Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

lol...:p

(on a sidenote...@pavlys..

Δεν μπαινω στο τριπακι να εκλογικευω χρωματικα αυτο που βλεπω.Ναι θα μπορουσε να βρει αλλο καδρο που να εδενε χρωματικα καλυτερα με τον μπλε φωτισμο..αλλα μεχρι εκει.Δεν το κανω απο την αποψη του τι ειναι σωστο και τι οχι απλα ειναι ανοιχτος σε αυτο που παρουσιαζει ο αλλος.

Το αλλο με το καραβι δεξια απλα αστειο ηταν ως προς το καδραρισμα..στην υπερβολη του.)

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ήδη, αλλά το καινούργιο lightroom τα σπάει...

Ειδικά το Lens correction που έχουν προσθέσει είναι απλά απίστευτο... εκτός του ότι έχει μοντελοποιημένα πάρα πολλά μοντέλα μηχανών και φακών, σου δίνει την δυνατότητα με μια διαδικασία μοντελοποίησης να διορθώνεις ακόμα και vintage φακούς (αν κάποιος χρησιμοποιεί M42 φακούς πχ με αντάπτορα) ή φακούς που δεν είναι καταχωρημένοι γενικά... Η διαδικασία είναι πολύ απλή και απλά τραβάς τουλάχιστον 9 φωτογραφίες, από συγκεκριμένες γωνίες ενός pattern της adobe, που το εκτυπώνεις, και επαναλαμβάνεις την διαδικασία για διάφορα mm, αν είναι zoom ο φακός... Στην συνέχεια ένα πρόγραμμα μοντελοποιεί τον συνδυασμό φακού-μηχανής και στην συνέχεια μέσα από το lightroom μπορείς να διορθώνεις όλες τις παραμορφώσεις...

Δοκιμάστε το και θα δείτε παραμορφώσεις που ούτε καν ξέρατε ότι υπάρχουν...

Επίσης το noise reduction είναι καταπληκτικό και από ταχύτητα ώρες-ώρες απορείς...

http://www.adobe.com/products/photoshoplightroom/features/

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ήδη, αλλά το καινούργιο lightroom τα σπάει...

Ειδικά το Lens correction που έχουν προσθέσει είναι απλά απίστευτο... εκτός του ότι έχει μοντελοποιημένα πάρα πολλά μοντέλα μηχανών και φακών, σου δίνει την δυνατότητα με μια διαδικασία μοντελοποίησης να διορθώνεις ακόμα και vintage φακούς (αν κάποιος χρησιμοποιεί M42 φακούς πχ με αντάπτορα) ή φακούς που δεν είναι καταχωρημένοι γενικά... Η διαδικασία είναι πολύ απλή και απλά τραβάς τουλάχιστον 9 φωτογραφίες, από συγκεκριμένες γωνίες ενός pattern της adobe, που το εκτυπώνεις, και επαναλαμβάνεις την διαδικασία για διάφορα mm, αν είναι zoom ο φακός... Στην συνέχεια ένα πρόγραμμα μοντελοποιεί τον συνδυασμό φακού-μηχανής και στην συνέχεια μέσα από το lightroom μπορείς να διορθώνεις όλες τις παραμορφώσεις...

Δοκιμάστε το και θα δείτε παραμορφώσεις που ούτε καν ξέρατε ότι υπάρχουν...

Επίσης το noise reduction είναι καταπληκτικό και από ταχύτητα ώρες-ώρες απορείς...

http://www.adobe.com/products/photoshoplightroom/features/

Ποσα σου δωσανε σκουλήκι?

Θα τα ξερασεις ολα!!

[ηχοι απο φακελους που πεφτουν]

fixed using Foskolos filter...

Θα τα ξερασεις ολα!!

[ηχοι απο φακελους που πεφτουν]

Θα τα ξερασεις ολα!!

[ηχοι απο άλλους φακελους που πεφτουν]

Ποσα σου δωσανε?

Θα τα ξερασεις ολα σκουλήκι!!

[ηχοι απο άλλους φακελους που πεφτουν]

Θα ξερασεις σκουλήκια!!

Ποσα έφαγες?

[ηχοι και απο άλλους φακελους που πεφτουν]

Πέρα από την πλάκα, αν έχω άδικο να σου καεί η gpu...

Το NR το ειχε δοκιμασει ο Voudas νομιζω και ανεβασε και φωτογραφιες πριν-μετα.

Στο site της Adobe τα παραλενε :nono:

Πάντως από αυτά που έχω δει, έχω εντυπωσιαστεί (είχα να το πιάσω και από την 2.4 έκδοση), αλλά δεν έχω δει και κάποιο καλύτερο... με πιο λες να το συγκρίνω...?

Με ενα google-fu θα το βρεις εδω ή στο αλλο θεμα με τα περι φακων.Δυστυχως δεν θυμαμαι

Τα calibration charts που τα βρίσκω στο LR?

