Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=9966

Μπορει να μου πει καποιος πως δημιουργειται ο τεραστιος ηλιος ή το τεραστιο φεγγαρι?

με τηλεφακό..;

και ένα σετάκι πανοράματα..

Sharpenedversion9.jpg

Sharpenedversion8.jpg

Sharpenedversion11.jpg

Μπορει να μου πει καποιος πως δημιουργειται ο τεραστιος ηλιος ή το τεραστιο φεγγαρι?

με (υπέρ)τηλεφακό. αν έχεις και άλλα αντικείμενα στο κάδρο αλλάζει αρκετά η προοπτική βέβαια.

οντως μαλλον κατι λαθος θα εκανα αλλα συνηθως οταν εχω το πολωτικο πανω πριν καθε κλικ το κανω μια βολτα να δω τι παιζει...

btw κατι τετοιο εννοεις ιασων;;;

Sharpenedversion-18.jpg

ναι πολυ καλυτερο

(για μενα αναφερομαι παντα ε..)

perf μπορείς να μου στίλεις πως στο #!$@% βγάζεις πανόραμα ...

με τρίποδο χωρίς πιο πρόγραμμα ....

όσσες φορές προσπάθησα έβγαζα τιποτα

1)M mode(τσεκαρεις πρωτα φωτομετρο και τα σχετικα)

2)καθετες ληψεις-η επομενη να εχει πληροφορια απο την προηγουμενη

3)τις πετας ολες μεσα στο δωρεαν microsoft ice

perf μπορείς να μου στίλεις πως στο #!$@% βγάζεις πανόραμα ...

με τρίποδο χωρίς πιο πρόγραμμα ....

όσσες φορές προσπάθησα έβγαζα τιποτα

δε χρειαζεσαι τριποδο για πανοραμα.Ναι ενταξει για την απολυτη δουλεια , χρειαζεσαι

μαθε να κανεις κυκλικη κινηση με το σωμα σου προς μια κατευθυνση και να μη χανεις τον οριζοντα.

δε θα στριβεις τα χερια σου , αλλα θα γυρνας την μεση σου και ολο το υπολοιπο σωμα ακινητο

ποτε μα ποτε δε θα τραβας , θα κοιτας φωτο και θα ξαναπιανεις την μηχανη

τωρα το θεμα με το Α η σε Μ προγραμμα , ειναι μικρο το κακο.Σε ορισμενα ναι χρειαζεται απαραιτητα το Μ.

Επισης καθετες ληψεις παντα και το επομενο κλικ δε θα γινει απο το τελος του πρωτου καδρου αλλα ενα 20-30% πιο μεσα..

και ας βγαλεις παραπανω στο συνολο

+1 perf

Η δικια μου εκδοχη ..δεν ειναι hdr..απο μια φωτο βγηκε ..(την 3875)...

χρωματικα μπορει να παει προς 1002 μεριες..κατα βουλησιν του καθενος...τουλαχιστον το πολωτικο δουλεψε λιγο παραπανω...

(ξεχασα να καθαρισω και καναδυο ευκολα σημεια)

per3875small.jpg

@rafail1994

Αν μπορείς να αγοράσεις το Νέο βιβλίο του φωτογράφου στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Το έχω ξεφυλίσσει προσεκτικά και είναι ό,τι πρέπει!

Πολλά χιλιοστά και μόνο χιλιοστά!

@racer αμα τον θες να τον ανεβάσω κάπου, 3-4βήματα είναι

δεν είναι του tony ,εκεί πελάγωσα.

@g1ann1s για την φωτεινότητα και τα απόλυτα χρώματα κάνω ό,τι μπορώ

δεν ξέρω τι κάνει η οθονη μου,κατα προσέγγιση πάω

αν δεις το ιστογραμμα έχει δυο διακριτές περιοχές χαμηλά και ψηλά

τα magical midtones του tony τον έχουν πιει!

