Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

ειλικρινά την ταχύτητα του αεροσκάφους την βάζεις στην εξίσωση?

σε 5sec φαίνεται ήδη η κίνηση ενός αστεριου,που διάβασες αυτά τα περι χιλιοστών και 43sec?

όπου και να διάβασα για startrails ,κάποτε, δεν βρήκα τόσο μεγάλους χρόνους

ας μην μιλήσουμε για την μούφα αστρική αντανάκλαση πάνω στο φτερό...

εκτός αν υποθέσουμε οτι το σκάφος πατάει κάτω,απλά του έριξαν ένα κόκκινο φως και έκρυψαν τη γη :) εκεί να το συζητήσουμε....

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Ότι είναι ένθετη η φωτογραφία του ουρανού δεν χωράει αμφιβολία.

Από εκεί και πέρα, για τη μηχανή στη γη & σε τρίποδο, όντως ισχύει το Shutter speed = 600 / (focal length in 35mm) για να μη σου βγουν τα αστέρια κινούμενα

Για Star trails μιλάμε για λεπτά ή και ώρες :p

αει τσουζ "γυροσκοπιο" φορ 2000$

klik da photo

j05_00003656.jpg

και για οσους βαριουνται να διαβασουν κατι γραμματα πανω απο τις εικονες..

"The images of New York were shot on Nikons latest camera, the D3S, using three gyro stabilizing mounts* and flown using twin star helicopters. "

*φανταζομαι εννοει σε τρεις αξονες ..και οχι αυτο που γραφει ακριβως

Δεν εχω την εμπειρια να πω αν ειναι μια ή δυο ληψεις..το μονο σιγουρο ειναι οτι ακομα και 2 να ειναι .ανετα βγαινουν απο "εκει πανω".

Ότι είναι ένθετη η φωτογραφία του ουρανού δεν χωράει αμφιβολία.

Από εκεί και πέρα, για τη μηχανή στη γη & σε τρίποδο, όντως ισχύει το Shutter speed = 600 / (focal length in 35mm) για να μη σου βγουν τα αστέρια κινούμενα

Για Star trails μιλάμε για λεπτά ή και ώρες :p

Συμφωνώ για την ένθεση.

Έχω κάτι φωτό αστεριών στα 600mm, να δω τί εκθέσεις εχω εκεί. Πρέπει όμως στην παραπάνω εξίσωση να συμπεριληφθεί και το μέγεθος του πίξελ, δεν είναι το ίδιο να έχεις τον ίδιο τύπο για μηχανή 4 MP και 12MP.

Common Obstacles in Night Photography

"Even modestly long exposures can begin to reveal the rotation of stars in the sky. Using a longer focal length and photographing stars far from the north star increase the distance stars will move across the image. This effect can create a dizzying look, however sometimes these streaks detract from the artistic message if stillness and tranquility is the desired look."

night_star-trails.png

Normal focal lengths (28-50 mm) usually have minimal star movement if exposures are no longer than about 15-30 seconds. If star trails are desired, using a large aperture and higher sensitivity (ISO 200-400) can enhance the brightness of each streak.

καταλαβαίνω κάτι λάθος?

αυτό με τα 600χιλιοστά το έχει κάποιος σε Link?

σε 5 second αν το αεροπλάνο δεν έχει κάνει στάση όλα τα αστερια θα ήταν γραμμές.

θέλει και ερώτημα?

Δεν ειμαι σιγουρος για αυτο. Αν υποθεσεις οτι τα αστερια βρισκονται τοσο μακρυα(μπορει και δισεκατομμυρια χλμ, τοτε η αποσταση που διανυσε το αεροπλανο σε 5 δευτεροπτετα(περιπου 1,6χμλ) ειναι αμεληταια.Φαντασου ενα τριγωνο με την βαση του να ειναι η αποσταση που διανυσε το αεροπλανο και οι πλευρες του η αποσταση απο το αστερι. Τοτε ο λογος της βασης προς την πλευρα θεωρειται μηδενικος( ds/s απου ds<<<s τοτε το κλασμα τεινει στο 0)

post-14834-1416075381,9808_thumb.jpg

Δεν ειμαι σιγουρος για αυτο. Αν υποθεσεις οτι τα αστερια βρισκονται τοσο μακρυα(μπορει και δισεκατομμυρια χλμ, τοτε η αποσταση που διανυσε το αεροπλανο σε 5 δευτεροπτετα(περιπου 1,6χμλ) ειναι αμεληταια.Φαντασου ενα τριγωνο με την βαση του να ειναι η αποσταση που διανυσε το αεροπλανο και οι πλευρες του η αποσταση απο το αστερι. Τοτε ο λογος της βασης προς την πλευρα θεωρειται μηδενικος( ds/s απου ds<<<s τοτε το κλασμα τεινει στο 0)

[ATTACH]45469[/ATTACH]

σύμφωνοι αλλά αν πιάσεις τη μηχανή κ τρέξεις (πιο αργά από το αεροπλάνο υποθέτω), δε θα βγουν κουνημένα τα άστρα?

σύμφωνοι αλλά αν πιάσεις τη μηχανή κ τρέξεις (πιο αργά από το αεροπλάνο υποθέτω), δε θα βγουν κουνημένα τα άστρα?

