Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Εγώ ρε θα σου τις βάλω δίπλα-δίπλα; Σώστες και βάλτες εσύ!. Εμ, 6 layers για 6 διαφορετικές περιοχές της εικόνας, με 6 διαφορετικές ρυθμίσεις. Μετά merge, μετά άλλα 3 layers για άλλο φίλτρο με 3 διαφορετικές ρυθμίσεις και ξανά merge. Και ήταν και βιαστική δουλειά.

Άντε να σου βάλω 4 λεπτομέρειες. Αριστερά η δικιά σου, δεξιά η δικιά μου.

Diafores.jpg

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Όχι.

Αν η φωτό είναι κουνημένη προς μια κατευθυνση και για συγκεκριμένο αριθμό pixels, η όλη δουλειά γίνεται με 2 κλικ, με συγκεκριμένο plugin για το photoshop (Focus Magic, το έχω ξαναπεί αλλά πέρασε στα ψιλά γράμματα). Διορθώνει επίσης και out of focus.

Η φωτό του Dark ήταν περίεργα κουνημένη. Η διόρθωση αποτελείτο από 7 layers (Fix Motion Blur), ένα η αρχική φωτό, ένα με διόρθωση 1 pixel και γωνία 0 μοίρες,

ένα με διόρθωση 2 pixel και γωνία 0 μοίρες,

ένα με διόρθωση 3 pixel και γωνία 0 μοίρες,

ένα με διόρθωση 4 pixel και γωνία 0 μοίρες,

ένα με διόρθωση 5 pixel και γωνία 0 μοίρες και

ένα με διόρθωση 6 pixel και γωνία 0 μοίρες.

Για κάθε περιοχή κράτησα ένα κομμάτι από το layer που έδινε καλύτερο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια έκανα 3 layers για τη διόρθωση Fix out-of-focus Blur,

ένα η αρχική φωτό,

ένα με διόρθωση ακτίνας 1 pixel και

ένα με διόρθωση ακτίνας 2 pixels.

Πάλι κράτησα τις περιοχές που ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται τόσες διορθώσεις σε καθημερινές φωτογραφίες. Υπερέβαλλα λίγο.

Εγώ ρε θα σου τις βάλω δίπλα-δίπλα; Σώστες και βάλτες εσύ!. Εμ, 6 layers για 6 διαφορετικές περιοχές της εικόνας, με 6 διαφορετικές ρυθμίσεις. Μετά merge, μετά άλλα 3 layers για άλλο φίλτρο με 3 διαφορετικές ρυθμίσεις και ξανά merge. Και ήταν και βιαστική δουλειά.

Άντε να σου βάλω 4 λεπτομέρειες. Αριστερά η δικιά σου, δεξιά η δικιά μου.

Diafores.jpg

σα να ειναι με πινελο τις εκανες.

Προσωπικα πολυς θορυβος εντονα περιγραμματα και "αγρια" και προτιμω κατα πολυ την εκδοχη του darksaga.Μη σου πω και ετσι οπως βγηκε απο την μηχανη η φωτο και οχι η επεξεργασμενη

Η φωτογραφια δεν πρεπει να βγαινει τεχνικα παντα "σωστη" για να δειξει το θεμα της..

Και για πες , γιατι θεωρειται καλυτερη η φωτογραφια που φαινεται λιγοτερο κουνημενη ;Αλλαζει το θεμα της ;

Δεν είπα ότι είναι καλύτερη η φωτογραφία μετά την επεξεργασία. Απλά έδειξα ένα τρόπο που μπορούμε να "συμμαζέψουμε" κάποιες φωτογραφίες που κατά λάθος κουνήθηκαν κατά την έκθεση και δεν μπορούμε να τις ξανατραβήξουμε. Εγώ προσωπικά προτιμώ μια διορθωμένη με λίγο άγρια περιγράμματα, παρά μια κουνημένη. Και μιλάμε για κούνημα 4-5 πίξελς ομοιόμορφο, όχι 15! Τα 15 δε μαζεύονται. Άλλωστε υπερέβαλλα στη διόρθωση πολύ, δεν έκανα και αποθορυβοποήση και έκανα και 2 φίλτρα μαζί, κάτι που ποτέ δεν κάνω στις δικές μου.

Το θέμα της μου άρεσε πολύ και όχι δεν αλλάζει. Θα ανεβάσω το απόγευμα-βράδυ μερικές δικές μου πριν και μετά την επεξεργασία με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εκεί θα φανεί η δύναμή του.

στην συγκεκριμένη που εμπεριέχει κίνηση μου άρεσε η δική μου εκδοχή

δεν σκέφτηκα καν να την παγώσω,δεν ήταν αυτός ο λόγος που βγήκε.

π.χ. ο τροχός μου μοιάζει να κινείται ενώ ο δικός σου να είναι ακίνητος κλειστού τύπου

εντάξει είναι και θέμα γούστου.

δεν το σκέφτηκα να την πειράξω παραπάνω.

όπως δεν σκέφτηκα και το dreamy(NTG) σκηνικό στον πιτσιρικά

όντως ο voudas το έθεσε σωστά φαίνεται να εστίασα λάθος όπως την έστησα

αντίθετα κιόλας απότι βγήκε...

offtopic: κάποιος πιο αποδοτικός τρόπος για να ανεβάζω φωτογραφίες χωρίς να γίνονται resize και χωρίς να συμπιέζονται τόσο, υπάρχει? (imageshack Μου τις πετσοκόβει, κάποια άλλα θέλουν να γίνω μέλος)

?action=view&current=IMGP2071-1.jpg

post-12028-1416074394,4719_thumb.jpg

Κάνε ένα acount στο photobucket, δύο λεπτά θα σου πάρει και είναι πολύ καλό ;)

Δύο χρόνια εκεί δεν έχω πάρει καμιά διαφήμιση ή καθόλου spam.

Edit:SirDiman, timing :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.