Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

ξερει τι ειναι...

Προσωπικα δεν καταλαβα αν σχολιαζεις την ποιοτητα ή την ποσοτητα..μιας και κατα τη γνωμη μου απλα δεν εχει.

(αν και παλι κατα τη γνωμη μου το bokeh παντα χαρακτηριζει ποιοτητα ..και οχι ποσοτητα)

νομιζω οτι ο συγκεκριμένος φακός όταν είναι σε κατι ενδιαμεσο αναμεσα στο εστιασμένο και στο ανεστίαστο, δηλαδη όπως ακριβώς ειναι ο δεύτερος σκύλος, δημιουργεί μια θολούρα που σου τραβάει ενοχλητικά το μάτι. Τουλάχιστον αυτη την αίσθηση μου έδινε όταν τον δούλευα, αλλα και στη φωτογραφία που βλέπω, θα ήθελα να έχει λιγο μεγαλύτερο διάφραγμα για να μην είναι σε αυτή τη "demi" φαση και γίνεται distracting για το μάτι. Πως να το πω, δεν δένει σα σύνολο με αυτη τη μικρή θολουρα, ή θα ήθελα να ηταν καθαρή εντελώς ή περισσοτερο θολωμένη.

καλυτερα τωρα...αλλα δεν ειναι bokeh αυτο που λες.(εν μερει χαρακτηριζεις ποσοτητα)

Βokeh ειναι αυτο πανω αριστερα στη πρωτη εικονα ..και λιγο στα δεξια.

distracting θα μπορουσε να ειναι (σε αλλη φωτογραφια) λογω χρωματος..αλλα δε φταιει αυτο καθεαυτο το bokeh του φακου.Μπορει το bokeh (στην αλλη υποθετικη φωτογραφια) να εχει γραψει θαυμασια.

εν ολιγοις το bokeh ή υπαρχει σε μια φωτο και ειναι ωραιο/ασχημο (αναλογως του φακου) ή δεν υπαρχει.(αναλογως της φωτογραφιας).

Θα μπορουσε επισης το οποιο bokeh να εχει δεσει ασχημα/ωραια (αναλογως συνθηκων) με το εστιασμενο κομματι.

χμμμ, εν μερη νομιζω συμφωνω, γενικα απο τις λιγες μου γνώσεις ξέρω οτι ο όρος "βαθος πεδιου" αναφερεται στην εστιασμενη αποσταση και χαρακτηρίζει το μέγεθος της αποστασης αυτης, το "μποκέ" αναφέρεται στο ανεστίαστο κομμάτι της φωτογραφίας, μια φωτογραφία ομως δεν μεταβαίνει ακαριαία απο εστιασμένη σε ανεστίαστη, είναι gradient η μετάβαση, οποτε δε ξέρω ποια είναι πιο σωστη χρήση του όρου σε τέτοιες περιπτώσεις. Ας το αφήσουμε στους τεχνοκράτες, ελπίζω ασχετα απο όρους και ορισμούς, να έγινα κατανοητός για το τι ήθελα να πω για τη φωτογραφία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.