Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Ωραία Λευτέρη αλλά μου φαίνεται κάπως σκοτεινή.

για το Halo μπορώ να το αντιληφθώ

το σκοτεινή όχι

το monitor δεν με βοηθάει ρε συ να βγάλω κάτι αντικειμενικά σωστό..

άλλα τα βλέπω έτσι άλλα τα βλέπω αλλιώς

τεστάρω το τελικό αποτέλεσμα στο φορητό και στο σταθερό

αφού ανεβάσω σε private στο flickr (saved for web)

και προχωράω.....

έχω αρκετές ελείψεις

και όλο μου ξεφεύγουν και πράγματα

κοιτάω πολύ αυτά που έχω τονίσει και χάνω την γενική εικόνα

τελικά...

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Εαν δεν εχεις καλιμπραρει το monitor μπορείς να έχεις σαν μπούσουλα το ιστόγραμμα της φωτο

Δες την δικια σου που ειναι ολη η πληροφορία στο αριστερό μερος του ιστογράμματος , ειναι περίπου 1.5 στοπ υπο-εκτεθειμένη .

75383604.jpg

Και εδω ενα ιστόγραμμα που θεωρείται καλό.

45951205.jpg

Η πρώτη μού αρέσει,πολύ καλή.

Τήν δεύτερη πιστεύω τήν αδικείς κατά πολύ,έπρεπε νά τήν παλέψεις περισότερο.

Τη δεύτερη, Ιάσωνα, θα την ήθελα σε full για να τη μελετήσω. (megaupload) (όχι NEF, το μετά, το jpeg).

Εαν δεν εχεις καλιμπραρει το monitor μπορείς να έχεις σαν μπούσουλα το ιστόγραμμα της φωτο

Δες την δικια σου που ειναι ολη η πληροφορία στο αριστερό μερος του ιστογράμματος , ειναι περίπου 1.5 στοπ υπο-εκτεθειμένη .

75383604.jpg

Και εδω ενα ιστόγραμμα που θεωρείται καλό.

45951205.jpg

την βρίσκω υπερβολικά φωτεινή τη δική σου ,

δεν είναι του στυλ μου τόσο φως :)

επίσης το εξισσοροπημένο ιστόγραμμα αυξάνει το contrast

αλλά δεν είναι πάντα το καλύτερο(ως προς την ατμόσφαιρα)

κατα τα άλλα πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου!

Σακη και Πετρο η δευτερη ηταν μονο μια ληψη και οχι πολλα πολλα στην επεξεργασια

να και η αρχικη

axladi_249.jpg

4740177525_da628592bf_b.jpg

της έκανα ένα πέρασμα με το local contrast action στα 200px (εδώ θα το βρείτε http://www.atncentral.com/download.htm) Μετά με νέο layer και edit->fill->50% gray (NTG :p) και το layer στο soft light πήρα τη βούρτσα και σκοτείνιασα ή έκανα πιο φωτεινά κάποια σημεία για να τονίσω την αντίθεση των χρωμάτων του graffiti. Επίσης τόνισα της αντανακλάσεις στο νερό και τα σύννεφα λιγάκι.

Αγγελε δεν πρεπει παντα να κινουμαστε βασει ιστογραμματος.Υπαρχουν πολλες φωτογραφιες που εχουν αρκετη σκοτεινη πληροφορια αλλα το θεμα ειναι ετσι που την ισσοροπει.

Πχ φωτογραφιες με σιλουετες

4742826487_d087b3919f_b_d.jpg

Camera Canon EOS Digital 400D

Exposure 20

Aperture f/18.0

Focal Length 36 mm

ISO Speed 200

4743464184_dca2149eb9_b_d.jpg

Camera Canon EOS 400D

Exposure 15

Aperture f/18.0

Focal Length 36 mm

ISO Speed 200

4743465282_bc23db7023_b_d.jpg

Camera Canon EOS 400D

Exposure 30

Aperture f/18.0

Focal Length 30 mm

ISO Speed 200

Μπράβο! Την επόμενη φορά υπόσχομαι να μη βαρεθώ και να τραβήξω μερικές.

υπόσχομαι την επόμενη φορά να ανεβάσω την τέντα για να έχω οπτικό πεδία μεγαλύτερο από τις 5μοίρες που είχα χτες ώστε να υπάρχει το περιθώριο να δοκιμάσω τουλάχιστον.

(και μιλάμε ότι τα είχα όλα φάτσα-φόρα αλλά λέω που να ανεβάζεις τέντες, να απενεργοποιείς συναγερμούς κλπ :yawn:)

:p

εγω που ήθελα σαν τρελός να βγάλω τους κεραυνούς, μένω στο ισόγειο :(:(

Να ρωτήσω κάτι. Σε αστραπή βγαίνει ένα άσπρο πράγμα (καίγεται η φωτογραφία)??

Τι μηχανή εχεις?

Οχι δεν καίγεται ολη η φωτογραφία, μονο ο κεραυνός (δεν είμαι και σίγουρος αν καίγεται ολος αλλα δεν σε ενδιαφέρει αυτός ούτως η άλλως)

τα-night.

23817139160874919112012.jpg

sepia + bloom :nerd:

Άν μού επιτρέπεις γιατί διάλεξες sepia τόνο αντί τού κλασικού ασπρόμαυρου;καί αυτό τό bloom; τό οποίο δέν έχω ιδέα τί είναι:upside:

Θά τήν προτιμούσα κάπως έτσι μέ κρόπ γιά νά μέ βάζει στό πρόσωπο τίς μικρής,καί νά μήν μού τραβάει τό μάτι ή γλάστρα πίσω καί τά υπόλοιπα.

23817139160874919112012.jpg

Τι μηχανή εχεις?

Οχι δεν καίγεται ολη η φωτογραφία, μονο ο κεραυνός (δεν είμαι και σίγουρος αν καίγεται ολος αλλα δεν σε ενδιαφέρει αυτός ούτως η άλλως)

Pentax K-x έχω.. απλά αναρωτιόμουν αν περιμένεις να δεις την αστραπή και να απελευθερώσεις το κλείστρο και να το αφήσεις για 30 δευτερόλεπτα ανοικτό ή απλά το αφήνεις ανοικτό για 30 sec και ελπίζεις να πέσει κεραυνός?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.