Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

ήταν βράδυ και μάλλον το είχε "αποβλακώσει" το φως του πορτατίφ που έπεφτε πάνω του.

Βέβαια έτυχε να είναι ακίνητο στο συγκεκριμένο καρέ γιατί ακριβώς για αυτό το λόγο πήγαν καμια 15αριά φωτογραφίες στα σκουπίδια (δεν είχα και κανένα φλας εύκαιρο που θα βοηθούσε τα πράγματα)

Η πρώτη γιατί δε σου αρέσει; :p

@Jaco Πλάκα κάνεις!! Οι 2 που φαίνεται ο Γαλαξίας απλά καταπληκτικές και ας έχει γράψει και η κίνηση! Επίσης και το πορτραίτο με φόντο τα άστρα πολύ καλό! Οι ομπρέλες δε μου άρεσαν ούτε η προηγούμενη και η επόμενη από αυτές.

Πάντως ρε γμτ κάτι κάνει ο browser και δεν δείχνει σωστά τις φωτογραφίες που είναι τραβηγμένες νύχτα... είναι σα να τις έχει ξανασυμπιέσει, γιατί αυτές που ανέβασα δεν έχουν αυτό το pixelιασμα, οπότε κάποιες τις αδικεί... τέλος πάντων, άλλη μια η οποία δεν μου άρεσε στην αρχή, αλλά όσο την βλέπω κάτι μου κάνει είναι αυτή (η οποία πάλι στον browser μου φαίνεται χάλια)...

IMG_5696.jpg

Επίσης εντυπωσιάστηκα με το photoshop και το πόσο καλό είναι το healing tool που έχει...

IMG_5975.jpg

IMG_5975-3.jpg

IMG_5936.jpg

IMG_5936-3.jpg

mesias και Jaco ,δύο παραπλήσιες φωτόγραφίες με τραγικά διαφορετικά settings

ο ένας iso 3200 105sec f4.5

και ο άλλος iso 1600 24sec f4.

με την ίδια μηχανή Canon 40d?

πως γίνεται, είναι το exif κάποιου λάθος ή έχει πέσει post process που αλλάζει την φωτεινότητα της εικόνας?

πως γίνεται, είναι το exif κάποιου λάθος ή έχει πέσει post process που αλλάζει την φωτεινότητα της εικόνας?

Το δικο μου ειναι οντως ετσι.. Αλλα αν παρατηρησεις ειναι πιο εντονα τα αστερια και πιο φωτεινα απο του Jaco. Επισης ο φακος παιζει μεγαλο ρολο... Εχω παρατηρησει οτι ο 8-16 δεν τα παει πολυ καλα στο σκοταδι...

Του 'κοψες τα πόδια!

Λευτέρη, λίγο κάτω από 3 στοπ είναι η διαφορά. Στα άστρα δε νομίζω να κάνει διαφορά. Καμμένα τα μεν καμμένα και τα δε. Όσο για τον ουρανό, μαύρος στη μια μαύρος και στην άλλη, μικρή διαφορά.

την δική μου την έχω υποφωτήσει από τα levels, η αρχική είναι πιο φωτεινή...

ο φακός είναι ο 17-85...

πάντως νομίζω πως όντως, διαφορετικοί φακοί στα ίδια διαφράγματα (και προφανώς με ίδιες τις υπολοιπες ρυθμίσεις) δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα (έστω και ελαφρά και ίσως όχι πάντα).

Το έχω παρατηρήσει ορισμένες φορές και εγώ προσωπικά και θυμάμαι και ένα τεστ που είχε κάνει ο racer ή ο performer (δεν είμαι σίγουρος) με κάποιον 80-200 αν θυμάμαι καλά.

:hmm:

Πάντως επειδή μιλάμε για νυχτερινές φωτογραφίες, δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί άμεσα ένας φακός με κάποιον άλλο, γιατί το φως (και η ενέργεια) είναι τόσο λίγο που ακόμα και η ατμόσφαιρα και ο θόρυβος από το περιβάλλον, μπορεί να επηρεάσει δραματικά την φωτογραφία... πχ στην Αθήνα τώρα, για πάνω από 4" στα 1600/4.0 η φωτογραφία καίγεται... το ιδανικό για να μην φαίνεται έντονα η περιστροφή της Γης, είναι πολύ υψηλό iso, το μέγιατο 4f (δεν δοκίμασα με τον 1.4 να δω), καθαρή ατμόσφαιρα (πχ όχι κοντά σε θάλασσα) και ελάχιστο θόρυβο από φωτεινές πηγές (σαν την Αθήνα πχ)...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.