Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

ευχαριστω :)

οταν λες 10,11 τι εννοεις ; τις 2 τελευταιες ;

επισης απο ποιες 2 πρωτες να βγαλω τα καλωδια ; απο τις πανοραμικες η απο αυτες με τα βεγγαλικα ;

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

φίλε αυτή με την φωτιά που ετοιμάζεται και το καρότσι, αν και δεν με τρελαίνει σαν θεμα, έχει για απίστευτη προοπτική για τα μάτια μου :T: :T: :T:

btw, σε λίγες ώρες ωρίτσες αναχωρώ και εγώ και ελπίζω να πετύχω τίποτα ενδιαφέρον ;)

ευχαριστω :)

οταν λες 10,11 τι εννοεις ; τις 2 τελευταιες ;

επισης απο ποιες 2 πρωτες να βγαλω τα καλωδια ; απο τις πανοραμικες η απο αυτες με τα βεγγαλικα ;

Ναι τις 2 τελευταίες.

Ναί από τις πανοραμικές

Ζαννή για που ετοιμάζεσαι? για το γνωστό νησί?

καλά να περάσεις

Sakis Μη μου πεις ότι εσύ έβαλες τα ξύλα στο δέντρο για να το ισιώσεις?

Και σε αυτήν την φωτό :worship:

η αλήθεια είναι οτι έχω παιδευτεί αρκετά με τις νυχτερινές....ο EFS18-55 IS με το auto focus δείχνει αδυναμίες...προσπάθησα λοιπόν να το βάλω ΚΑΙ αυτό manual αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί.

δώστε μου κάποιες συμβουλές για νυχτερινή φωτογράφιση.....νομίζω οτι κάτι κάνω λάθος και χάνω σε sharpness.....είναι σωστό οτι η 450D με αυτό το φακό δίνει το υψηλότερο sharpness σε περίπου το υποδιπλάσιο aperture (F/7.1) από το μέγιστο που μπορεί να σεταριστεί? (F/3.5)

προς το παρόν παίζω ακόμα και τα αποτελέσματα δεν είναι σταθερά και έχω ψιλοπελαγώσει οπότε μια βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

εδώ π.χ. είναι μια φωτό με 18mm F/6.3 και 8sec και manual focus.

γιατί νομίζω οτι έχει ατέλειες?χάνω σε focus?σε depth of field?σε τι?

gate2.jpg

δώστε μου καμιά ρύθμιση να δοκιμάσω το βράδυ πάλι για να επανέλθω με 2ο δείγμα.

έκατσα και έριξα διάβασμα και εδώ

http://www.mir.com.my/rb/photography/fototech/apershutter/aperture.htm

αλλά ακόμα δε βλέπω τη θεωρία να γίνεται πράξη.

Μα, πραγματικά περιμένεις να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε μια φωτογραφία που έχει υποστεί resize για να ανέβει στο internet; Το καλύτερο θα ήταν να μας δώσεις τη φωτό σε μέγιστη ανάλυση ανεβάζοντάς τη στο megaupload για παράδειγμα.

Πέρα από αυτά, αυτός είναι ο φακός σου;

http://www.photozone.de/canon-eos/181-canon-ef-s-18-55mm-f35-56-is-test-report--review

Για ρίξε μια ματιά στο παραπάνω site, μια και αναφέρει ότι στα 18mm πρέπει να είσαι πολύ οξύς, ειδικά με f=5.6.

Μήπως κουνήθηκε η μηχανή από κανένα αεράκι; Ξαναλέω ότι στη φωτό που ανέβασες δεν φαίνεται κάτι, μιας και είναι resized, είτε από εσένα, είτε από το photobucket.

Αν τραφούσα εγώ το παραπάνω σκηνικό, σίγουρα θα επέλεγα μικρότερη θερμοκρασία χρώματος, για να μη βγει τόσο θερμή η φωτό.

EDIT: Θυμάσαι πόσο White balance είχες βάλει;

Ναι ο φακός αυτός είναι.με προβληματίζει οτι μάλλον δεν είχα σωστό focus μιας και το κανα manual μεν...αλλά στο auto έπιανε μεγάλη ζώνη και το πίσω μέρος της πύλης στο κέντρο και έχανε αρκετά το μπροστά δε.

προσπάθησα λοιπόν χειροκίνητο focus αλλά διαβάζω οτι είναι πραγματικά δύσκολο σε αυτό το φακό.κρίμα:(

το white balance το είχα στο 3200Κ και πραγματικά αποδίδει άψογα αυτό που έβλεπα.