Να σου θυμισω οτι η γη κινειται ειδη με την απιστευτη ταχυτητα των 1.674,38 km/h στην επιφανεια της.Οποτε και σε αμαξι να εισαι παλι το ιδιο κανει. Δε θα βγουν κουνημενα εφοσον ο χρονος εκθεσης δεν ειναι μεγαλος. θα κουνηθουν μονο απο την συνθετη κινηση που θα κανεις αν τρεχεις.

αυτονόητα αυτά, δε διαφωνώ, ερώτηση ήταν, δε το παίζω έξυπνος αν δεν έχω δοκιμάσει κάτι, όλοι τί λέει η λογική μας εκφράζουμε μέχρι κάποιος να ξεκουνηθεί το βράδυ να δοκιμάσει...

εμένα πιο πολύ απορώ στο αν 5sec (έστω με 12800) δίνουν τόση λεπτομέρεια και τόσα άστρα παρά στο αν θα έχει trail... γτ και trail να κάνει, αν είναι μικρό σε τέτοιο resize που έχει υποστεί η εικόνα δε φαίνεται... επίσης η σκιά με ξενίζει ιδίως κάτω αριστερά εκτός φτερού, όπως και το ίδιο το φτερό πως έχει γράψει αναλογικά με το boost που (η λογική λέει) έχει υποστεί ο ουρανός...

και όσο αφορά τη σύνθετη κίνηση του τρεξίματος, δεν ενοχλεί η κίνηση στον οριζόντιο άξονα για κάμποσα μέτρα (100άδες με το αμάξι, χιλιάδες με το αεροπλάνο) αλλά ενοχλεί η κάθετη για κάμποσους πόντους?

νομίζω πάντως όσοι stackάρουν αστρικές photos είναι με ισημερινή στήριξη και μοτέρ ώστε να ακολουθούν... (αν και εκεί έχουν να ακολουθήσουν για κανα 2ωρο+)

βέβαια αν βγαίνει όντως αυτή (5η σειρά τελευταία) http://www.loukashapsis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=36&Itemid=116 χωρίς στακάρισμα, απλά με 30" iso 1600 από τη γη (έστω και με έκλειψη ηλίου)... τότε ΙΣΩΣ και να γίνεται...

η φωτογραφία δεν είναι στα 600χιλιοστά γιατί έτσι δεν θα είχε φτερό μέσα.

κατασκευάζεται όλοι αλήθειες, ψεύτικες...

και ειδικά ο NTG που έχει να βγάλει δική του φωτό

εκτός αν έγινε καμια κηδεία γάμος σε εκκλησία που φαίνεται από το μπαλκόνι του ή αν ολοκληρώθηκε το parking κάτω από στο μπαλκόνι του....

το βράδυ μπορεί να τρέξω για πάρτη του βούδα...

Κατ' αρχήν αυτο το πράγμα που φωτογράφισε ο τύπος δεν ειναι ενα οποιοδήποτε αστέρι αλλα ο Milky Way. Για να φωτογραφήσεις λοιπόν τον Milky Way, θες τουλάχιστον 15" σε υψηλά ISO και απολύτως κανένα φώς γύρω σου. Ακόμα και το φώς της καμπίνας του αεροπλάνου θα την κατέστρεφε.

Για να μην πούμε το γεγονός οτι τον Milky Way τον φωτογραφίζεις συγκεκριμένες ώρες, συγκεκριμένες ημέρες του καλοκαιριού χωρίς φεγγάρι...

αυτό με τα 600χιλιοστά το έχει κάποιος σε Link?

Το 600 που αναφέρουμε είναι ένα σταθερό νούμερο, άσχετο με την εστιακή απόσταση.

T=600/f

όπου Τ: ο χρόνος για το κλείστρο και f:τα χιλιοστά του φακού σου (τα αντίστοιχα σε 35mm, αν είσαι σε crop)

και όσο αφορά τη σύνθετη κίνηση του τρεξίματος, δεν ενοχλεί η κίνηση στον οριζόντιο άξονα για κάμποσα μέτρα (100άδες με το αμάξι, χιλιάδες με το αεροπλάνο) αλλά ενοχλεί η κάθετη για κάμποσους πόντους?

Λογικα δεν θα ενοχλει ουτε η κινηση στον καθετο ουτε στον οριζοντιο, αυτο που φανταζομαι θα ενοχλει και ειναι πολυ δυσκολο να κρατησεις σταθερο ενω τρεχεις ειναι η γωνια του οπτικου πεδιου του φακου. φανταζομαι για να γινει σωστα το πειραμα θες τριποδο και ραγες( βλεπω πολυ Myth Busters τωρα τελευταια μου φαινεται :p )

Tη παρακάτω εικόνα δε τη βάζω για επίδειξη αλλα για συμβουλές αν σας είναι εύκολο!

Αρχικά τι λάθη εχω κάνει?

Ο προβληματισμός μου είναι πώς μπορώ να ανεβάσω ταχύτητα κλείστρου με το flash οn (ίσως πιο δυνατό για να αντισταθμίσει τη ταχύτητα)...Εν πάσει περιπτώσει θέλω να ξεφορτωθώ και αυτό το ghosting....! Υπάρχει τρόπος?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

5989385995_c962ea04a0_b.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.