέρει την προέλευσή τους. :)

Με μια FullFrame νομιζω οτι δε θα χρειαζοσουνα ολη αυτη την φασαρια.... Μια φωτο θα αρκουσε.

(θελω και εγω μια :...:)

Αν το λες σε εμένα αυτό, απ'όσο έχω διαβάσει στο photography-on-the.net δεν έχει σημασία το τι μηχανή έχεις. "Απλώς" με μια FF (ή τέλος πάντων μια καλύτερη από την 400δ) θα είχα σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα ;)

Με μια FullFrame νομιζω οτι δε θα χρειαζοσουνα ολη αυτη την φασαρια.... Μια φωτο θα αρκουσε.

(θελω και εγω μια :...:)

η ενα τηλεσκοπιο με μοτερ παρακολουθησης.

Διονυση τα dark frames τα παιρνουν συνηθως για μετρησεις αστρων και οχι τοσο πολυ για φωτογραφισεις.

εχω παρει dark frame με CCD camera για τον λογο που σου ειπα

θα βάλω μια και εγώ λοιπόν παρ'ολο που βγήκε χειρότερη απ'οτι φανταζόμουν(εντελώς out of focus και too noisy)

έτσι να λέω και εγώ οτι έβαλα μια με milky way

Βρίστε κόσμεεεεε :tomato::tomato::tomato::tomato::tomato:

milky.jpg?w=3b85e302

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.