Από το exif βρίσκει μόνο του, αν έχει το κατάλληλο profile, οπότε πας στο Develop -> Lens Correction και πατάς το enable profile corrections... Εκεί θα πρέπει να σου αναγνωρίσει την μηχανή και τον φακό αν είναι κάποιο από αυτά...

Aν δεν, τότε χρειάζεσαι το DNG Converter και το Lens Profile Creator, με το οποίο θα φτιάξεις δικά σου profiles τραβώντας τα patterns που βρίσκεις στον φάκελο "calibration charts" του LPC (αν έχεις Α4 εκτυπωτή δοκίμασε το "Landscape ISO_A4 - 8.30 In x 11.70 In (Square Print Dimension 18 Pts, Version 25 x 41).pdf")...

Διάβασε καλά το help, γιατί θέλει συγκεκριμένη διαδικασία...

Μετά κάνεις ένα νέο profile στο LPC, το οποίο θα το διαλέγεις manually από το Develop->Lens Correction όταν έχεις τον συνδυασμό φακού-μηχανής, που δεν υποστηρίζει αυτόματα το LR...

Την πρώτη φορά είναι λίγο στρυφνό, αλλά μετά κάνεις πολύ γρήγορα profile όλους τους φακούς σου... Αν τους υποστηρίζει ήδη το LR, τότε μην τους κάνεις profile, εκτός και αν θες να εξακριβώσεις αν ο δικός σου φακός, έχει διαφορετικές παραμορφώσεις από το default profile...

Από το exif βρίσκει μόνο του, αν έχει το κατάλληλο profile, οπότε πας στο Develop -> Lens Correction και πατάς το enable profile corrections... Εκεί θα πρέπει να σου αναγνωρίσει την μηχανή και τον φακό αν είναι κάποιο από αυτά...

Aν δεν, τότε χρειάζεσαι το DNG Converter και το Lens Profile Creator, με το οποίο θα φτιάξεις δικά σου profiles τραβώντας τα patterns

Μετά κάνεις ένα νέο profile στο LPC, το οποίο θα το διαλέγεις manually από το Develop->Lens Correction όταν έχεις τον συνδυασμό φακού-μηχανής, που δεν υποστηρίζει αυτόματα το LR...

Την πρώτη φορά είναι λίγο στρυφνό, αλλά μετά κάνεις πολύ γρήγορα profile όλους τους φακούς σου... Αν τους υποστηρίζει ήδη το LR, τότε μην τους κάνεις profile, εκτός και αν θες να εξακριβώσεις αν ο δικός σου φακός, έχει διαφορετικές παραμορφώσεις από το default profile...

Ή χρησιμοποιείς το PTLens που έχει τεράστια βάση δεδομένων (για NIKON συγκεκριμένα που χρησιμοποιώ) και καθάρισες!

Επειδή άνοιξα φωτό τραβηγμένη από NIKON D200, δεν μπορούσα να επιλέξω άλλη μάρκα γιατί διαβάζει το EXIF. Αν ανοίξω φωτό χωρίς EXIF μπορώ να επιλέξω από όλες τις μηχανές και όλα τα μοντέλα τους. Να κάνεις δικό σου προφίλ δεν ξέρω αν γίνεται, αν και στο options έχει μια επιλογή external editor αλλά δεν ξέρω τι κάνει.

[ame=http://www.flickr.com/photos/dionysisk/4977527490/]Zurich by night | Flickr - Photo Sharing!@@AMEPARAM@@http://farm5.static.flickr.com/4110/4977527490_9a8775fce8_m.jpg@@AMEPARAM@@4977527490@@AMEPARAM@@9a8775fce8[/ame]

Zurich by night

Το διπλό καμπαναριό της εκκλησίας Grossmunster, το Helmhaus [όπου -απ'ότι έχω καταλάβει- διοργανώνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις], και η Wasserkirche [Εκκλησία του νερού]

Canon 400D & Sigma 17-70 f/2.8-4.5

17mm & f/4.5

ISO 400

1/2"

Πες με παράξενο, πες με υπερβολικό, αλλά αυτή η κατά τα άλλα άψογη και πανέμορφη φωτογραφία δεν θα κέρδιζε άλλο ένα 5-10% αν είχε όμορφα αστεράκια από τις 7 ή 9 λεπίδες του διαφράγματος ενός φακού στα φώτα αριστερά;

Ωραιο.

Εξαφανιζεις και τα φωτα στο BG και ριχνεις φωτεινοτητα στο μόλο.

Μετα παιρνεις το εργαλειο fractal του NTG και εχεις ενα ουρεγιου wallpaper!:)

does this count?

http://img121.imageshack.us/img121/3854/497086217213d4020519bco.jpg

edit

or this one??(Δεν μου αρεσε η πρωτη)

http://img837.imageshack.us/img837/3854/497086217213d4020519bco.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.