Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Ναύπλιο 3λήψεις επανεκτέλεση με sns (μην πετάτε τίποτα)

nayplio-5662.jpg

(το dramatic που μου αρέσει πολύ με πρόδωσε....

και ξενέρωσα απίστευτα

τύπωσα ένα blurb book από Παρίσι

και όσες ήταν HDR ήταν αισχρές λές και τελείωε το μελάνι και άφηνε κενά...

οι υπόλοιπες αρκετά εώς πολύ καλές....)

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Τώρα που έκατσα και είδα την αρχική φωτό, ξανάκανα τις επεξεργασίες που έκανα στην άλλη που πόσταρα και είδα ότι η αποθορυβοποίηση ήταν πολύ έντονη και έσβησε όλες τις λεπτομέρειες από το κέντρο της Σελήνης. Μετά το sharpen έκανε τη δουλειά του στα άκρα και voila! Άρα ψιλοαποτυχία η επεξεργασία.

Χτες άνοιξα το κασελάκι με τα βινύλια και παραμέρισα τις σκονισμένες κασέτες που σκέπαζαν το κακόμοιρο Luxman. Κάτω από το κάλυμμά του είχε μείνει πεντακάθαρο και προσεγμένο. Βρήκα μπροστά μου το Blue Jean Blues των ZZ-top και το έβαλα να παίξει. Και έτσι όπως έβλεπα το δίσκο να περιστρέφεται αθόρυβα και αρμονικά, νοστάλγησα πολλές ωραίες στιγμές...

Νομίζω πως σαν φωτογραφία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο (λόγω θορύβου κυρίως, και όχι μόνο), αλλά το θέμα είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός για μένα... :)

Untitled-1-7.jpg

Sony DSC-H50

f/2.8

1/4 sec.

ISO 200

Πέτρο εχω δει αυτο το φερόμενο σε δικιες μου προσπάθειες με auto-focus, με χειροκίνητη μεσω live-view πέτυχα σωστη εστίαση.

εννοειται πως φεγγαρια και λοιπα εστιαζεις παντα χειροκινητα και με live view.αλλιως δεν πετυχαινεις πολλα.

αλλα δεν ισχυει αυτο που λες.οτι στην ακρη του φεγγαριου να ειναι νετ και στην μεση θολο.

μαλλον κατι εκανε λαθος ο Πετρος στην επεξεργασια..

αλλα δε καταλαβαινω τι επεξεργασια να θελει ενα φεγγαρι εκτος απο κροπαρισμα ;

Πώς τα κατάφερες με ταχύτητα 1/1000 να τη βγάλεις κουνημένη;

χωρις τρίποδο.. :p ήταν μια πολυ βιαστική φωτογραφηση γτ μόλις που είχε καθαρίσει απο σύννεφα και μετα θα ξαναμπαιναν μπροστά..οπότε και δεν πρόλαβα να βγάλω τρίποδο.

για φεγγαρι???Δεν παιζει με αυτα τα νουμερα..

Γιατί, τί έχουν τα νούμερα; Ρεαλιστικά νούμερα που πετυχαίνω με τον 300άρη στο χέρι.

Αυτήν εδώ την έκανα στα 480mm στο χέρι με 1/80.

Το EXIF αναφέρει 210 λόγω του TC-16A.

Παίδες για σας!

Αντιμετοπίζω ένα πρόβλημα με την ψιφιακή μου και θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Αν πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να ανοίξω ένα thread σχετικά με το πρόβλημά μου και θα βοηθηθώ και από κει,τότε πείτε μου να το κάνω.

Στο θέμα μας...Το πρόβλημα που αντιμετοπίζω είναι ότι κάποιες φορές όταν τραβάω κυρίως με σκοτεινό φόντο φωτογραφίες,εμφανίζονται κάτι παράξενα κυκλάκια από δω και από κει!!!Και άλλες φορές ή και τις ίδιες φορές εμφανίζονται και κάτι τελίτσες κόκκινου κυρίως χρώματος αλλά και κίτρινου και μπλε κάποιες φορές.

Παραθέτω μία φωτογραφία που έβγαλα τις απόκριες για να καταλάβετε τι εννοώ.

Σε κυκλάκια με κόκκινο χρώμμα είναι τα λεγόμενα "κυκλακια" που μου εμφανίζονται και σε κυκλάκια με κίτρινο χρώμα είναι οι "τελίτσες" των διάφορων χρωμάτων.

Σε κλαμπ με φλας και σε φάση που σκάει\ανάβει το φως του μαγαζιού...

dsc00808hk.jpg

Το θέμα όμως είναι ότι κάποιες άλλες φορές και κυρίως σε περιπτώσεις μέρας ή λευκό φόντο, δεν το κάνει ή τουλάχιστον δεν τα βλέπω εγώ!Ορίστε και μία άλλη φωτό για να καταλάβετε τι εννοώ.

Στο κλαμπ με φλας...

dsc00814c.jpg

Ρε παίδες για βοηθείστε και πείτε μου γιατί το κάνει και τι πρέπει να κάνω γιατί εσείς είστε εξπέρ σε κάτι τέτοια και ξέρετε και μπορείτε να με βοηθήσετε!

Η φωτογραφική που χρησημοποιήθηκε (και η μοναδική που κατέχω) είναι μία sony cyber-shot dsc-w170.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά όσοι ασχολειθείτε με το θέμα μου!

@venom ...νεο θεμα...(Ασε που παιζει να εχω δει παρομοιο αλλες 2-3 φορες σο φορουμ)

@πετρος...τραβα και σε 1/500...οσες θες...βρες μια και ενα τριποδο (καλο θα ειναι να ειναι της προκοπης) ..και τραβα και απο εκει ΜΙΑ ..(αφου εχεις εστιασει σωστα)...

(δεν βλεπω το αρχικο raw/jpg ..ο,τι τραβας..αλλα το τελικο που εδειξες πριν ..δεν το λες και "μπορω με 1/80")

Ωραία, ξέχασε τη φωτό που σου έδειξα πριν. Θα σου δείξω άλλες το βράδυ, πιο της προκοπής (ή και την ίδια προ επεξεργασία που την ξέσκισε). Δε λέω ότι πετυχαίνω πάντα στο 1/80, αλλά 1 στις 8-10 την πετυχαίνω σωστή στο 1/80.

Για τα παράξενα κυκλάκια στις φωτό του venom7, κάντε νέο θέμα και βάλτε λινκ εδώ γιατί και μια φίλη μου έχει το ίδιο πρόβλημα με διαφορετικές μηχανές, σε διαφορετικούς χώρους, αλλά μόνο σε εσωτερικό χώρο ή νύχτα. Και αυτή SONY έχει.

αν εισαι στα 300μμ και δεν στηριζεις το χερι σου καπου εστω πανω σου με τον αγκωνα ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο εως ακατορθωτο το 1/80..αν υπηρχε το VR θα λεγα οκ...

και αναφερομαι στο να βγει νετ η φωτογραφια , οχι απλως να καταλαβαινουμε τι δειχνει

φλασάρισμα στην υγρασία ή σκόνη του χώρου.

παρατηρείστε και το βάθος πεδίου στια χαλασμένες έχει εστιάσει σε κάτι πάρα πολύ κοντινό μήπως?

όπως στην πρώτη του φίλου στο μαλλι κάτω δεξιά ?

στην δευτερη επίσης έχεις ένα κυκλάκι δεξιά απο το de cuba

ο φακός σου είναι καθαρός? τα στίγματα τυχαία?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.