Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
βαλε τη μεγαλύτερη εστιακη απόσταση και ταυτοχρονα εστίασε καπου πολυ κοντά (να μην μπορεις να εστιασεις αλλο) χειροκίνητα και βαλε μεγαλο διαφραγμα (φ/5,6 ας πουμε ) ωστε να εχεις μικρο βαθος πεδιου.

Πολλες φορες η μετατοπιση της μηχανης "μπρος-πισω" ειναι ενας ευκολοτερος τροπος να εστιασεις χειροκινητα οταν εχεις μικρο βαθος πεδιου

Μετά από παρά πολλές λήψεις και δόκιμες δύστυχος δεν κατάφερα κάτι :bye: μάλλον δεν με θέλει αυτός ο τομέας .

Πειραματίστηκα λίγο παραπάνω και έβγαλα τοπίο. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα

post-16541-1416074880,6867_thumb.jpg

Ειναι αρχη ακομα εχεις ακομα καιρο :)

Πρεπει ομως να δεις και το νομο των 3ων για να βελτιωσεις το καδραρισμα.

Διαβασε και αλλα αρθρα απο αυτο το site ειναι πολυ καλο για αρχη ;)

Ειναι αρχη ακομα εχεις ακομα καιρο :)

Πρεπει ομως να δεις και το νομο των 3ων για να βελτιωσεις το καδραρισμα.

Διαβασε και αλλα αρθρα απο αυτο το site ειναι πολυ καλο για αρχη ;)

Γενικά όσων αναφορά τον νόμο τον τριών πρέπει να ''χωρίζω'' την εικόνα σε 3 κάθετα και οριζόντια τμήματα ώστε στην μέση να είναι ο ορίζοντας για να ισαπεχουν τα δυο άκρα ;

που ειναι αυτο?

σε ένα ξενοδοχείο που είχα πάει στο ξυλόκαστρο

saki εχω κανει hdr με 5 καρε..παιζει κανενα ρολο?

edit: εχω και αλλες απο διαφορετικες γωνιες οι οποιες δεν εχουν ανακλαση..ωστοσο τα καδρα δεν μου αρεσαν :/

Γενικά όσων αναφορά τον νόμο τον τριών πρέπει να ''χωρίζω'' την εικόνα σε 3 κάθετα και οριζόντια τμήματα ώστε στην μέση να είναι ο ορίζοντας για να ισαπεχουν τα δυο άκρα ;

αντιθέτως,ξαναρίχτου μιά ματιά.

πάντως πριν το κανονα τών τριών τεσσάρων κ.τλ κ.τ.λ καλό είναι να αρχίσεις από τά βασικότερα.

EDIT:ουπς παιδι'α σόρυ για το διπλό ποστ....

αντιθέτως,ξαναρίχτου μιά ματιά.

πάντως πριν το κανονα τών τριών τεσσάρων κ.τλ κ.τ.λ καλό είναι να αρχίσεις από τά βασικότερα.

EDIT:ουπς παιδι'α σόρυ για το διπλό ποστ....

Απο που;

Συγγνώμη παιδιά αν σας κουράζω αλλά είμαι πρωτάρης όπως ήσασταν όλοι κάποτε όταν πρωτοξεκινούσατε και με ενδιαφέρει να ασχοληθώ. Απλός χρειάζομαι κάποια βοήθεια

Απο που;

Συγγνώμη παιδιά αν σας κουράζω αλλά είμαι πρωτάρης όπως ήσασταν όλοι κάποτε όταν πρωτοξεκινούσατε και με ενδιαφέρει να ασχοληθώ. Απλός χρειάζομαι κάποια βοήθεια

εγώ αυτό διάβασα όταν ξεκίνησα..απλό και κατανοητό

βασικές αρχές

Απο που;

Δέν κουράζεις καθόλου.

Άμα θές ψάξε λίγο παραπάνω καί τά άλλα θέματα θά βρείς πολλά για ξεκίνημα.

όσο γιά τόν κανόνα τών τριών χώρισε τήν παρακάτω μέ μιά τρίλιζα,καί δές πού πέφτει 'ο ορίζοντας καί ό φωτογράφος.

Αυτά ενοείται είναι τά δυνατά σημεία.

mg9854.jpg

πρωινό γεύμα με θέα..

Sharpenedversion4-3.jpg

perf:

προσωπικα εγω δε θα την εκανα hdr την συγκεκριμενη φωτογραφια για τον λογο οτι ποσος που με ενδιαφερει αν εχει συνεφα εξω η οχι..ασχετα που μπερδευει πολυ το ματι στην τζαμαρια (βεβαια σε συνδιασμο και με την μη χρηση πολωτικου)

Μπορει να ειναι σωστη σα τεχνικη λογω διαφορα δυναμικου ευρους , αλλα πιστευω δεν κολλαει στο θεμα της φωτογραφιας..

Δλδ θες να προβαλεις τον χωρο και οχι το εξω..και μη μου πεις οτι δεν ηθελες να γραψουν ωραια και τα συνεφα...γιατι η θαλασσα θα εγραφε ετσι κιαλλιως.

Σαν φωτογραφια ειναι πολυ ωραια οσον αφορα χρωματικη αποδοση καδρο κλπ.Αλλα η ενσταση μου αφορα την αποτυπωση των συνεφων κ μονο..

btw αποκλειεται το πολωτικο να μην εκανε δουλεια.κατι λαθος θα εκανες.....

perf:

προσωπικα εγω δε θα την εκανα hdr την συγκεκριμενη φωτογραφια για τον λογο οτι ποσος που με ενδιαφερει αν εχει συνεφα εξω η οχι..ασχετα που μπερδευει πολυ το ματι στην τζαμαρια (βεβαια σε συνδιασμο και με την μη χρηση πολωτικου)

Μπορει να ειναι σωστη σα τεχνικη λογω διαφορα δυναμικου ευρους , αλλα πιστευω δεν κολλαει στο θεμα της φωτογραφιας..

Δλδ θες να προβαλεις τον χωρο και οχι το εξω..και μη μου πεις οτι δεν ηθελες να γραψουν ωραια και τα συνεφα...γιατι η θαλασσα θα εγραφε ετσι κιαλλιως.

Σαν φωτογραφια ειναι πολυ ωραια οσον αφορα χρωματικη αποδοση καδρο κλπ.Αλλα η ενσταση μου αφορα την αποτυπωση των συνεφων κ μονο..

btw αποκλειεται το πολωτικο να μην εκανε δουλεια.κατι λαθος θα εκανες.....

οντως μαλλον κατι λαθος θα εκανα αλλα συνηθως οταν εχω το πολωτικο πανω πριν καθε κλικ το κανω μια βολτα να δω τι παιζει...

btw κατι τετοιο εννοεις ιασων;;;

Sharpenedversion-18.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.