Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

a-5546.jpga-5545.jpg

δεν είμαι σίγουρος οτι κέρδισε η φωτό με το b/w αλλά εμένα μου άρεσε περισσότερο.

τίποτα το ιδιαίτερο απο pp

@perf

καλύτερα πολύ αν και πάλι έχεις πολύ φως και στος κυματοθραύστη και στα κουνημένα? φώτα της πόλης.

ωραίο κάδρο αλλά δεν θα το επέλεγα.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Sharpenedversion1-10.jpg

nikon D300

Nikkor 17-35mm f2.8

@17mm

@f/11

4 s

iso 100

έριξα και μια φλασια στα αγάλματα με το sb800 σε Μ mode

επειδή έπεσα σήμερα πάνω της και ψιλοφρίκαρα με τα χρώματα, κάθισα και τη δούλεψα από την αρχή.

επίσης βρήκα άλλο καρέ το οποίο είχα ρίξει πιο σωστή φλασια και δεν έχουν σκιές τα αγάλματα..

τέλος εκτός απο τις χρωματικές αλλαγές αφαίρεσα και την κολόνα της ΔΕΗ.

Sharpenedversion1-12.jpg

προτιμω τους χρωματισμους και τις σκιες τις πρωτης αν και νομιζω οτι ειναι πολυ κρυα και αυτη.(ισως και το οριτζιναλ που ειδε το ματι να ειναι κρυο ομως)

Ναι σε εσένα. Το EXIF είναι πληροφορίες ενσωματωμένες μέσα στη φωτογραφία και περιλαμβάνουν το μοντέλο της φωτογραφικής, το φακό, ταχύτητα, διάφραγμα, ISO και άλλα στοιχεία για τη φωτογραφία. Εσύ κάπως, δεν ξέρω με ποιο λογισμικό, το εξαφάνισες.

Το EXIF δηλαδη πως το βλεπεις σε μια φωτο; γιατι οσες φωτο ειχα ανεβασει,δεν εγραφα καμια πληροφορια απο κατω.Μπερδευτηκα λιγο :p

Νομιζα οτι εγω πρεπει να τις γραψω αυτες τις πληροφοριες....

Σορρυ για τις ερωτησεις,αλλα επι ευκαιριας να μαθουμε και τιποτα.... :p

Σε ένα παράθυρο Windows explorer, δεξί κλικ πάνω σε μια φωτογραφία και "Ιδιότητες"/"Properties", πατάς το δεύτερο tab "Summary" και βλέπεις πληροφορίες που έχουν γραφτεί από τη φωτογραφική μηχανή μέσα στη φωτό.

Αγάπη είναι.. να ξέρει τις καθημερινές σου ανάγκες..

Αγάπη είναι.. να την νιώθεις κοντά σου στο πρώτο πράγμα που κάνεις κάθε πρωί..

Αγάπη είναι.. να την βρίσκεις στα πιο απλά πράγματα.

post-1347-1416075010,5835_thumb.jpg

Αγάπη είναι, η γυναίκα να έχει αίσθηση του χιούμορ :hehe:

a-5546.jpga-5545.jpg

δεν είμαι σίγουρος οτι κέρδισε η φωτό με το b/w αλλά εμένα μου άρεσε περισσότερο.

τίποτα το ιδιαίτερο απο pp.

αν και η φωτό είναι ίσια (δέντρο τελείως κάθετο)....το τραπέζι είναι στραβό....

ερώτηση λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις.....ισιώνουμε τη φωτογραφία με βάση κάτι πολύ εμφανές στο κέντρο της εικονας (π.χ. δέντρο ή ορίζοντας)

ή αν την πειράξουμε για λίγες μοίρες (μέχρι 5μοίρες π.χ.) τότε την φέρνουμε σε καλύτερη ισορροπία στο μάτι μιας και ''ισιώνουν'' περισσότερα αντικείμενα δίνοντας την ψευδή αίσθηση οτι όλα είναι balanced?

δηλαδή στην φώτο με το τραπέζι...αν στραβώναμε το δέντρο 2μοίρες ωστέ να έρθει το τραπέζι πιο ίσιο θα ήταν λάθος?

edit:

τώρα που την καλοβλέπω νομίζω οτι γενικά τα δέντρα πίσω και το background γέρνουν αριστερά?

δεν είναι εύκολο να καταλάβεις τι γέρνει και που,

δες και τον σερβιτόρο με το λευκό πουκάμισο γέρνει δεξιά

ήταν ψιλοανηφορικό το χώμα μάλλον.

γενικά ισιώνεις με το πιο προφανές νομίζω

γύρνα τη όσο θες,αν σου κάτσει καλύτερα άστην εκεί.

στην παραπάνω φωτό δεν ασχολήθηκα και πολύ με τον ορίζοντα :)

το δέντρο είναι πολύ δυνατό και δεν το δοκίμασα καν

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.