Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
η 3η σαν υπερφωτισμενη μου κανει.... αν κανω λαθος διορθωσε με...

Συμφωνώ εδώ.

Προσωπικά μου άρεσε πολύ η 2η φωτογραφία :)

εδιτ: λολ. Νόμιζα ότι έγραφε παραφορτωμένη, κι όχι υπερφωτισμένη :p

Στην 3η, το μόνο υπερφωτισμένο σημείο νομίζω είναι ο τρούλος της εκκλησίας (επειδή φωτιζόταν από ξεχωριστούς προβολείς).

Θα έπρεπε να το είχα προσέξει τη στιγμή της λήψης αλλά δυστυχώς μου διέφυγε. :)

η δεύτερη για μένα είναι η καλύτερη!

στην πρώτη το νερό παραέγραψε

και η τρίτη είναι υπερωτισμένη.

κράτα και ένα στοπ απο νύχτα.... χάνεις όλη την ατμόσφαιρα έτσι στεγνά που φαίνονται όλα!

Μπράβο σε όλους που ασχολήθηκαν με startrails! Ελπίζω να βρω χρόνο να ασχοληθώ κι εγώ.

Επίσης για το focus stacking* γνωρίζω κάνα 3άρι χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχω δοκιμάσει αν και θέλω πολύ. Ελπίζω από τον μεθεπόμενο μήνα να έχω λίγο χρόνο, γιατί με 70ώρες/7 μέρες δουλειά την εβδομάδα και 14 ώρες παν' έλα στο λεωφορείο, πού χρόνος (και όρεξη) για ότιδήποτε άλλο... μέχρι και από τον ύπνο έχω περικόψει.

*Συγχαρητήρια στο παιδί που έβγαλε το αστακουδάκι.

250 φωτογραφίες x 30sec each, μερικά αυτοκίνητα και ένα αεροπλάνο

Stars2b.jpg

κόψε βρε τεμπέλη 4-5 καρέ όσα σου κάνουν το flare και σβήσε και τα φώτα με ένα brush

εκτός αν το κάνουν πιο αυθεντικό το καρέ σου.

δεν χρειάζεσαι έκθεση 30" για το κάθε σημείο της τροχιάς τσάμπα

έτρωγες την μπαταρία σου

Μου άρεσε περισσότερο έτσι. Μια προηγούμενη μέρα, από το ίδιο σημείο έβγαλα αυτή

Stars1.jpg

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το 30".. Για το διάφραγμα που είχα ήταν η ιδανική ταχύτητα για να γράψουν και τα αστέρια αλλά και το τοπίο. Επίσης δε χρειαζόταν να μετράω χρόνο, όπως την προηγούμενη φορά που μετρούσα 2λεπτα, και μπορούσα να παίζω και στο iPad όσο τράβαγε :p.

η δεύτερη μ'αρέσει περισσότερο

υγ. πρέπει να αλλάξω οθόνη στο χωριό... Τις φωτογραφίες τις βλέπω από το κινητό, γιατί το κόντραστ της 1915s είναι γτπ... Για αυτό δεν έχω ανεβάσει και καμία όσο είμαι εδώ

Μου άρεσε περισσότερο έτσι. Μια προηγούμενη μέρα, από το ίδιο σημείο έβγαλα αυτή

Stars1.jpg

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το 30".. Για το διάφραγμα που είχα ήταν η ιδανική ταχύτητα για να γράψουν και τα αστέρια αλλά και το τοπίο. Επίσης δε χρειαζόταν να μετράω χρόνο, όπως την προηγούμενη φορά που μετρούσα 2λεπτα, και μπορούσα να παίζω και στο iPad όσο τράβαγε :p.

η δευτερη είναι πολύ καλύτερη από την πρώτη

επειδή ανέφερες κι εσύ 2? 2,5? ώρες αυτονομία με τη μια μηχανή και 4-5 με τη nex

σου πρότείνω να αλλάξεις iso κατα ένα στοπ ή f? ώστε να έχεις την ίδια ποσότητα φωτός δεσμευόμενη στο μισό χρόνο , ώστε να έχεις πολύ μεγάλη οικονομία μπαταρίας! το πλέον ενεργοβόρο στις μηχανές είναι το ανοιχτό διάφραγμα και η σύλληψη εικόνας.

με νορμαλ χρήση (γρήγορα κλείστρα) χωρίς review image βγάζω πάνω απο 1500πόζες με μια μπαταρία

με 15" χρόνο έκθεσης έβγαλα περίπου 200 για τις 329 + μερικούς πειραματισμούς έφαγα 1,5 μπαταρία

εκεί πήγαινε το σχόλιο μου.

ωραίες οι φωτό σου,αλλα προσωπικα΄ψάχνω ένα σημείο με μεγαλύτερη διαφορά ύψους που θα μου επιτρέψει

να τραβήξω το ζενίθ ώστε να πάρω πάλι κυκλικές τροχιές ;)

το σημείο το έχω βρει σχεδόν, να δούμε πότε θα κουβαληθώ με μουσικούλα για διανυκτέρευση :)

τελικά στα πόσα sec πιάσατε την ελάχιστη κίνηση αστεριών?

Δεν ήθελα να ανέβω πάνω από 200ISO, ήδη έχω πολλά hot pixels.. Με τη μπαταρία δεν έχω θέμα ώστε να το ψάξω, πρώτα θα τελειώσω εγώ και μετά αυτή :p

Όταν ξαναανέβω χωριό θα πάω σε ένα απίστευτο σημείο με μεγάλο ύψος, από όπου φαίνονται 3 νομοί.. Εκεί κάθεται και η πυροσβεστική. Δε μπόρεσα να πάω βράδυ.. :(

Για την κίνηση ισχύει το 600/mm

τα hotpixels δεν βγαίνουν από ψηλό iso αλλά από το μεγάλο χρόνο έκθεσης,

εκτός αν εννοείς κάτι άλλο.

ο θερμικός θόρυβος που προσθέτεις σε κάθε λήψη εξαρτάται περισσότερο από το χρόνο παρά από το iso.

στα πόσα mm είνα αυτή(η δεύτερη)? θα μπορούσες να ανεβάσεις ένα μονό καρέ?

αν είχε και exif θα με βοηθούσες

Απλά εννοώ ότι είναι που είναι τραγική η κατάσταση με 200, δε θέλω να ανέβω στα 400. Εκτός και αν 15sec με ISO400 είναι ακριβώς το ίδιο με 30sec με ISO200.

Λογικά είναι με τον 35άρη της Nikon.. Αν δεν είναι με τον 35άρη είναι με τον 50άρη Sigma.

Το exif όπως καταλαβαίνεις μόνο ISO και ταχύτητα λέει :p

DSC04631aaa.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.