έχει δλδ χαμηλές και υψηλές τιμές οπότε και ο ίσκιος

είναι ψιλοπαραμετροποιήσιμη η μάσκα απλά ακόμα δεν το χω και πολύ,

δεν δίνει preview πάω με δοκιμές το αποτέλεσμα και πίσω

Οκ εγώ πάντως το μόνο που θα έκανα θα ήταν ένα gradient φιλτρο και adjustment brush για κάποιες μεμονωμένες περιοχές! Και τέλος contrast και ίσως και μείωση στο saturation μετά. Δεν κοιτάω και πολύ το ιστόγραμμα :p

@rafail1994

Βλέπω ότι έχεις κάνει πολύ καλή επεξεργασία στο σβήσιμο των καλωδίων :T:

Αν επιτρέπεις κάνω κι ένα crop στη φωτογραφία σου (φαίνεται στα attachments)

(έσυ μπορεί να βρείς καλύτερο ή να θές να επικεντρώσεις την προσοχή μόνο στο δέντρο)

Να προσπαθείς βέβαια να "καδράρεις" πριν βγάλεις τη φώτο, έτσι ώστε να μην χρειάζεται crop γιατί τότε χάνεις σε ποιότητα!

edit:

Να πω ότι μου άρεσε η αντίθεση ανάμεσα στο δέντρο και τα κομμένα ξύλα, εξού και το crop, για να φαίνεται καλύτερα αυτό!

post-13595-1416074888,2524_thumb.jpg

post-13595-1416074888,4517_thumb.jpg

και το σουνιο ή οτιδηποτε αλλο γιατι παραμενει κανονικο/μικρο?

Γιατι ο ανθρωπας δεν ειναι στο σουνιο αλλα το εχει τραβηξει απο την ευβοια ή την τουρκια!! :p

Ok..προφανως αστειευομαι...απλα ο ανθρωπος δεν ειναι στο σημειο που φαινεται αλλα καμποσα μετρα πιο μακρια.

(αναλογως τα χιλιοστα του φακου θα μπορουσε να ειναι και 200μετρα μακρια..)

Αν κρινω απο το exif που δεν πηρε πληροφοριες στο διαφραγμα και στην εστιακη αποσταση μαλλον ή χρησιμοποιει κανεναν ψευτοteleconverter σε ενα νορμαλ τηλεφακο(70-300 πχ)..ή καμμια τηλεσκοπικη (500mm??) αηδια που κυκλοφορει στο ιντερνετ με 50-100Ε...

Οκ εγώ πάντως το μόνο που θα έκανα θα ήταν ένα gradient φιλτρο και adjustment brush για κάποιες μεμονωμένες περιοχές! Και τέλος contrast και ίσως και μείωση στο saturation μετά. Δεν κοιτάω και πολύ το ιστόγραμμα :p

@rafail1994

Βλέπω ότι έχεις κάνει πολύ καλή επεξεργασία στο σβήσιμο των καλωδίων :T:

Αν επιτρέπεις κάνω κι ένα crop στη φωτογραφία σου (φαίνεται στα attachments)

(έσυ μπορεί να βρείς καλύτερο ή να θές να επικεντρώσεις την προσοχή μόνο στο δέντρο)

Να προσπαθείς βέβαια να "καδράρεις" πριν βγάλεις τη φώτο, έτσι ώστε να μην χρειάζεται crop γιατί τότε χάνεις σε ποιότητα!

edit:

Να πω ότι μου άρεσε η αντίθεση ανάμεσα στο δέντρο και τα κομμένα ξύλα, εξού και το crop, για να φαίνεται καλύτερα αυτό!

PetrosD

Για την ώρα θα διαβάσω το βιβλίο που μου έδωσε ο SirDiman και μετά αφού το τελειώσω θα το αγοράσω και αυτό.

g1ann1s

Με παίδεψε αρκετά το σβήσιμο των καλωδίων .Ναι ήθελα να επικεντρωθώ περισσότερο στο δέντρο .Αυτό με το καδράρισα και τον νόμο τον τριών με έχει μπερδέψει λίγο. Όσων αναφορά το crop νομίζω ότι είναι καλυτέρα να φαίνεται όλο το δέντρο δες στην φωτογραφία παρακάτω. Βέβαια γούστα είναι αυτά.

post-16541-1416074888,5734_thumb.jpg

Μια χαρά το crop rafail :T:

Από συνήθεια, προσπάθησα να κρατήσω αναλογία 2:3 ύψος-πλάτος για να εκτυπώνεται στο κλασσικό 10cm x 15cm, εσύ έχεις πιο τετράγωνο κάδρο! Το οποίο όμως (το δικό σου) είναι λίγο πιο κατάλληλο για εκτύπωση 13cm x 18cm

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.