Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Σκουρινε λιγο τα βραχια (burn tool?)

Mε χαλαει οτι εχει πολυ ουρανο ενω το "θεμα" ειναι χαμηλα.

εγω αρχικα νομιζα οτι ηταν το milky way (οσο φορτωνε απο πανω προς τα κατω) αλλα τελικα εκανα λαθος.

δεν μαρεσει γαιτι δεν ξεχωριζει το θεμα.

http://i283.photobucket.com/albums/kk293/zanskou/DSC_8686.jpg

Model = NIKON D300

Sigma 105mm EX DG Macro f/2.8

Exposure Time = 1/125"

F Number = F9

ISO Speed Ratings = 400

για το ειδος φωτογραφησης, δεν ειναι καπως θολη?

Εdit

sry δεν αντεξα, ειναι που σκαλιζω λιγο το PS τελευταια...και ηταν η καταλληλη φωτο

να δοκιμασω αυτο...

dsc86861.th.jpg

βεβαια ισως παραειναι θερμη...

Edit:

Οι φωτογραφιες του Τsene μ αρεσουν πολυ γιατι βρισκει θεματα γυρω του (που δεν θα "πηγαινε" το ματι), χωρις να το πιεζει,

και με το PS τις τονιζει ακομα

περισσοτερο πολυ ωραια...

.

ωραίο το edit σου (αν και εξακολουθώ να προτιμώ την αρχική). τι ακριβώς έκανες;

btw, στην αρχική (που δεν πείραξα παρα λιγο τα χρώματα) αν κατάλαβα καλά θα προτιμούσες να είναι εστιασμένη όλη από την αρχή ως το τέλος; γενικά υπό νορμάλ συνθήκες σε τέτοιες αποστάσεις δεν νομίζω πως είναι εφικτό αυτό. προσωπικά πάντως μου άρεσε πολύ το παιχνίδι που έκανε το βάθος πεδίου για αυτό και την ανέβασα.

:T:

cropara με λόγο 100:617

και έφερα 2 πουλάκια στα πάνω "δυνατά" σημεία

φαίνεται πιο γεμάτη

αν και είναι κομμάτι μόνο του κάδρου σου

και ένα τόνο κάτω ο βράχος

επέλεξες να γεμίσεις το χαμηλότερο 1/3 του κάδρου σου

ή croppares λάθος

και μένα πολύς μου έπεσε ο ουρανός.

έτσι έδωσα στο βράχο περίπου το 1/3 θα μπορούσε να είναι και λίγο πιο ψηλό κάδρο

αλλά προσθέτωντας λίγο θάλλασσα

να περιοίσεις δλδ το μεσαίο ένα τρίτο που θα καταλάμβανε ο βράχος και τα πουλιά

έβαλα το τμήμα του crop αλλά και τα σταυρουδάκια(ελπίζω να φαίνονται των τομών 1/3 rule

πως σου φαίνεται?

post-130-1416074444,0383_thumb.jpg

post-130-1416074444,0828_thumb.jpg

bro πολύ ασφυκτικό για μένα και προτιμώ μακράν το οριτζινάλε... επίσης νομίζω είσαι λάθος με τον κανόνα... επειδή έχεις οριζόντιο θέμα και τα βράχια επικρατούν και όχι τα πουλιά. τα βράχια εσύ τα κέντραρες ανάμεσα στις οριζόντιες γραμμές και χώρισες το κάδρο στα 2, δοκίμασε αν θες να σκρολλάρεις κάθετα το κάδρο (εκεί που το κρόππαρες) κ να πέφτουν το μέσα των βράχων στην κάτω οριζόντια γραμμή :beer:

bro πολύ ασφυκτικό για μένα και προτιμώ μακράν το οριτζινάλε... επίσης νομίζω είσαι λάθος με τον κανόνα... επειδή έχεις οριζόντιο θέμα και τα βράχια επικρατούν και όχι τα πουλιά. τα βράχια εσύ τα κέντραρες ανάμεσα στις οριζόντιες γραμμές και χώρισες το κάδρο στα 2, δοκίμασε αν θες να σκρολλάρεις κάθετα το κάδρο (εκεί που το κρόππαρες) κ να πέφτουν το μέσα των βράχων στην κάτω οριζόντια γραμμή :beer:

αντιλαμβάνεσαι όλο το βραχοσύστημα σαν μια γραμμή?

αν μετακινήσω τα βράχια έτσι όπως λες καταλήγω σε τμήμα του αρχικού.

πολύ ουρανό

και πολύ πιο ελαφρύ/αισιόδοξο χρωματικά το όλο καρεδάκι.

δεν έχει αρκετή θάλλασσα για να μεταφέρεις τα βράχια πιο χαμηλά.

ναι σε τμήμα του αρχικού αλλά με άλλη αναλογία βράχων/θάλασσας/ουρανού και πιο τονισμένα βράχια μιας και αυτό που υποτίθεται ξένισε όσους ξένισε ήταν το μπόλικο "κενό"...

