Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Μα, υπέρυθρη χωρίς να modάρεις τη μηχανή σου (αφαίρεση IR φίλτρου), γίνεται;

ανάλογα την αποτελεσματικοτητα του φίλτρου είτε γίνεται πολύ δύσκολα (απαιτουνται μεγάλα exposures) είτε είναι απαγορευτικό, είτε γίνεται με ευκολία, γιάυτό αναφέραμε παλιές μηχανές που έχουν πιο αδύναμα ir φίλτρα... οπότε κάποιες από αυτές είναι δημοφιλείς είτε όπως είναι είτε γτ modάρονται εύκολα... από nikon d40/d70 νομίζω είναι δημοφιλείς...

όντως έχει πολύ ψωμί
Μολις βρουμε ζουμι ομως..

να κάνουμε παπάρα...:hehe:

Χαζευα πριν λιγο φωτογραφιες που ειχα τραβηξει οσο ειχα μια δανεικη D200 με 18-200 Nikkor, και ειπα να ποσταρω μερικες που μου αρεσαν. Γενικα δεν το χω, οποτε be gentle :p. Φυσικα το περιεχομενο θα ειναι αμιγως ιταλικης κατασκευης και προελευσεως :p

DSC_0217.jpg

DSC_0284.jpg

DSC_0394.jpg

DSC_0373.jpg

DSC_0176.jpg

DSC_0506.jpg

DSC_0142.jpg

η πρώτη μ'άρεσε πολύ. Οι υπόλοιπες δε μου τράβηξαν ιδιαίτερα το μάτι :)

εδιτ: και για να μην είμαι απλώς γκρινιάρης, να πω ότι αυτό που με χάλασε πρωτίστως στι υπόλοιπες [πλην της δεύτερης και της τελευταίας]*, είναι το post processing. Μουντές, με χαμηλό contrast. Καλά κάδρα, αλλά κατά τα άλλα δεν τραβάει το μάτι

*Στη δεύτερη, κατ'εμέ, ήθελε περισσότερο αυτοκίνητο και λιγότερο background building. Για την τελευταία, αρκετά πετυχημένη ως νυχτερινή, αλλά από κάδρο δεν.

ΥΓ Δεν κάνω τον παντογνώστη, απλώς καταθέτω την άποψή μου

η πρώτη μ'άρεσε πολύ. Οι υπόλοιπες δε μου τράβηξαν ιδιαίτερα το μάτι :)

εδιτ: και για να μην είμαι απλώς γκρινιάρης, να πω ότι αυτό που με χάλασε πρωτίστως στι υπόλοιπες [πλην της δεύτερης και της τελευταίας]*, είναι το post processing. Μουντές, με χαμηλό contrast. Καλά κάδρα, αλλά κατά τα άλλα δεν τραβάει το μάτι

*Στη δεύτερη, κατ'εμέ, ήθελε περισσότερο αυτοκίνητο και λιγότερο background building. Για την τελευταία, αρκετά πετυχημένη ως νυχτερινή, αλλά από κάδρο δεν.

ΥΓ Δεν κάνω τον παντογνώστη, απλώς καταθέτω την άποψή μου

Καθε αποψη δεκτη. Ουτως η αλλως, οπως ειπα, δεν το χω, οποτε τα σχολια ειναι και εκπαιδευτικου χαρακτηρα. Στην τελευταια καρδο γιουχου γιατι δεν ειχα τριποδο και βολευομουν με τειχακια :p Οσο για τη δευτερη, παιζει και αυτη, αλλα δεν ηθελα να τη βαλω γιατι το focus ειναι λιγο κουκουρουκου, μεταξυ αλλων.

DSC_0285.jpg

ήρθε το control για την d300 και δεν έχασα την ευκαιρία για ένα γρήγορο test-άκι.

είμαι σε αναμονή για καθαρό ουρανό, να φανούν και τα αστέρια.

είχα μια μικρή ευκαιρία και σήμερα αλλά γρήγορα ξανά-πλάκωσαν τα σύννεφα.

Sharpenedversion1.jpg

Sharpenedversion2-9.jpg

Sharpenedversion3-6.jpg

1:Camera Maker: NIKON CORPORATION

Camera Model: NIKON D300

Image Date: 2010-09-23 20:13:45 +0300

Focal Length: 18.0mm (35mm equivalent: 27mm)

Aperture: f/5.6

Exposure Time: 71.500 s

Exposure Bias: none

Metering Mode: Matrix

Exposure: Manual

Exposure Mode: Manual

White Balance: Auto

Light Source: Unknown

Flash Fired: No

Color Space: sRGB

Photographer:

Copyright:

Comment: PERFORMER-GR

2:Camera Maker: NIKON CORPORATION

Camera Model: NIKON D300

Image Date: 2010-09-23 20:25:21 +0300

Focal Length: 18.0mm (35mm equivalent: 27mm)

Aperture: f/4.5

Exposure Time: 73.500 s

Exposure Bias: none

Metering Mode: Matrix

Exposure: Manual

Exposure Mode: Manual

White Balance: Auto

Light Source: Unknown

Flash Fired: No

Color Space: sRGB

Photographer:

Copyright:

Comment: PERFORMER-GR

αλλού οι ειρωνείες, εγώ δεν μυρίζω τα νυχια μου :)

(φυσικα και δεν θα ειναι 3200 αλλα το 100/200/250/320/400 εσύ μάλλον εισαι τόσο καλος που μπορείς να το καταλαβεις απλά βλέποντας τη φωτό)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.