Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

επίσης διαισθητικά έχει να κάνει κ με το μέγεθος των photosites, την d7000 τη βρίσκω πιο ευαίσθητη από την D90 σε αυτό...

Αυτό είναι απολύτως σωστό, το είχα διαβάσει παλιά κάπου.

Φράγμα, κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραβήξεις άλλη μια ίδια, είτε με 2 στοπ υπερέκθεση είτε με φλας!...:clap:

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
μια ακόμα ερώτηση....εδώ και αρκετό καιρό έπαιζα manual.....χθες δοκίμασα και av.....αλλά δε με βόλεψε.σαφώς πιο γρήγορο από το M σε καταστάσεις που πρέπει να παίξεις 1δευτερόλεπτο με τις ρυθμίσεις και όχι με το πάσο σου αλλά σε οτι τραβηξα δε μου δωσε τα αποτελεσματα που ειχα με το Manual....εσείς σε τι ρύθμιση είστε? και τι χάνω στο av?

γενικά όταν φωτογραφίζεις πράγματα που μέσα στο κάδρο υπάρχουν μεγάλες διαφορές στη φωτεινότητα βάζεις M.

π.χ ηλιοβασίλεμα-το ηλιοβασίλεμα μπορεί να έχει διάφορες εκδοχές(πιο σκοτεινό ή πιο φωτεινό)

έτσι βγάζεις μια με αυτό που σου προτείνει το φωτόμετρο και μετά βλέπεις

εγώ βέβαια κάνω το εξής, είμαι Α mode και παίζω με τα τρία διαφορετικά mode φωτομέτρησης που έχει η μηχανή..

τώρα αν δεν το ''μέσα στο κάδρο υπάρχουν μεγάλες διαφορές στη φωτεινότητα'' δεν έχεις κανένα απολύτως prob με A mode.Ίσα ίσα που δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσεις την ταχύτητα και να σου βγουν καμένες φώτο.

εξηγείς λίγο τι παραπάνω σου δίνει το Μ σε δύσκολες συνθήκες?

σε συγκεκριμένο παράδειγμα όπως το ηλιοβασίλεμα μπορεί κάποιος να θέλει μια ισορροπία(καμμένο ουρανός-μέτρια φωτισμένα τα γύρω αντικείμενα)

κάποιος άλλος(τέρμα καμένο ουρανό-κανονικά φωτισμένα γύρω αντικείμενα)

και τέλος(πλήρως φωτομετριμένο ουρανό-μαύρα γύρω αντικείμενα)

βέβαια μπορείς να παίξεις και +- exposure αλλά προσωπικά μου φαίνεται πιο σωστό το M mode.

ποιος μπορεί να θέλει κάτι καμμένο?

πες μου οτι κάνεις πλάκα.

σου φαίνεται πιο σωστό, καλά το θέτεις.

αυτό που μάλλον δεν έχεις μάθει να χρησιμοποιείς σε Α και θα σου έλυνε τα χέρια είναι τη σημειακή φωτομέτρηση με +/- eV και να οδηγείς το αποτέλεσμα σε κάποιο ανεκτό αποτέλεσμα.

δοκίμασε να κάνεις bracketing μπορεί να σου φανεί πιο χρήσιμο από τις τυχαίες δοκιμές

του Μ.

εγώ βέβαια κάνω το εξής, είμαι Α mode και παίζω με τα τρία διαφορετικά mode φωτομέτρησης που έχει η μηχανή...

αυτό που μάλλον δεν έχεις μάθει να χρησιμοποιείς σε Α και θα σου έλυνε τα χέρια είναι τη σημειακή φωτομέτρηση με +/- eV και να οδηγείς το αποτέλεσμα σε κάποιο ανεκτό αποτέλεσμα.

δοκίμασε να κάνεις bracketing μπορεί να σου φανεί πιο χρήσιμο από τις τυχαίες δοκιμές

του Μ.

φωτογραφίζεις ένα άνθρωπο or something και το backround είναι πιο φωτεινό από 'τι το αντικείμενο.

τότε τι κάνεις;

hdr

flash

ή κες το πίσω και φωτομετρείς το θέμα σου

εγώ έχω κάνει αρκετές φορές το τρίτο και αν βρω θα ανεβάσω και παράδειγμα.

edit:katerinanikos7931_01.jpg

Εγω αντιθέτως, το Μ το χρησιμοποιώ, μόνο οταν θέλω όλες τις παραμέτρους να μείνουν ίδιες για μεγάλο χρονικό διάστημα (time lapse, φωτος σε review), οπου ακόμα και μια λάθος αντιστάθμηση λευκού απο την μηχανή μου τα έσκισε ολα...

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, Av + Exposure (+-) αν δώ λάθος φωτομέτρηση. Καμιά φορά χρησιμοποιώ και το Exposure Lock της 7D για πιο δύσκολες καταστάσεις...

Αν την cropares διαφορετικα θα εδειχνε πολυ.. Δοκιμασε να κρατησεις μονο το κομματι με το θεμα σου

πχ

Μάλλον έχεις δίκιο, απλά στη συγκεκριμένη μου άρεσε που φαίνονταν και αυτοί κάτω από το νερό :)

Εξάλλου έχω τραβήξει και αυτή :p

DSC_0266b.jpg

(μήπως όλα τα από πάνω να πάνε στο δίπλα; :))

Μάλλον έχεις δίκιο, απλά στη συγκεκριμένη μου άρεσε που φαίνονταν και αυτοί κάτω από το νερό :)

Εξάλλου έχω τραβήξει και αυτή :p

DSC_0266b.jpg

(μήπως όλα τα από πάνω να πάνε στο δίπλα; :))

racer θα κουφαθεί κανάς χειμερινός κολυμβητής με το θόρυβο που έχει η θάλασσα..:p

λοιπον ο καθενας με τον τροπο του..αλλιως θα εβγαζαν μονο εναν επιλογεα στο Α και ολοι θα παιδευομασταν με δαυτο.

ξερω πολλους που το εχουν μονιμα στο M και με 2 κινησεις φωτογραφουνε. ουτε eV ουτε τπτ.

Ξερω αλλους που εχουν μονιμα στο A (οπως και εγω) και σε ειδικες περιπτωσεις επιλεγουν-ω το M

ξερω αλλους που το εχουν μονιμα στο P...Λοιπον γιαυτο ο καθενας οπως βολευεται.

Performer : σιγα ρε τελειομανη:p ακου εκει θορυβος στην θαλασσα....θες να μιλησουμε για τον θορυβο της οξυτητας σου ; :p

edit :

darksaga : πολλοι ειναι αυτοι που θελουν καμμενο κατι.Ειδικα σε στουντιο που ειχα παει και μου δειχνε φωτος απο γυμνη φωτογραφιση , υπηρχαν ΠΟΛΛΑ highlights...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.