Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

1h πρατση σωστη...

2η λαθος...

Με την εννοια οτι ακομα και αν δεν υπαρχει cas στο απειροελαχιστο (μιας και ολοι λιγο πολυ εχουν) παιζει να σου δημιουργηθει οταν στην εικονα καποια ακμη απο σκοτεινη γινει εντονη.

Συνηθως απο καποιο σκουροχρωμο ρουχο σε ουρανο η κατι αντιστοιχο.

Λαθος ρυθμισεις για πιο eye candy εφε θα το τονισουν...πιο νορμαλ/ρυθμισεις settings ,ισα ισα να αναδειξεις σκοτεινα και φωτεινα θα σου μειωσουν ισως και εξαφανισουν το προβλημα.

Μπορεί δηλαδή το PP να σου εμφανίσει Magenta ή Green pixels από το πουθενά δεξιά - αριστερά από τις ακμές;

@samael...

Ποιο καλος φιλος ειναι αυτος που δινει 1ds και βουλγαρες??

Έλα ντε :hehe:

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Μπορεί δηλαδή το PP να σου εμφανίσει Magenta ή Green pixels από το πουθενά δεξιά - αριστερά από τις ακμές;

ναι (οχι ετσι "ακομψα" οπως το γραφεις..αλλα οπως το βλεπω στις εικονες)

Iδιως στην φωτο με θαλασσα αν υπηρχε καπου cas σε οποια απο τις αρχικες φωτος αυτο θα ηταν στην ακτογραμμη και ισως στην μεταβαση απο βουνο σε πολη(κορυφογραμμη?)

Οσες φωτος και αν εχω βγαλει σε αντιστοιχα σημεια μερη ποτε δεν μου βγηκε ιχνος cas αναμεσα απο κτιρια ..(αν δεν μεσολαβει ουρανος)

Τεσπα...αν και δεν συνηθιζω να φτιαχνω ξενες φωτος αν θελει ο μεσιας ας (μου στειλει) ανεβασει καπου τις αρχικες απο αυτην που κανει ο φιλος αναριχηση να δω πως(και αμα) βγαινει χωρις "cas".

Υ.Γ

Ο φακος μπορει να εχει cas ...αλλα οτιδηποτε και αν σας χαλαει στις συγκεκριμενες φωτο ειναι θεμα pp πιστευω.

Θα ψαξω μια φωτο του sakis να δειτε τι ακριβως πως ειναι το εντονο cas.(oτι πιο εντονο εχω συναντησει ποτε μου)

Καλα το φανταστηκα! Παιδια sorry αλλα αυτο που κοιτατε δεν ειναι CAs. Το Λεω γιατι εχω και τις φουλ αναλυσεις και οποιος θελει στελνω να τσεκαρει και μονος του. Ειναι φαινομενο σαν Halo του photomatix το οποιο απλα εγινε πιο εντονο στο resize και στο sharpen. Εχει καποια CAs ανεπεστητα αλλα για να τα δω μου εφυγε το ματι και παλι μονο στις φουλ αναλυσεις. Δυστηχως επρεπε να το περασω απο photomatix γιατι ηταν πολυ σκοτεινος ο φιλος.

@Gomar: Ειναι ο 18-55 του κιτ :p

Edit : Εκανα πατατα! τωρα ανεβαζω το RAW

@samael...

Ποιο καλος φιλος ειναι αυτος που δινει 1ds και βουλγαρες??

E νταξ...το εβαλα κ γω το χερακι μου αλλα οι κοπελες τρελαινοταν για το...φακο...μου...του...μας! :p

post-119-1416074412,9807_thumb.jpg

τελικα εφταιγε το photomatix....εχετε δικιο παιδες:hehe:

CAS_1855.jpg

μην ακουσω τωρα για 200% γιατι και στα 25% κανει μπαμ.

εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο?

στου MEssias τις φωτογραφίες αλλά και σε δικές μου

παρατηρώ ένα τμηματικό αποχρωματισμό του ουρανού με τη χρήση του πολωτικού.

είναι φωτογραφικό το θέμα ή έτσι κάπως είναι τα σύννεφα?

το έχει προσέξει κανείς σε δικές του?

