Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

i1413583_dsc-0729.jpg

i1413584_dsc-0733.jpg

Φυσικά σαν νουμπ, είχα VR on, Mirror κάτω, Focus κάπου μακριά και lock. Το κούνημα βέβαια ευθύνεται αποκλειστικά στο δίποδο που χρησιμοποιήθηκε. Εξαιρετικά ασταθές. :p

Πλιζ πείτε μου ένα φθηνό αλλά παλέφταμπλ, ένα νορμάλ και ένα τούμπανο (όχι με 200 ευρώ) τρίποδο για 1,5kg (d90 + lens). Το manfrotto με τα 70 του πλαισίου, κάνει(σηκώνει μόνο 1 κιλό);

εγώ έχω αυτό εδώ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.565719

Φθηνό, αρκετά σταθερό, ελαφρύ. Νομίζω για αρχή είναι ότι πρέπει :)

edit: Είναι πιο ακριβά, αλλά είναι manfrotto:

Manfrotto 055XDB

MANFROTTO 190XDB

τα παραπάνω θα χρειαστούν και κάποια κεφαλή

αν βαλω σε αυτο την φωτογραφικη , θα σπασει μαζι με το τριποδο και η μηχανη μου:p

@voudas: ναι σωστος @live view

αυτό με τον κεραυνό και το φως τοποίου ψιλοάκυρο μου κάνει

στα 30" επίσης΄με 3-4 κεραυνούς άντε να σου βγει υπέρλαμπρος μπλε ο ουρανός

ποντάρω στο ότι τίποτα δεν θα καεί...

επίσης ριπή και Mup δεν μου κάθεται και πολύ καλά...

ποιο το όφελος?

το M-up το κάνεις για ταχύτητα και για σταθερότητα

σε κάθε κλικ νομίζω οτι έχεις κραδασμό από το φωτοφράκτη

οπότε στη ριπή παίζει και ο προηγούμενος φωτογράφκτης να σου "ζαλίζει" το επόμενο καρέ

άμα επιχειρήσεις Light painting σε κάτι κατα τα άλλα σκοτεινό

με iso 200 και φακό κεφαλής

θα καταλάβεις οτι το "αρκετό" φως ΄του φακού δεν καίει τίποτα όσή ώρα και να επιμείνεις σε κάτι...(απο εδώ άρχισαν οι σκέψεις <σιγά μην κάψει ο πολλαπλός κεραυνός>)

η D80 αν θυμάμαι καλά είχε επίσης M-UP

Ετσι όπως τα λεει NTG , το τοπίο το φωτίζει ο κεραυνός Ιάσονα εαν βάλεις τις σωστές ρυθμίσεις.

Το βραδάκι να ανεβάσω τo φωτισμένο απο κανα δυο κεραυνούς τοπίo :p

edit Λευτέρη θα σου ανεβάσω και μια που εχει "καει" Δεν εννοώ να καεί ολη η φώτο αλλα να εχει πάρει πολυ φως και να είναι άχρηστη

Ετσι οπος τα λεει NTG , το τοποιο το φωτιζει ο κερυνος Ιάσονα εαν βάλεις τις σωστές ρυθμίσεις.

Το βραδάκι να ανεβάσω τo φωτισμένο απο τον κεραυνό τοπίo :p

edit Λευτέρη θα σου ανεβάσω και μια που εχει "καει" Δεν εννοώ να καεί ολη η φώτο αλλα να εχει πάρει πολυ φως και να είναι άχρηστη

αν σκασει στον κηπο σου ναι θα φωτισει , αν σκασει σε αποσταση 10 χιλιομετρων μακρια το ξεχνας

ωραια , η διαφωνια ποια ειναι ;

γιατι συζηταμε το ιδιο θεμα 2 σελιδες τωρα και δεν ξερω το γιατι

tip@gomar: live view:hug:

=mirror locked up...

Στο Live view σηκωνεται ο καθρεφτης αλλα οταν κανεις κλικ ξανακατεβαινει - γινεται η φωτομετρηση - ανεβαινει - βγαινει η φωτογραφια - ξανακατεβαινει - και τελος ξανασηκωνεται για να μπει ξανα Live view mode.οτι να ναι δηλαδη κατασταση...

ναι το καταλαβαμε μετα αυτο με τις δοκιμες :p

στην D90 η επιλογη d10 ειναι για το mirror lockup αλλα περιπου μισο δευτερολεπτο κραταει

ωραια , η διαφωνια ποια ειναι ;

γιατι συζηταμε το ιδιο θεμα 2 σελιδες τωρα και δεν ξερω το γιατι

τιποτα ..απλα μας αρεσει να ποσταρεις χωρις να ξερεις το λογο:p

@vouda..

οσους ξερω εχουν ή ενα κακο ή ενα καλο.Κανεις δεν εχει και τα 2.:p

Βασικα ουτε το D10 δεν εχει σχεση με mirror lockup, απλη καθυστερηση ειναι για αποφηγη κραδασμων απο τριποδο (και οχι απο καθρεφτη).

To Mirror lockup που εχει η D90 ειναι μονο για καθαρισμο του σενσορα.

τιποτα ..απλα μας αρεσει να ποσταρεις χωρις να ξερεις το λογο:p

ενω εσυ που ποσταρες μονο κ μονο για να ποσταρεις ;

Εγώ ένα ξέρω,τήν σάλτσα τήν ανακατέβω από δεξιά πρός τά αριστερά,ό συνάδελφος πάλι από αριστερά πρός τά δεξιά,στό τέλος ίδια σάλτσα βγαίνει,όπως τόν βολεύει τόν καθένα.

αφήστε νά μηλίσουν οί φωτογραφίες,τό θέμα είναι νά πιάσουμε τό φώς τό πώς είναι λίγο πολύ αδιάφορο.

Εδω όπως βγήκε απο την μηχανή, με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις βγαίνει λεπτομέρεια στο τοπίο, εαν θα ήθελα περισσότερη λεπτομέρεια εκεί θα μπορούσα να ανεβάσω λίγο iso.

thumb_a33.jpg

Μια που έδωσα με μάσκα φωτεινότητας στο τοπίο

thumb_a11.jpg

Και μια που εχουν σκάσει 3-4 κεραυνοί σε σύντομο διάστημα , με αποτέλεσμα να βγει πολυ φωτεινός ουρανός με μαύρο τοπίο

thumb_a22.jpg

Εκατσα και εψαξα μια παλια με ενα κεραυνο που ειχα βγαλει...ακομα τον ακουω, ηταν αρκετα κοντα...βασικα δεν ξαναβγαλα και απο τοτε :lazy:

dsc0191a.th.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.