Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Περιεργος ο τροπος προσεγγισης...

Οχι οτι ειναι καταναγκαστικο...συνηθως το 70αρη...θα ηταν προτιμητεο για τετοιες περιπτωσεις απο το 28αρη.

Εχεις ENAN φακο εδω και 2 χρονια...ή πηρες και αλλον?

Tα θερμα μου συγχαρητηρια και προσκυνω την εγκρατεια σου...

ιδιως ξεροντας τις εκνευριστικες τιμες που ποσταρεις απο ελβετια :p

και για να μην ξεχνιομαστε....φερε και ενα raw :D

(αμα θετε βεβαια)

Περιεργος ο τροπος προσεγγισης...

Οχι οτι ειναι καταναγκαστικο...συνηθως το 70αρη...θα ηταν προτιμητεο για τετοιες περιπτωσεις απο το 28αρη.

Τράβηξα αρκετές στα 70mm, απλά ήθελα να δοκιμάσω και μερικές στο άλλο άκρο του φακού, από τη στιγμή που κάθισε και λίγο ήρεμος. Το pp έγινε από την αδερφή μου, η οποία πρώτη φορά έπαιζε με το camera raw του photoshop, οπότε δεν ξέρω τι έκανε

Εχεις ENAN φακο εδω και 2 χρονια...ή πηρες και αλλον?

Tα θερμα μου συγχαρητηρια και προσκυνω την εγκρατεια σου...

ιδιως ξεροντας τις εκνευριστικες τιμες που ποσταρεις απο ελβετια :p

Έχω αυτόν τον ένα φακό από το Μάρτιο του 2008 (3 χρόνια). Καλά να είμαστε, και να μη μου βγουν άλλα υποχρεωτικά έξοδα, και το καλοκαίρι θα πάρω κάτι.

και για να μην ξεχνιομαστε....φερε και ενα raw :D

(αμα θετε βεβαια)

raw file: http://dl.dropbox.com/u/2872605/IMG_8435.CR2

επι τη ευκαιρια....αφηνω αυτο για οποιον ενδιαφερεται...

(Θεωρω οτι αξιζει καποιος να ασχοληθει ..)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=lJsJlgztd5U]YouTube - Photoshop Levels Tutorial[/ame]

παλι εγω θα ποσταρω ρε παιδια??

Δεν φτανει που ποσταρω ξενες ....θα ποσταρω και δικες μου??:p

Aεροπλανακια παλι σημερις..

χαμηλη πτηση...

img9376small.jpg

going up..

img9443asmall.jpg

και 2 κουνουπια που μολις ειδαν avatar....making the bond..

img9475small.jpg

είδα τα tutorial του τυπάκου για levels curves mixed επέμβαση και δυο parts για Image enchancement

περίμενα όλο να δω κάτι νέο τώρα θα πει ύστερα θα το πει....

παπίρια....

δεν αξίζει να σχοληθείς.

το μόνο που ίσως να μην είναι εύκολα αντιληπτό είναι οτι μεταβάλοντας τα midtones κάθε καναλιού(χρώμα) ξεχωριστά αλλάζεις από τα levels το color balance...

πετάει και μια σιγμωειδή στα curves και κάτι κάνει...

αυξάνει το contrast με άλλο τρόπο.

Lasso tool με 125 pixels feather? γιατί να ακολουθείς τα σχήματα τότε? κόψε το καρέ στα δυο και προχωρα?

δεν ξερω τι ειδες στα αλλα...γιατι μονο το levels εβαλα....

Για μενα αποτελει ισως το μονο βημα στις φωτος..(αν δεν παω για κατι εχτρεμε)

Ουτε white balance πειραζω ουτε contrast ,vibrance κλπ..

Ανοιγω το raw ..υπερ-υπο-φωτιζω τα σκοτεινα-φωτεινα αναλογα αν χρειαζεται και open object κατευθειαν για levels.

Ειναι -για μενα- το αντιστοιχο του να χρησιμοποιεις grey καρτα.