ορίστε και το raw απείραχτο

[ame=http://www.megaupload.com/?d=EK35070G]MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service@@AMEPARAM@@Filename:</font> <font style="font-family:arial; color:#FF6700; font-size:22px; font-weight:bold;">_MG_8843.CR2@@AMEPARAM@@_MG_8843.CR2[/ame]

Με μεγαλυτερο f θα ειχες και μεγαλυτερο βαθος πεδιου, ομως ειναι δυσκολο να πετυχεις ενα καλο αποτελεσμα σε sharpness. Αυτα απο τις δικες μου ελαχιστες δοκιμασες σε low light :to_pick_ones_nose:

@greekfragma http://www.dpreview.com/lensreviews/canon_18-55_3p5-5p6_is_c16/page3.asp

εγώ με τις λίγες γνώσεις που έχω θα σου πρότεινα να βγάλεις μια φωτογραφία όπου δεν θα υπάρχουν φωτεινές πηγές μέσα, ώστε να καταλάβεις ευκολότερα τι παίζει με το φακό σου...(και φυσικά το χαμηλότερο iso που μπορείς)

και μιας και είδα μία φωτογραφία απο αεροπλάνο λίγες σελίδες πριν, να και μία δικιά μου (βέβαια κάπου έχει μία στάμπα όπου είναι βρωμιά απο το τζάμι)

post-12028-1416074382,8469_thumb.jpg

θα πρεπει να μαθεις τον εξοπλισμο σου.

Ειναι ενα καλο εργαλειο η dslr ..αλλα οταν το μαθεις θα γινει καλυτερο και θα μπορεις να παιρνεις το μεγιστο δυνατο απο αυτο που σου προσφερει.

Θα πρεπει να μαθεις να εστιαζεις ειτε με AFL (auto focus lock) -σε περιπτωση που δεν το χρησιμοποιησες-

ειτε με υπερεστιακη (μιας και στα 18mm προσφερεται πολυ ευκολα και αβιαστα)

Fragma, μην ανυσυχείς για το φακό σου. Απλά, η φωτογραφία σου είναι κουνημένη!

Στις 50 μοίρες, περίπου 4 πίξελς. (Διεύθυνση, περίπου ΜΙΑ η ώρα). Πώς απελευθέρωσες το κλείστο; Με το χέρι; Αν ναι κουνήθηκε τότε ελάχιστα, έγραψε το κούνημα και η υπόλοιπη έγραψε κανονικά. Αλλιώς την ώρα που έγραφε, κουνήθηκε ελάχιστα, είτε από μια ριπή ανέμου, ή κάτι άλλο.

Δε φταίει ούτε ο φακός, ούτε η χειροκίνητη εστίαση.

EDIT: Αυτά μόνο σε full ανάλυση και 100-200% τα βλέπεις.

Ναι ο φακός αυτός είναι.με προβληματίζει οτι μάλλον δεν είχα σωστό focus μιας και το κανα manual μεν...αλλά στο auto έπιανε μεγάλη ζώνη και το πίσω μέρος της πύλης στο κέντρο και έχανε αρκετά το μπροστά δε.

προσπάθησα λοιπόν χειροκίνητο focus αλλά διαβάζω οτι είναι πραγματικά δύσκολο σε αυτό το φακό.κρίμα:(

το white balance το είχα στο 3200Κ και πραγματικά αποδίδει άψογα αυτό που έβλεπα.

ορίστε και το raw απείραχτο

http://www.megaupload.com/?d=EK35070G

Να ξερεις οταν εχεις την μηχανη σε τριποδο να κλεινεις το image stabilizer απο το φακο αλλιως θα σου βγαινουν κουνημενες. ( μονο αν ο φακος εχει λειτουργια IS για τριποδο μπορεις να το αφηνεις on )

Μόλις άνοιξα τον υπολογιστή για να σου πω αυτό το πράγμα! Πράγματι πρέπει να το κλέινεις (και μετά βέβαια να θυμάσαι να το ξανανοίγεις!!)

Στο ποστ #7999 οι 2 δικές μου με τα πυροτεχνήματα είναι με το IS (VR για εμάς) κλειστό. Με τρίποδο, BULB και ενσύρματο χειριστήριο.

Η δικιά σου, fragma, μου αρέσει και με white balance = 2850 Kelvin αλλά αυτό είναι δικιά μου άποψη, που μου αρέσουν οι ψυχροί τόνοι.

ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.όντως δεν ήξερα οτι όταν η μηχανή είναι σταθερή το IS δημιουργεί πρόβλημα.σήμερα το βράδυ έχει πάλι εξόρμηση στο ίδιο μέρος αλλά και έξω από το Καστέλο και τους ζωγράφους για τους γνώστες.

ελπίζω με τα παραπάνω που κουβεντιάσαμε να βγάλω τίποτα καλύτερο:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.