και ένα ακόμα θέμα

Πολωτικό και ουράνιο τόξο πάνε μαζί?

@ Gomar : Εσυ πρεπει να προχωρας στο δρομο και να αναλυει το ματι σου ολο φασμα των ακτινων του ηλιου. Μιλαμε για ταλεντο!!!

@ Nephilim : Για να μηλησουμε και λιγο σοβαρα, αν δεις το RAW υπαρχουν καποια μικρα CAs αλλα πιστευω δεν ειναι αυτα που εννοουσες αρχικα.

τελικα εφταιγε το photomatix....εχετε δικιο παιδες:hehe:

μην ακουσω τωρα για 200% γιατι και στα 25% κανει μπαμ.

Aυτο που δειχνεις ..ειναι cas ..αυτο που σας χαλαει στις εικονες δεν ειναι το cas.

Εχω την εντύπωση οτι ετσι λειτουργούν.

(αναλογα την ''γωνια'' φακου-ουρανου)

@ Nephilim : Για να μηλησουμε και λιγο σοβαρα, αν δεις το RAW υπαρχουν καποια μικρα CAs αλλα πιστευω δεν ειναι αυτα που εννοουσες αρχικα.

Παντα σοβαρα μιλαμε εκτος και αν stated otherwise.

Νταξ δεν εβαλα "βελακια" που ειναι εντονο το CAS .

Εχω μικρη πειρα στο Photomatix (και μεχρι σημερα το θεωρω περιττο για τις φωτογραφιες μου) αλλα τοσα χρονια ξεχωριζει ευκολα το ματι μου το CAS απο το κακο post processing.

O GoMaR με καλυψε απολυτα.

Δεν χρειαζονται ουτε ειρωνιες ουτε τιποτα.

Κουβεντα κανουμε.

Πιστευω οτι οι φωτογραφιες με ενα πιο ηπιο edit στο PS θα ηταν καλυτερες.

Τα καδρα οπως ειπα μου αρεσουν.

εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο?

στου MEssias τις φωτογραφίες αλλά και σε δικές μου

παρατηρώ ένα τμηματικό αποχρωματισμό του ουρανού με τη χρήση του πολωτικού.

και ένα ακόμα θέμα

Πολωτικό και ουράνιο τόξο πάνε μαζί?

αυτό με τον τμηματικό αποχρωματισμό το έχω δει και εγώ και είναι γενικό. δες εδώ ένα τυχαίο παράδειγμα από το flickr

281820290_6779f72291_b.jpg

Aυτό που δεν έχω ξεκαθαρίσει είναι αν οφείλεται στο είδος του πολωτικού (γραμμικό/ κυκλικό ή φτηνό/ακριβό) ή είναι γενικά θέμα αυτών των φίλτρων.

Από μια φράση που διάβασα κάπου μάλλον κλίνω προς το δεύτερο

If you have a polarizing filter experiment with rotating it to see what different effects it will have. You’ll find that in doing so you’ll get different saturations of colors, reflections and levels of contrast in your shot which can drastically impact the shot and help the rainbow to stand out more.

@ Darksaga : Δεν ξερω αν βοηθησει αλλα χτες ειχε πολυ σκονη στην ατμοσφαιρα και ο ηλιος ηταν και σχετικα χαμηλα.

Οποτε αυτο που σκεφτομουνα ειναι οτι ειτε δημιουργηται απο την διαθλαση του φωτος πανω στα σωματιδια της σκονης ή απο την γωνια ληψης αφου ο ηλιος βρισκεται "διπλα" απο το καδρο. ειτε ειναι καποια νεφη τα οποια δεν φαινονται καθαρα με το ματι και αποτυπονονται στην φωτο. Βεβαια σιγουρα βοηθαει και το photomatix που πολλες φορες μπερδευεται και χωριζει σε περιοχες την φωτεινοτητα στον ουρανο....

edit: Φιλτρα δεν εχω οποτε δεν μπορω να ξερω

Δεν προσπαθω να σου αποδειξω οτι δεν υπαρχει cas στην ανθρωποτητα.

Απλα (πιστευω) εκεινο που τραβηξε την προσοχη ηταν ενα "λαθος" pp και οχι αυτο καθεαυτο το cas του φακου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.