Τα χρωματα αποκτουν ζωντανια και διωχνεις γκριζα/κοκκινα/μπλε πεπλα που σου καπελωνουν την φωτογραφια.

τι σχέση έχει η γκρι κάρτα που με ένα κλικ σου ρυθμίζει την ισορροπία χρωμάτων αυτόμτατα στο αντικειμενικά σωστό (να γίνει η γκρι κάρτα γκρί 18%) με το να επέμβεις χειροκίνητα και υποκειμενικά στα χρώματα και στο φωτισμό???

το ένα είναι φιξ σε πάει σε δεδομένο αποτέλεσμα και το άλλο θα σε πάει όπου ταιριάζει στο μάτι σου.

κάτι δεν έχω καταλάβει στη χρήση αυτού που είπες μάλλον.

....

για μένα την πρώτη, που ήταν και η πιο ενδιαφέρουσα την κατέστρεψες με τις ρυθμίσεις που επέλεξες. (1/80 @ 214mm το αεροπλανάκι που τρέχει; σε ποιο Θεό πιστεύεις; )

δεν πειράζει όμως, την επόμενη φορά θα τα πας καλύτερα :p

πρεπει να γραψω ενα ολοκληρο κατεβατο ....οποτε απλα προσπερνα το.

Εν ολιγοις ναι ..οταν πειραζω φωτος αλλων δεν ξερω που ειναι το σωστο...αλλα το πλησιαζω καλυτερα απο οτι η μηχανη.(βλ σκυλο διονυση στο αρχικο raw και το αποτελεσμα μου).

Οταν πειραζω δικες μου πλσηιαζω κατα....παρα πολυ το σωστο αποτελεσμα.(αρκει να μην τις φτιαχνω 1-2 χρονο μετα).

ΚΑι περα απο τα σωστα χρωματα ...βρισκω αν οχι ολο ενα μεγαλο μερος απο το χαμενο contrast του φακου το οποιο ειναι ιδιο με το contrast που θα σου προσφερει η σωστη χρηση μιας σωστης γκρι καρτας.

edit

@dark

δες αυτες τις φωτο

http://img850.imageshack.us/img850/37/60114880.jpg

http://www.thelab.gr/attachments/ektypwtes-kai-psifiaki-fwtografia-32/43759d1299494893-oi-psifiakes-mas-fwtografies-dokimes-klp-untitled-1.jpg

Η δευτερη του rafail -> http://www.thelab.gr/1062989737-post10959.html ...η πρωτη δικο μου ππ μονο με λεβελς.

Ελπιζω να καταλαβαινεις ποιο εννοω πεπλο...

@haya..

εισαι αλλου για αλλου για αλλη μια φορα..

βγαλε κανενα αεροπλανακι σε panning και πες μου τι ρυθμισεις να βαλω.

@haya..

εισαι αλλου για αλλου για αλλη μια φορα..

βγαλε κανενα αεροπλανακι σε panning και πες μου τι ρυθμισεις να βαλω.

κάτι είναι λάθος ρε λατρεία, δεν το βλέπεις; in a second thought ίσως να μην είναι οι ρυθμίσεις αλλά και πάλι...βέβαια αν εσένα σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα εμένα δε μου πέφτει λόγος.

edit: χωρίς να ξέρω κατά πόσο έχει επέμβει με το χέρι (και αν έχει επέμβει), και αυτός με 1/80 λέει ότι την έβγαλε την mercedes αλλά δες την διαφορά.

link σε φώτο

edit 2: τα υπόλοιπα μέσω ΜΣΝ αν θες :)

δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για panning.

π.χ άλλες θα χρησιμοποιήσεις για f1 άλλες για καρτ..

και αυτό διότι διαφέρει η ταχύτητα με την οποία κινούνται.

το ποστ σου χαγια ηταν υπερβολικο αλλα μαλλον με πιο γρηγορο κλειστρο μπορει να ειχε βγει καλυτερο αποτελεσμα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.