Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Σαφώς. Αυτό που έγραψα παραπάνω, και φαντάζομαι το καταλάβατε όλοι, αφορά πολύ πιο σταθερές/ελεγχόμενες συνθήκες και με τους δύο φακούς να τεστάρονται δίπλα-δίπλα. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα η όποια σύγκριση.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Το έχω παρατηρήσει ορισμένες φορές και εγώ προσωπικά και θυμάμαι και ένα τεστ που είχε κάνει ο racer ή ο performer (δεν είμαι σίγουρος) με κάποιον 80-200 αν θυμάμαι καλά.

:hmm:

Εγώ είχα κάνει μια δοκιμή, ο άλλος ήταν ο 55-200. Για ίδιο διάφραγμα και ίδια mm ο 55-200 ήταν πιο φωτεινός.

BTW, παρατήρησα στο χωριό ότι ο 35άρης "έπιανε" πιο πολλά αστέρια από τον 50άρη.. Δεν ξέρω που οφείλετεται αυτό και κατά πόσο στέκει.

Δε μπορω να εξηγησω πως και γιατι.... Απλα στην πραξη οποτε παω να βγαλω νυχτερινη με τον συγκεκριμενο φακο, γραφει δυσκολα το φως....ειναι τα χιλιοστα??(8) ειναι η ποιοτητα και το μεγεθος των κρυσταλων? ειναι μηπως ορισμενες επιστρωσεις?? μπορει βεβαια να ειναι και η ιδεα μου....

Sigma 50mm 1.4, το λέει κιόλας ;)

[MENTION=4655]racer[/MENTION]: Έχεις κάνει blur με το χέρι σε κάποιες από τις φωτογραφίες; Στην 6 και τη 10 πχ κάτι μου φαίνεται περίεργο.

εδιτ [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION]: γιατί δεν προσπάθησες να φέρεις λίγο πιο κοντά τα θέματα σου (όπως ο racer) ; Νομίζω θα ήταν αρκετά πιο εντυπωσιακές ορισμένες φωτογραφίες. Και είδικά με τον 80-200 θα ξεκόλλαγε και πολύ ωραία το φόντο.

Παραδόξως, αν και με 50άρη ο racer νομίζω προσέγγισε καλύτερα τα θέματά του σε κάποιες περιπτώσεις :)

edit 2 [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] : Τι συζητάτε στην τρίτη φωτό του racer ; :hehe:

Απλα θελω να διαβασω λιγο για την εξεταστικη, ισως κατσω καποια στιγμη να δω πως δουλευει το content aware remover tool tou CS5.

Αλλιως θα την φτοιαξω με healing/clone tool, δεν βοηθησε το εστιακο μηκος της g10 βιαζομουν κιολας(παρεα), οι απο πανω βγάλανε πολυ καλύτερες φωτογραφίες :T:

εδιτ [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION]: γιατί δεν προσπάθησες να φέρεις λίγο πιο κοντά τα θέματα σου (όπως ο racer) ; Νομίζω θα ήταν αρκετά πιο εντυπωσιακές ορισμένες φωτογραφίες. Και είδικά με τον 80-200 θα ξεκόλλαγε και πολύ ωραία το φόντο.

Παραδόξως, αν και με 50άρη ο racer νομίζω προσέγγισε καλύτερα τα θέματά του σε κάποιες περιπτώσεις :)

ξεχνας μια διαφορα

ο 50αρης μπορει να εστιασει στους 30 ποντους (η εστω σε πολυ κοντινη αποσταση)

ο 80-200 θα πρεπει να παω πολυ πισω για να ζουμαρω , ως αποτελεσμα να φαινονται και τα πλεγματα.

επισης τις φωτογραφιες racer τις εσωσες με 800κιλα sharpening γτ οι πρωτοτυπες ηταν χαλια

στην τριτη σαν "gomar" , λεγαμε τα δικα μας :hehe:

περιμενεις να σου πω filenames τωρα ; αν οχι ολες οι περισσοτερες η ανεστιαστες ηταν η φλου.

και μη μου πεις μα τραβαγα στο 1.4 λογικο ειναι, γιατι θα σου πω ας μη τραβαγες στο 1.4

μετα ομως μη μου πεις μα δε μπορω να εστιασω, γιατι θα σου πω ας μην ειχες νεξ

και μετα μη μου πεις η νεξ τραβαει καλα high iso και καλα βιντεο γιατι θα σου πω οτι και με την d40 , θα εβγαζες καλυτερες φωτογραφιες απο αυτες και οχι να θελουν 15 ωρες επεξεργασια η καθε μια.

σε ποιον να πεις που σου εκανα σκια με το σωμα μου για να μπορεις να δεις στην οθονη της Νεξ.:hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.