Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

κριμα σημερα ηταν ωραια.

ειχε ΠΟΛΥ αερα και ηταν φοβερα με τα κυμματα.Ημουν οστρια σημερα αλλα χωρις το εργαλειο

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

το High pass filtering είναι ένας έξυπνος τρόπος να απομονώσεις τις ακμές

όπως και το sobel

και να τις προσθέσεις σε μια εικόνα που έχεις επεξεργαστεί αλλιώς.

π.χ noise reduction(low pass filtering) smoothing

και καπάκι περνάς τις ακμές

απο το layer του high pass που έχεις κρατήσει,

απο μόνο του δεν κάνει κάτι καλό.

@Sakis

η ασπρόμαυρη

μου αρέσει πολύ περισσότερο και σαν χρώμα και σαν κάδρο!

Και αυτες απο Σαμο.....

thumb_IMG_3938.jpg

thumb_IMG_3932%2B1__-1_tonemapped.jpg

αυτο πως το καταφερνουμε με το νερο ? βαζουμε στην μηχανη την επιλογη ταχυτητα και μεγαλο χρονο ?

Φανταζομαι απαραιτητο και το τριποδακι ε ?

υ.γ το Photomatrix ρε παιδια πως δουλευει ? αν εχω μια φωτογραφια σε raw θα πρεπει να της βαλω 2-3 διαφορετικους χρονους εκθεσης και μετα να τις ενωσω με το photomatrix ή απο την αρχη να εχω τραβηξει 2-3 φωτογραφιες με διαφορετικους χρονους ?

Σορρυ για τις ερωτησεις αλλα δεν το κατεχω καθολου

Αν έχεις ένα RAW δηλαδή μία λήψη, ρίξε το στο Photomatix όπως είναι και κάνεις ένα PseudoHDR.

Ειδάλλως, θέλεις 3 ή περισσότερες λήψεις με διαφορετικά exposures και τα ρίχνεις μέσα.

Δες και εδώ:

http://digital-photography-school.com/how-to-create-an-hdr-image

Με raw μπορεις να κανεις κανονικό HDR .

Με τα jpeg μονο pseudohdr γίνεται :flower:

(δεν ειμαι και σιγουρος αλλα νομιζω ετσι ειναι )

Με ένα Nef σίγουρα έχεις πολλές παραπάνω επιλογές από το jpeg, αλλά και πάλι δεν φτάνει τα 3-5 nef, τα οποία έχουν και αυτά τις μεμονομένες επιλογές τους για το καθένα ξεχωριστά :)

Σιγουρα μπορείς να κανεις κατι παραπάνω με 3-5-7 ληψεις.

Αλλα αμα δεν έχεις τριποδο αναγκαστικά με ενα raw την βγάζεις.

Οταν μπορέσω θα κανω μια δοκιμη με διαφόρους συνδυασμούς (raw-jpeg,1-3-5 ληψεις)

αν δεν έχεις κινούμενα αντικείμενα

π.χ. έντονο άνεμο

μια χαρά δουλεύεις και με bracketing

εγώ τρίποδο έχω

αλλά είναι τόσο ευάλωτο που είναι σα να μην έχω

Με raw μπορεις να κανεις κανονικό HDR .

Με τα jpeg μονο pseudohdr γίνεται :flower:

(δεν ειμαι και σιγουρος αλλα νομιζω ετσι ειναι )

αναποδα τα έγραψες.

με ενα NEF μπορείς να κανεις pseudo-HDR στο photomatix ενώ με 3-5-7-χ jpeg από ενα RAW ή από bracketing μπορείς να κανεις κανονικό HDR.

Αν όμως έχει τις ευχέρεια να τραβήξεις bracketing με Χ NEFs τότε νομίζω ότι παίρνεις το βέλτιστο αποτέλεσμα

edit: Και αν πας και βγάλεις 5 jpegs από ένα jpeg στο Photoshop τότε μαλλον παίρνεις κακο αποτέλεσμα.

αυτο πως το καταφερνουμε με το νερο ? βαζουμε στην μηχανη την επιλογη ταχυτητα και μεγαλο χρονο ?

Φανταζομαι απαραιτητο και το τριποδακι ε ?

υ.γ το Photomatrix ρε παιδια πως δουλευει ? αν εχω μια φωτογραφια σε raw θα πρεπει να της βαλω 2-3 διαφορετικους χρονους εκθεσης και μετα να τις ενωσω με το photomatrix ή απο την αρχη να εχω τραβηξει 2-3 φωτογραφιες με διαφορετικους χρονους ?

Σορρυ για τις ερωτησεις αλλα δεν το κατεχω καθολου

Αυτο το εφε με το νερο γινεται με σχετικα μεγαλο χρονο εκθεσης. Οσο μεγαλυτερος τοσο πιο "παγωμενο" βγαινει το νερο. Το τριποδο ειναι απαραιτητο φυσικα. Χωρις αuτο δεν γινεται τπτ. Για να μεγαλωσεις τον χρονο εκθεσης θα πρεπει να εχεις καποιο φιλτρο ND ή να βαλεις πολυ χαμηλο iso kai f/22 (αuτο εκανα εγω αλλα βγαινουν λιγο θολες λογω f ) ή να πας σουρουπο.

Οσο για το photomatix το καλυτερο ειναι 3 raw τραβιγμενα με διαφορετικη εκθεση αλλα αν δεν εχεις την δυνατοτητα αυτη θα παρεις ενα raw και θα σωσεις 3 TIFF με διαφορετικη εκθεση, μετα θα τα ανοιξεις με το photomatix και θα κανεις ενα HDR

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.