δλδ αντί για αυτό:

attachment.php?attachmentid=39237&d=1273616358

εννοώ αυτό:

44bea52995691f.jpg

και για να υπάρχει η σύγκριση στο ίδιο ποστ, η αρχική ήταν αυτή:

44bea538c47a87.jpg

και αν ήθελα να το κουράσω πολύ για να βάλω κάτι στον ουρανό, πάρε άλλο ένα γλαρόπουλο για καλύτερο "ζύγισμα"

44bea551e3fbce.jpg

το τελευταίο δεν ζυγίζει τίποτα απολύτως

αντίθετα το κάνει ανισσόροπο.(αντισταθμίζει χρώμα η σχήμα? και αν ναι ποιο?)

και εξηγώ

έχεις βάλει το πουλί να στρίβει προς τα δεξιά

ενώ είναι τέρμα δεξιά στο κάδρο σου

η κίνηση πρέπει να γίνεται προς το κέντρο του καρέ ή ακόμα καλύτερα

το κενό να υπάρχει προς το μέρος που τείνει να κινηθεί το αντικείμενο

επίσης

από άποψη σύνθεσης έχοντας υπόψη περισσότερους κανόνες σύνθεσης εμπλεκόμενους/συνυπολογίζομενους

πάμε ένα βήμα παρακάτω :

το μάτι διαβάζει τις οριζόντιες γραμμές από αριστερά προς τα δεξιά ψάχνοντας θέμα

και σταματά στο μέσο.

τις δε κάθετες από κάτω προς τα πάνω και πάλι μένει στη μέση.

στο δικό μου crop

η ματιά καταλήγει στο πουλί αριστερά και σε βάζει στην κίνηση.

στο δικό σου καταλήγει στο κενό

και σε βάζει να ψάξεις.

στοχεύεις όντως στους βράχους θεματικά στα κάδρα σου

και εγώ αντίθετα στην κίνηση τυ πουλιού

νομίζω,πως το δικό μου σφιχτό κάδρο σε βάζει σε σκέψεις :αριστερά και δεξιά τι υπάρχει?

ενώ του Σάκη έχει τόση επανάληψη βράχου που είσαι σίγουρος ,αριστερά και δεξιά συμβαίνουν τα ίδια ανιαρά/ήσυχα πράγματα.

είναι πολύ σύνθετη η σκέψη μου?

βέβαια μπορεί ο Σάκης να ήθελε να δείξει την ηρεμία ,και όλα αυτά που έκανε να απέδωσαν.

ενοχληθήκαμε που δεν συμβαίνει τίποτα στο μεγαλύτερο μέρος του καρέ.

darskaga: ουτως η αλλος σε βαζει να ψαχνεις αυτη η φωτογραφια για να μπορεις να διακρινεις το θεμα και τι παρουσιαζει.εδω καλα καλα δεν ξεχωριζουμε τους γλαρους

προτιμω την φωτο του Vouda (οχι την τελευταια) αλλα την δικια σου με σωστο υψος

armored , έχεις διαθέσιμη κάποια μεγαλύτερη version για όποια από τις δύο τελευταίες σου ( ασπρόμαυρη / εγχρωμη ) ? για wallpaper :D

EDIT : Thanx!!!

αφηστε το φωτογραφο διπλα σας να ζησει.

Αν υπακουαμε ολοι στους ιδιους κανονες και στα ιδια "πιστευω" θα βγαζαμε τις ιδιες φωτος απο ενα σημειο και επειτα.

Χρονια πολλα Σακηηηηηηη .....(ελπιζω να ισχυει η ημερομηνια που εβαλες)

Καλες λήψεις ..καλα κουραγια ...και υγεια(uber alles)

εννοείται πως θα τον αφήσουμε να ζήσει...

μα αυτή η φωτό είναι τρανή απόδειξη οτι ποτέ δεν θα δούμε το ίδιο θέμα στο ίδιο έτοιμο κάδρο.

συζήτηση κάνουμε,

αμα μάθουμε και κάνα κανόνα νέο(για εμας) δεν κακό!

εμένα ούτε που πήγε στο μυαλό μου οτι το θέμα είναι ο βράχος, η κίνηση με τράβηξε.

επίσης ο φωτογράφος για να ζήσει, πρέπει να κλικάρει

κλικάρω άρα υπάρχω...

ε Νικ? :p

[τελικά ήθελα να σπαμμάρω] άμα ήθελα να σπαμμάρω θα σου έλεγα ότι ο γλάρος μου (που βέβαια απλά τον έκανα ένα φλιπ να μην είναι ίδιος με τον άλλο) είναι σε φάση προσγείωσης και κάνει κύκλους με άξονα το τέλος του κάδρου δεξιά, οπότε λουπάρει ατελείωτα εντός και εκτός κάδρου εως ότου βρει ελέυθερο βραχοδιάδρομο... το "ζύγισμα" είχε να κάνει με τους γλάρους κ μόνο που μου έγερναν αριστερά, γιαυτό κ τον δεξιά τον διαφοροποίησα σε ύψος (έχει κ πιο βαριά @@ αν δεις) για πιο πολλή ροπη...:giveup:

και μόνο που το συζητάμε τόσο, εξαιρετική η σύνθεση saki...:hug:[\τελικά ήθελα να σπαμμάρω]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.